Wintersport Ski Amadé - Gastein

Wintersport Ski Amadé - Gastein

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Dit skigebied biedt voor elk wat wils. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier uit de voeten. De meeste pistes zijn vrij pittig, dus gevorderden kunnen zich hier helemaal uitleven. 

Jenny

Wintersport expert

Skigebied Gastein behoort tot de grotere skigebieden van Oostenrijk! 

De mooiste dorpen in skigebied Ski Amadé Gastein

Lees alles over onze wintersportvakanties naar Ski Amadé Gastein

Wintersport in Ski Amadé Gastein

Skigebied Gastein behoort tot de grote Ski Amadé; een unieke samenwerking tussen verschillende skigebieden in het Salzburgerland en de Steiermark. Maar liefst 760 kilometer piste en 270 skiliften in 25 skidorpen staan u met slechts 1 skipas tot uw beschikking.

Skigebied Ski Amadé - Gastein

De Ski Amadé Gastein, ook wel simpelweg het Gasteinertal genoemd, bestaat uit vier skigebieden met in totaal 200 km piste die door liften of een gratis skibus met elkaar zijn verbonden. Helemaal voorin ligt het skigebied Dorfgastein dat bij het skigebied Grossarltal hoort. Verderop (bij Bad Hofgastein) vindt u het skigebied Schlossalm, dat door middel van een gondel met het grootste gebied van het Gasteinertal, de Stubnerkogel verbonden is.

Vanuit het dorp Bad Gastein vertrekt de gondel direct naar de top van dit gebied. Aan de anadere kant van Bad Gastein bevindt zich de Graukogel. Een rustig skigebied dat vooral onder de plaatselijke bevolking populair is.


Voor wie is wintersport Ski Amadé Gastein geschikt?

Voor iedereen

Het Gasteinertal bestaat uit vijf verschillende skigebieden die met elkaar verbonden zijn door liften en gratis skibussen. Vanuit Bad Gasteinkomt u met de de gondel direct naar grootste gedeelte rond de Stubnerkogel, welke met een lift verbonden is met de Schlossalm. Dit skigebied biedt voor elk wat wils. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier uit de voeten. De meeste pistes zijn vrij pittig, dus gevorderden kunnen zich hier helemaal uitleven. Het skigebied bevat 116 km aan rode pistes en 8 km aan zwarte pistes. Daarnaast bevat het 63 km aan blauwe pistes.


Populaire bestemmingen wintersport Ski Amadé Gastein

Welk skidorp in Ski Amadé Gastein gaat u ontdekken?

Wintersport in Bad Gastein

Het skigebied Gasteinertal behoort tot de top vijf van grootste skigebieden in Oostenrijk, met 200 kilometer aan pistes en 47 skiliften. Het skigebied is verdeeld in 4 skigebieden die niet allemaal op elkaar aansluiten. Er rijdt een (gratis) skibus tussen de gebieden.

Helemaal vooraan het dal, bij het dorpje Dorfgastein ligt het eerste skigebied, Skischaukel Grossarltal, gezinsvriendelijk en vooral ook, door de vele skihutten, erg gezellig. Vanaf hier kunt u met de bus naar Bad Hofgastein waarvandaan u de gondel kunt nemen naar de Schlossalm en het Angertal. Door de nieuwe gondel kunt u met de lift verder naar het achterste en ook hoogste gebied; SportGastein bij Bad Gastein.

Aan de andere kant van Bad Gastein vindt u nog twee stoeltjesliften naar de Graukogel, het kleinste skigebiedje van het Gasteinertal, dat met name bezocht wordt door de Gasteiners zelf omdat het er altijd lekker rustig is.

Wintersport Bad Gastein

De reis naar Ski Amadé Gastein in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Ski Amadé Gastein

Skigebied Ski Amadé Gastein vindt u op zo’n elf uur rijden vanuit Nederland (1020 km). Het skigebied is goed te bereiken met eigen vervoer. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om met het vliegtuig af te reizen naar de luchthaven van Salzburg. Aansluitend op de vliegreis kunnen wij uw transfer naar uw accommodatie verzorgen.

Met uw eigen auto naar wintersport Ski Amadé Gastein

Met de auto bereikt u Ski Amadé Gastein normaliter in zo’n 10 a 11 uur rijden (1020 km). Het dorpje Bad Gastein ligt op 1018 km vanuit Nederland. De bestemming is het makkelijkste te bereiken via München. Let wel dat het in het weekend extra druk kan zijn vanwege het hoge aantal weekendskiërs vanuit München.

Houdt u er rekening mee dat u in een vignet nodig heeft om op de Oostenrijkse Autobahn te mogen rijden. Het vignet kost ca. € 9 voor tien dagen.

Wintersport met eigen auto

Met het vliegtuig naar de wintersport in Ski Amadé Gastein

In ongeveer anderhalf uur vliegt u vanaf Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam of Keulen naar de luchthaven van Salzburg, dat op zo’n 75 minuten rijden (95 km) van Bad Gastein. De transfer vanaf het vliegveld naar uw accommodatie en eventuele extra bagage kunt u reserveren tijdens het boekingsproces op de website van de Jong Intra Vakanties.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie


Magazine Wintersport

Als specialist in wintersportvakanties geven we je graag alle informatie en inspiratie die je nodig hebt om een juiste keus te maken voor jouw wintersportvakantie. Onze experts geven tips over de beste locaties die aansluiten bij jouw wensen. Van skigebied tot après-ski. Wij helpen je graag op weg met natuurlijk ook een selectie van onze topaccommodaties in de verschillende gebieden in de volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland.

Bekijk het magazine online.

Magazine Wintersport 2021-22 en 2022-23