Stedentrip Brussel, veelzijdige hoofdstad!

Voor uw stedentrip Brussel heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per trein of eigen vervoer. In Brussel bieden wij een uitstekende keuze aan hotels. Op optimaal te kunnen genieten van de stad tijdens een stedentrip Brussel kunt u een Visit Brussels Card boeken, dé chipkaart voor al het openbaar vervoer en meer voordelen!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Trendy Brussel

Wie van contrasten houdt, kan tijdens een stedentrip Brussel zijn hart ophalen. Naast moderne gebouwen heeft Brussel ook een enorm historisch erfgoed te bieden. Onder andere het prachtige gotische stadhuis en de gildehuizen op de Grote Markt zijn zeker de moeite waard. Rondom de Grote Markt bevindt zich een wirwar van straatjes vol winkels en boetieks waar het goed toeven is. Maar ook in de Nieuwstraat en de Louizalaan zult u zeker slagen. Puur Brussel is ook de vlooienmarkt op het Vossenplein maar ook de St. Michielskathedraal, het karakteristieke Atomium, en de vele parken zijn zeker interessant om te bezoeken tijdens een stedentrip Brussel.

Alleen een hotel boeken? Bekijk dan ons ruime aanbod Brussel hotels.  

Een andere Vlaamse stad bezoeken? Denk eens aan een stedentrip Antwerpen een stedentrip Gent of een stedentrip Brugge

Onze klanten beoordelen een bezoek aan Brussel met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van Brussel

Brussel is een prachtige stad en een bezoek meer dan waard! Geniet van de Vlaamse keuken in één van de vele restaurants die de stad rijk is. Bezoek de Grote Markt, het Atomium, de Sint-Michiels Kathedraal en Manneken Pis. Winkelen kan uitstekend in de Nieuwstraat, de Rue Antoine Dansaert of de galerieën van St. Géry.

Atomium

Atomium

Het Atomium staat in het Heinzelpark in Brussel en staat voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, de zogenaamde Expo 58. Het monument staat voor het metaal 'ijzer' dat destijds sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de jaren vijftig. Uiteindelijk is er besloten om de constructie van negen bollen van aluminium te vervaardigen en niet van staal. De bedoeling was om het gebouw zes maanden te laten staan. Aan het einde van de wereldtentoonstelling is uiteindelijk besloten om het gebouw, dat toch heel populair en bekend was geworden, toch maar te laten staan.

Grote Markt

Grote Markt

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel is het plein in het centrum van Brussel, de Grote Markt. Al in de 11e eeuw was de Grote Markt het centrum van de stad. Aan de Grote Markt vind je onder andere het Stadhuis, het beroemde Broodhuis en diverse gildehuizen. Naast de bloemenmarkt op het plein zijn er ook talloze café's en restaurants. Regelmatig vinden er ook concerten of manifestaties plaats. Sinds 1998 staat de Grote Markt op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Manneke Pis nieuw

Het beroemdste Brusselse beeldje is 58 cm groot en staat op een sokkel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het beeldje is gemaakt als versiering van een fontein en is inmiddels wereldberoemd vanwege zijn guitige uiterlijk en de legenden die in de loop der jaren zijn ontstaan hierover.  

St. Michiels Kathedraal

St Michiels Kathedraal

De St. Michiels kathedraal is het belangrijkste kerkgebouw in het oude centrum van Brussel. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 13e eeuw onder leiding van de Hertog van Brabant. In de 20e eeuw vond er een grootschalige restauratie van het gebouw plaats. Regelmatig vinden er feestvieringen, concerten en tentoonstellingen plaats. Tegen betaling is de kathedraal open voor publiek.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

City 2 is één van de grootste winkelcentra van België. Gelegen in de Nieuwstraat kunt u hier heerlijk winkelen in één van de meer dan 100 winkels.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Hotel Silken Berlaymont is een voordelig maar zeer goed hotel! Het ontbijt was zeer uitgebreid. Goed geregeld!

Wij logeerden in het NH Grand Place en genoten van alle luxe, de mooie kamer en het fijne personeel. Voor ons vaker een NH hotel, wat een service! Bedankt de Jong Intra.

In het voorjaar hebben wij een stedentrip Brussel gemaakt met de Jong Intra Vakanties. Het was een comfortabele treinreis en ook het hotel Novotel was heerlijk! Goed ontbijt en en heerlijk zwembad.

Het hotel Ibis Grand Place in Brussel is eenvoudig maar zeer schoon met prima personeel en een perfecte ligging in het centrum van Brussel. Een prima kwaliteit/prijs verhouding. Hou het in uw pakket!

Kaart van Brussel

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment