Wintersport Bad Gastein

Wintersport Bad Gastein

Wintersport Bad Gastein beschikt over een uitdagend skigebied, temidden van het Nationale Park Hohe Tauern. Het bekende kuuroord, aan het einde van het prachtige Gasteinertal, biedt 's winters een uitgebreid aanbod voor iedere wintersporter.

Lees alles over Wintersport Bad Gastein

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Bad Gastein

Het dorp Bad Gastein doet eerder mondain aan. De chique uitziende gebouwen geven Bad Gastein een geheel eigen flair. Een vaak gehoord misverstand is daardoor dat een wintersport Bad Gastein ook duur zou zijn. Niets is minder waar! De prijzen zijn heel redelijk gebleven! Het skigebied is ruim en afwisselend. Met meer als 200 km telt het Gasteiner skigebied tot de grootste skigebieden van Oostenrijk.

Wintersport Bad Gastein beschikt over een uitdagend skigebied, temidden van het Nationale Park Hohe Tauern. Het bekende kuuroord, aan het einde van het prachtige Gasteinertal, biedt 's winters een uitgebreid aanbod voor iedere wintersporter.


Waarom gaat u op wintersport naar Bad Gastein

Wintersport in Bad Gastein voor beginners en gevorderden

Het overgrote deel van de pistes is rood en daarom geschikt voor de meer gevorderde skiër. Tegelijkertijd is de Ski Amadé Gastein een rustig skigebied dat vooral onder de plaatselijke bevolking populair is. Om deze reden zal het niet te druk zijn op de pistes, waardoor de beginners in alle rust kunnen werken aan hun skivaardigheden.

Wintersport in Bad Gastein met skitochten

De Ski Amadé Gastein bestaat uit vier skigebieden met in totaal 200 km piste die door liften of een gratis skibus met elkaar zijn verbonden. Helemaal voorin ligt het skigebied Dorfgastein dat bij het skigebied Grossarltal hoort. Verderop (bij Bad Hofgastein) vindt u het skigebied Schlossalm, dat door middel van een gondel met het grootste gebied van het Gasteinertal, de Stubnerkogel verbonden is. Vanuit het dorp Bad Gastein vertrekt de gondel direct naar de top van dit gebied.


De reis naar uw wintersport in Bad Gastein

Vervoer naar Bad Gastein

Bad Gastein is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 1020 kilometer rijden. U kunt zowel met de auto als met het vliegtuig naar Bad Gastein reizen.

Met de auto naar de wintersport in Bad Gastein

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Bad Gastein te gaan. De snelste route is via de A3 (via Düsseldorf, Frankfurt, Nürnberg en München). In het weekend kan het erg druk kan zijn op deze route. Dit is vooral om in het weekend ook veel mensen uit de regio München in dit gebied komen skiën. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.

Met het vliegtuig naar de wintersport in Bad Gastein

U kunt ook het vliegtuig nemen voor een skivakantie in Bad Gastein. U vliegt dan naar Salzburg, dat op circa 100 kilometer van Bad Gastein ligt. U kunt in Salzburg een auto huren en verder rijden naar uw eindbestemming. U rijdt dan in ongeveer 75 minuten via de A10. Natuurlijk kunt u ook een transfer bijboeken tijdens uw reservering. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Een vliegvakantie naar de wintersport in Bad Gastein is extra interessant als u kiest voor een korter verblijf.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie