Vakantie Costa Blanca

Vakantie Costa Blanca

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Ronald

Ik heb de Costa Blanca alleen in de winter bezocht en toen viel mij op hoeveel gezelligheid er ook toen al was. Met recht een bestemming voor het hele jaar!

Ronald

Spanje & Portugal expert

De naam Costa Blanca zal u misschien doen denken aan witte stranden, echter komt de naam van het vroegere landschap dat wit kleurde door de amandelbomen. Al jaren trekt de Costa Blanca toeristen uit zowel het binnen- en buitenland. Dit is niet zo gek, want deze Costa heeft veel te bieden. Ondanks de drukte hoeft u hier niet veel van te merken, op de heerlijke stranden is altijd een plekje vrij voor uw handdoek en voor een wat meer stedelijke omgeving zijn er verschillende gezellige steden en dorpjes te vinden.

Bestemmingen aan de Costa Blanca

Top 3 Vakantie Costa Blanca

 • Gran Hotel Bali

  1. Spanje
  2. Costa Blanca
  3. Benidorm
  Gran Hotel Bali
  v.a. € 116 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 4 dagen
  • vertrekdatum 26 feb. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
 • Appartementen Esmeralda Suites

  1. Spanje
  2. Costa Blanca
  3. Calpe
  Appartementen Esmeralda Suites
  v.a. € 110 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 4 dagen
  • vertrekdatum 13 feb. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten

Naar de Costa Blanca met de Jong Intra Vakanties

Opzoek naar een bestemming aan de Middellandse Zee? De Costa Blanca is zowel een winter- als zonbestemming, het is hier het hele jaar goed vertoeven. De badplaatsen Calpe en Benidorm trekken een brede doelgroep, zowel gezinnen met (jonge) kinderen als ouderen brengen hun vakantie aan de Costa Blanca door. Bij de Jong Intra Vakanties heeft u keuze uit verschillende hotels en appartementen.

Hotels en appartementen aan de Costa Blanca

De Jong Intra Vakanties heeft een divers aanbod aan hotels en appartementen in de plaatsen Benidorm en Calpe. De accommodaties liggen op korte afstand van het hotel en beschikken elk over een heerlijk zwembad. Verschillende hotels zijn adults only accommodaties, andere hotels zijn juist zeer kindvriendelijk, zo is er voor een passend aanbod.


Goed voorbereid op vakantie naar de Costa Blanca

Voor een vakantie aan de Costa Blanca moet u in het zuidoosten van Spanje zijn. Met 74 stranden verdeeld over 244 kilometer aan kustlengte is de keuze groot. Vakantie Costa Blanca is een vakantie in een streek met wit bloeiende amandelbomen. Vandaar de naam Costa Blanca (witte kust). De mooie stranden en de gezellige plaatsen trekken het hele jaar door vele vakantiegangers

Uitstapjes aan de Costa Blanca

De Algar Watervallen

Helder blauw water, betoverende watervallen en prachtige flora en fauna: de watervallen van Algar heeft het allemaal. Geniet van een 1,5 kilometer lange looproute langs verschillende bergriviertjes. Op de warme dagen kunt in heerlijk de verkoeling opzoeken in het bronwater, de temperatuur van het water is het gehele jaar lekker. Geniet op de zonneweide van een zelf meegebrachte lunch of zoek in de zomermaanden het restaurantje op.

Algar watervallen, AdobeStock_311635109

Terra Natura Dierenpark

Terra Natura probeert de natuurlijke habitat van de dieren zo goed mogelijk na te boosten, op deze manier komen mens en dier dichterbij elkaar. Ontdek op eigen houtje de dierentuin of ervaar de 'Zoo Experience', op deze manier ontdekt u alles over de dieren onder begeleiding van een gids. Het dierenpark is voor jong en oud een leuk en leerzaam uitstapje.

Terra Natura Dierenpark, AdobeStock_313666600

Pirateneiland Tabarca

Vertrek vanuit de jachthaven van Torrevieja op een catamaran naar het voormalige pirateneiland. Tabarca is een rotsachtig eilandje in de de Middellandse Zee, ooit was dit het toevluchtsoord van de piraten. De indrukwekkende geschiedenis, zijn flora en fauna en natuurlijk de bijzondere omgeving maken dat dit eilandje zeker een bezoek waard is.

Pirateneiland Tabarca, AdobeStock_361177402

Peñon de Ifach rots

Vanaf de stranden in de badplaats Calpe valt deze rots absoluut niet te missen. Wanneer u 332 meter in de hoogte klimt, dan wordt u beloont met het mooiste uitzicht. De activiteit is geschikt voor jong en oud, zo kunt u gezellig op stap met uw hele gezelschap.

Peñon de Ifach rots, AdobeStock_496924834

Reizen naar de Costa Blanca

Met uw eigen auto naar de Costa Blanca

Al jaren lang zijn de Spaanse Costa's populaire bestemmingen met de auto. Vanaf Nederland is de gemiddelde afstand ca. 2000 kilometer, u zal hier, afhankelijk van hoeveel tussenstops u maakt en de drukte op de weg, 1 à 2 dagen over reizen. De meest gereden route is de Autoroute du Soleil, u rijdt dan via Luxemburg en Lyon, een andere manier is de route via Parijs en het Viaduct van Millau.
Houdt er rekening mee dat u op de Franse en Spaanse tolwegen tol dient te betalen, de hoeveelheid hiervan is verschillend.

Met het vliegtuig naar de Costa Blanca

Wanneer u met de Jong Intra Vakanties naar de Costa Blanca vliegt heeft u keuze uit verschillende luchthavens in Nederland, België en Duitsland. De vlucht duurt, afhankelijk vanaf welke luchthaven u vertrekt, ca. 2 uur en 45 minuten. U zal landen op luchthaven Alicante-Elche Miguel Hernández.


Praktische informatie over reizen naar Spanje

Wilt u meer weten over reizen naar Spanje? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Spanje pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

 • Reisdocumenten

 • Geldzaken

 • Openingstijden van winkels

 • Klimaat en beste reistijd

 • Eten en drinken

 • Feestdagen in Spanje