Vakantie Canarische Eilanden

Vakantie Canarische Eilanden

Ronald

De Canarische Eilanden zijn een absolute aanrader om, met name in de winter, aan het druilerige Hollandse weer te ontsnappen. De vele badplaatsen zijn gezellig en erg in trek bij ons Nederlanders. Mijn favoriete vakantiebestemming op de Canarische Eilanden is Puerto del Carmen op Lanzarote.

Ronald

Spanje & Portugal expert

Wanneer je de Canarische Eilanden opzoekt voor een heerlijke zonvakantie, dan ligt de zonzekerheid het gehele jaar erg hoog. Aan veelzijdigheid geen gebrek op de Canarische Eilanden. Of je nu kiest voor Lanzarote, Tenerife of Gran Canaria, elk eiland heeft zijn eigen charme. Welk Canarisch Eiland kies je voor jouw volgende vakantie?

De Canarische Eilanden

Onze aanbevelingen voor Vakantie Canarische Eilanden


Naar de Canarische Eilanden met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties is er een ruime keuze uit accommodaties voor jouw vakantie op de Canarische Eilanden. Of je nu met het hele gezin op vakantie wilt, gezellig samen of met een groep vrienden, wij hebben voor iedereen een geschikt aanbod aan hotels op de Canarische Eilanden en appartementen op de Canarische Eilanden.

Hotels en appartementen

Ben je opzoek naar een grootschalig, all-inclusive hotel met het hele gezin, een adults-only hotel met je geliefde of juist een kleinschalig appartement? Zoek dan niet verder en bekijk het aanbod van de Jong Intra Vakanties. Per bestemmingis er een ruime keuze uit het diverse aanbod, zo is er voor iedereen een perfecte accommodatie te vinden voor een vakantie Canarische Eilanden.

Hotels en appartementen, Canarische Eilanden - AdobeStock_493830389

Last minute vakantie Canarische Eilanden

Ook kort voor vertrek is er nog genoeg last minute aanbod naar de Canarische Eilanden bij de Jong Intra Vakanties. Je profiteert van scherpe prijzen, maar met behoud van de voordelen en kwaliteit van een boeking bij de Jong Intra Vakanties.

Last minute zonvakantie

All inclusive vakantie Canarische Eilanden

Ga je het liefst zorgeloos op zonvakantie, kies dan voor een all inclusive zonvakantie Canarische Eilanden. All inclusive betekent dat naast de accommodatie ook het ontbijt, lunch, diner en drankjes in de prijs zijn inbegrepen. En bij sommige accommodaties zelfs nog snacks en ijs. Dat maakt een all inclusive vakantie op de Canarische Eilanden ultiem ontspannen.

All inclusive vakantie, cocktail aan het zwembad | de Jong Intra Vakanties

Wat te doen op de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep ligt ten westen van Marokko en de Westerlijke Sahara, echter behoren de Canarische Eilanden tot Spanje. De eilandengroep bestaat uit de zeven bekendere eilanden en heeft daarnaast nog zes kleinere eilanden.

Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je de eilanden bezoekt, de kans op goed weer met een heerlijke zonnetje is altijd aanwezig. De vakantiebeleving zal op elk eiland anders zijn, een goede reden om meerdere Canarische Eilanden te bezoeken.

Zomervakantie op de Canarische Eilanden

Tijdens het voorjaar en de zomer kun je op de Canarische Eilanden genieten van hoge temperaturen en veel zonuren. Vanaf maart beginnen de temperaturen langzaam te stijgen. Er valt steeds minder regen en het aantal zonuren per dag neemt toe. In de zomermaanden liggen de gemiddelde temperaturen op de Canarische eilanden tussen de 25 en 30 graden Celsius. De zon schijnt ongeveer 10 uur per dag en er valt nauwelijks tot geen regen.

Een vakantie naar de Canarische Eilanden in de zomer is erg geschikt om te zwemmen, snorkelen, duiken, surfen en zonnen.

Zomervakantie Canarische Eilanden

Wintervakantie op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn niet voor niets populaire bestemmingen om te overwinteren. Je kunt tijdens het najaar en de winter namelijk genieten van aangename temperaturen. In het najaar houden de warme temperaturen nog een tijdje aan en blijf de temperatuur van het water ook nog warm genoeg om watersporten uit te voeren. Tijdens de winter neemt het aantal zonuren af en ontstaat er meer kans op regen, maar de regenval beperkt zich gemiddeld tot 7 dagen per maand.

Een vakantie naar de Canarische Eilanden in de winter is erg geschikt om te wandelen, surfen (vanwege de goed golven) en op de dagen dat het niet regent zonnebaden.

Tenerife, AdobeStock_248915570

Reizen naar de Canarische Eilanden

Met het vliegtuig naar de Canarische Eilanden

Met het vliegtuig reis je gemakkelijk en snel naar één van de Canarische Eilanden. De duur van de vlucht hangt af van welk eiland je als eindbestemming hebt. Gemiddeld duurt een vlucht naar de Canarische Eilanden 4 - 4,5 uur. Het is mogelijk om met de Jong Intra Vakanties vanaf verschillende luchthavens in Nederland, België of Duitsland te vliegen.

Met het vliegtuig naar de Canarische Eilanden - AdobeStock_401956597

Praktische informatie over reizen naar Spanje

Wil je meer weten over reizen naar Spanje? Alle praktische informatie vind je op onze speciale Spanje pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Spanje

Strand Spanje