Wintersport Igls

Wintersport Igls

Tijdens een wintersport Igls kunt u iedere dag in een ander skigebied skiën. Het uitzicht is er adembenemend. Op steenworp afstand van Innsbruck, ideaal voor beginners en weekend-skiërs. Ervaar het zelf!

Lees alles over Wintersport Igls

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersport naar Igls

Igls ligt ca. 5 km van Innsbruck, op een zonnig plateau, aan de voet van de Patscherkofel. De geheel vernieuwde Patscherkofelbahn bevindt zich vanaf winter 17/18 op ca. 2 kilometer van het dorp. De Olympische winterspelen in 1964 en 1976 hebben Igls bekend gemaakt. Toch heeft het zijn dorpskarakter niet verloren.

Een bezoekje aan de mooi stad Innsbruck is voor veel bezoekers een leuke afwisseling tijdens hun wintersportvakantie.

De skibus brengt de skiërs vanuit Innsbruck en Igls op vaste dagen naar de diverse skigebeiden van de Olympia Skiworld Innsbruck, zoals Schlick 2000 en de Stubaier gletsjer in het Stubaital (ca. 2x per week in het hoogseizoen), Axamer Lizum (1x per week) en de Glungezer (1 x per week in het hoogseizoen). Meer dan 233 km skipisten geven u de mogelijkheid iedere dag een ander skigebied uit te proberen. Wilt u gebruik maken van alle skigebieden van de Olympia Skiworld Innsbruck, schaft u dan ter plaatse hiervoor de juiste skipas aan. Het is ook mogelijk om voor de diverse losse skigebieden een (dag)pas aan te schaffen.


Waarom gaat u op wintersport naar Igls?

Wintersport in Igls voor beginners

Rondom de gezellige stad Innsbruck vindt u meerdere skigebieden, samengebracht in de Olympia Skiworld Innsbruck. Olympia SkiWorld Innsbruck beschikt over voldoende blauwe pistes voor beginners. Ook vindt u in dit gebied ca. 14 km aan piste met een prachtig uitzicht over de stad Innsbruck, en een leuke kinderpiste direct bij het gezellige dorp.

Langlaufen en winterwandelen in Igls

Igsl en omgeving beschikken over verschillende langlauf- en wandel mogelijkheden. Van maandag t/m vrijdag brengt de gratis langlaufbus u naar diverse langlaufgebieden in de omgeving. Igls zelf beschikt over 14 km pisten. Natuurlijk ontbreken de sfeervolle arresleetochten, een rodelbaan, een kunstijsbaan en wandelwegen (ca. 13 km) niet in Igls.


De reis naar uw wintersport in Igls

Vervoer naar Igls

Igls is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 930 kilometer rijden. Behalve met de auto kunt u ook per vliegtuig reizen naar uw wintersportvakantie in Igls.

Met de auto naar de wintersport in Igls

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Igls te reizen. De snelste route is via de A3 (via Düsseldorf en Frankfurt) en A7 (via Ulm). In de vakanties kan het erg druk zijn op deze wegen richting de wintersportgebieden.

Met het vliegtuig naar wintersport in Igls

Vanwege de gunstige ligging vlakbij de luchthaven van Innsbruck is Igls een uiterst geschikte bestemming om naartoe te vliegen. Binnen 2 uur bent u vanuit Amsterdam in Innsbruck. De korte reistijd zorgt ervoor dat u gemakkelijk een korte skivakantie kan nemen.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie