Wintersport Grossraum Innsbruck

Wintersport Grossraum Innsbruck

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

De wintersportdorpen in Grossraum Innsbruck zijn makkelijk te bereiken. Onder Grossraum Innsbruck vallen alle skigebieden in de buurt van de gezellige stad in het hart van Tirol. Dit zijn onder andere Seefeld, Igls en Götzens.


Jenny

Wintersport expert

Grossraum Innsbruck bevat veel skigebieden die samen één vormen. Lees snel verder voor meer informatie of bekijk direct het aanbod.

De mooiste dorpen in skigebied Grossraum Innsbruck

Lees alles over onze wintersportvakanties naar Grossraum Innsbruck

Wintersport in Grossraum Innsbruck

Met name de ligging spreekt voor een wintersport Grossraum Innsbruck. Innsbruck is makkelijk te bereiken en met het vliegtuig bent u zó ter plaatse. Igls of Götzens liggen op slechts een kwartiertje rijden. Hier kan men dus werkelijk ´s ochtends in het vliegtuig stappen en ´s middags de lange latten al onderbinden. De skigebieden zijn op de stad gericht. Hierdoor is het in het weekend wat drukker, maar kan men door de weeks dus genieten van pistes die nagenoeg leeg zijn!

En voor wie een dagje niet wil skiën zijn er in Innsbruck genoeg shopping mogelijkheden.

Skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck

Rondom de gezellige stad Innsbruck vindt u meerdere skigebieden, samengebracht in de Olympia Skiworld Innsbruck

Verblijft u in Igls, dan heeft u het gezellige skigebied van de Patscherkofel binnen handbereik. Hier vindt u ca. 14 km aan piste met een prachtig uitzicht over de stad Innsbruck, en een leuke kinderpiste direct bij het gezellige dorp.
Igls ligt centraal in het skigebied Olympia Skiworld Innsbruck, in het hart van Tirol. In totaal is er meer dan 233 kilometer pistes en 88 skiliften beschikbaar en het skigebied reikt van 860 tot maximaal 3210 meter.

De skibussen die de verschillende skigebieden met elkaar verbinden, rijden op vaste dagen (varierend van 1 tot 3 maal per week). Houdt u voor een dagje skiën in een van de andere gebieden van de Olympia Skiworld Innsbruck wel rekening met de reistijd; zo ligt de prachtige Stubaitaler Gletsjer - in de gehele winter 100% sneeuwzeker - op tenminste 1,5 uur met de skibus vanuit Igls (in het hoogseizoen 2x per week per skibus vanuit Igls). Met de auto bereikt u de gebieden rond Innsbruck vanuit Igls binnen ca. 20 minuten tot ca. 1 uur.

Verblijft u in het Stubaital, dan bieden de skigebieden van Schlick 2000 en de Stubaitaler Gletscher vaak voldoende uitdaging. De gletsjer is achterin het Stubaital gelegen op ca. 30 minuten rijden vanuit de mooie skidorpen Fulpmess en Neustift.


Voor wie is wintersport Grossraum Innsbruck geschikt?

Voor iedereen

Onder Wintersport Grossraum Innsbruck vallen alle skigebieden die in de directe omgeving van de gezellige stad Innsbruck vallen. Innsbruck was tot twee keer in de geschiedenis gastheer van de Olympische winterspelen, te weten in 1964 en 1976. De skigebieden rond de stad zijn hierop ingericht. De snelle liften, de mooie afdalingen en de lange langlaufloipes hebben niets van hun Olympische allure verloren.

Het allergrootste voordeel van wintersport Grossraum Innsbruck is wellicht de verbinding. Dagelijks wordt er vanuit Nederland naar Innsbruck gevlogen. De verschillende skigebieden zijn vanaf de luchthaven allemaal binnen een half uurtje te bereiken. Vanuit het centrum van Innsbruck rijden er zelfs gratis skibussen! Wintersport Grossraum Innsbruck is daarmee de ideale ski-bestemming voor een korte skivakantie.


Populaire bestemmingen wintersport Grossraum Innsbruck

Welk skidorp in Grossraum Innsbruck gaat u ontdekken?

Wintersport in Igls

Igls ligt ca. 5 km van Innsbruck, op een zonnig plateau, aan de voet van de Patscherkofel. De geheel vernieuwde Patscherkofelbahn bevindt zich vanaf winter 17/18 op ca. 2 kilometer van het dorp. De Olympische winterspelen in 1964 en 1976 hebben Igls bekend gemaakt. Toch heeft het zijn dorpskarakter niet verloren.

Van maandag t/m vrijdag brengt de gratis langlaufbus u naar diverse langlaufgebieden in de omgeving. Igls zelf beschikt over 14 km pisten. Natuurlijk ontbreken de sfeervolle arresleetochten, een rodelbaan, een kunstijsbaan en wandelwegen (ca. 13 km) niet in Igls.

Wintersport Igls

De reis naar Grossraum Innsbruck in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Grossraum Innsbruck

Skigebied Grossraum Innsbruck vindt u op zo’n tien uur rijden vanuit Nederland (930 km). Het skigebied is goed te bereiken met eigen vervoer. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om met het vliegtuig af te reizen naar de luchthaven van Innsbruck. Aansluitend op de vliegreis kunnen wij uw transfer naar uw accommodatie verzorgen.

Met uw eigen auto naar wintersport in Grossraum Innsbruck

Met de auto bereikt u Grossraum Innsbruck normaliter in zo’n 9 a 10 uur rijden (930 km). Het dorpje Igls ligt op 925 km vanuit Nederland. De bestemming is het makkelijkste te bereiken via de A3 richting Würzburg en vervolgens de A7 richting Innsbruck. Let wel dat het in het weekend en de vakanties extra druk kan zijn vanwege het hoge aantal skiërs.

Houdt u er rekening mee dat u in een vignet nodig heeft om op de Oostenrijkse Autobahn te mogen rijden. Het vignet kost ca. € 9 voor tien dagen.

Wintersport met eigen auto

Met het vliegtuig naar de wintersport in Grossraum Innsbruck

In anderhalf uur vliegt u vanaf Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam of Brussel naar de luchthaven van Innsbruck, dat op zo’n 20 minuten rijden (10 km) van Grossraum Innsbruck ligt. De transfer vanaf het vliegveld naar uw accommodatie en eventuele extra bagage kunt u reserveren tijdens het boekingsproces op de website van de Jong Intra Vakanties.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reist u naar alle populaire wintersportlanden en regelt u via de Jong Intra Vakanties uw vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring vindt u terug in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf uw ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf uw skipas

  • Reserveer vooraf uw skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie!


Magazine Wintersport

Als specialist in wintersportvakanties geven we je graag alle informatie en inspiratie die je nodig hebt om een juiste keus te maken voor jouw wintersportvakantie. Onze experts geven tips over de beste locaties die aansluiten bij jouw wensen. Van skigebied tot après-ski. Wij helpen je graag op weg met natuurlijk ook een selectie van onze topaccommodaties in de verschillende gebieden in de volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Wintersport 2021-22 en 2022-23