Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2022
December 2022
Januari 2023
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Frankrijk
Goed voorbereid op vakantie

Romantiek, prachtige landschappen en indrukwekkende kastelen vind u allemaal in het prachtige Frankrijk. Geniet samen met de Jong Intra Vakanties van een heerlijke zonvakantie, een romantische stedentrip of een culinaire rondreis.

Een zonvakantie Frankrijk biedt u alles wat u zich kunt wensen op vakantie. Zon, zee strand, indrukwekkende bergketens, glooiend landschap, kastelen, een heerlijke keuken en prachtige wijnen. Tijdens een zonvakantie Frankrijk gaat u kennis maken met al dit heerlijke.

Onze adviseurs

Frankrijk is het favoriete vakantieland van vele Nederlanders. Het heerlijke klimaat en de goede Franse keuken zijn belangrijke redenen. Nederlanders verblijven graag op een camping, maken een rondreis of bezoeken de steden. En laat dat nu precies zijn wat de Jong Intra Vakanties u te bieden heeft!

Heleen
Heleen Autovakanties en fly-drives specialist
20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
Ronald Zonvakanties specialist

Populaire bestemmingen in Frankrijk

Vive les vacances!

Als u voor een zonvakantie Frankrijk kiest, kiest u voor hét favoriete vakantieland van de Nederlander. Jaarlijks brengen miljoenen landgenoten hun vakantie in Frankrijk door. Het land is veelzijdig en heeft voor iedereen veel te bieden. De lange zandstranden aan de Franse Zuidkust, de stilte op de Provence, de campings aan de Westkust, de Alpen in het Oosten te veel om op te noemen. Frankrijk is een groot en zeer divers land, met typische verschillen in onder andere het klimaat en landschap. Maar dat maakt een zonvakantie Frankrijk zo aantrekkelijk.

Tijdens de zomervakantie met het gehele gezin en kinderen genieten van een zonvakantie Frankrijk? Met ons aanbod in de streken Côte d'Azur, Atlantische kusten Languedoc Roussillon, zijn er voldoende mogelijkheden.

In dit prachtige land bieden wij u een zeer ruim aanbod aan prachtige campings bij ons aanbod kamperen Frankrijk. Een heel ander, maar prachtig stukje Frankrijk vindt u aan de Côte d'Azur. Reist u het liefst met de auto naar Frankrijk, bekijk hiervoor ons aanbod autovakanties Frankrijk. Bekijk ook onze aanbiedingen Disneyland Parijs! Een aanbieding Disneyland Parijs is inclusief entree. Liever wintersporten in Frankrijk? Dat kan! Wij bieden o.a. busreizen wintersport naar Frankrijk aan!

Wij kunnen het ons niet voorstellen maar wanneer Frankrijk niet uw vakantieland mocht zijn, kijk dan eens ons aanbod zonvakanties Spanje of zonvakanties Italië.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 75 vakanties in Frankrijk

Vervoer

Vervoer in Frankrijk

Vanaf 1 juli 2012 is het verplicht om een alcoholtest in uw voertuig aanwezig te hebben. Deze is o.a. te koop bij de grotere Franse tankstations en supermarkten of bij een Nederlandse ANWB winkel.

Reisdocumenten

Als u naar Frankrijk reist moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Seizoenen

Klimaat

Frankrijk heeft een aangenaam, gematigd klimaat. Het grondgebied is verdeeld in vier klimaatzones. Vochtig zeeklimaat met vaak frisse zomers ten westen van de lijn Bayonne-Lille. Semi-landklimaat met strenge winters en warme zomers in de Elzas, Lotharingen, langs het Rhône dal en in de gebergten (Alpen, Pyreneeën, Massif Central). Tussenliggend klimaat met koude winters en warme zomers in het noorden, in de Parijse regio en in de regio Centre. Middellands Zeeklimaat met zachte winters en hete zomers in het zuiden van Frankrijk.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Cultuur in Frankrijk

De Franse cultuur doet zich gelden in de literatuur, architectuur, muziek, film, toneel en beeldende kunst. Er zijn veel schouwburgen, musea en bioscopen. Er worden diverse landelijke en plaatselijke evenementen gehouden.

Eten en drinken

Frankrijk kent vele soorten restaurants, van knusse, eenvoudige eethuisjes, via café-restaurants, rustieke eetgelegenheden en theesalons tot vermaarde gastronomische restaurants. In de restaurants is een karaf water en brood inbegrepen in de opgegeven prijzen, evenals de bediening, maar het is wel gebruikelijk fooi te geven. Frankrijk blijft het land waar eten tot kunst is verheven, wijn is geen alcohol, het is cultuur. Na het aperitief, het voorgerecht, salade en de goede wijn, komt dan de onvermijdelijke kaasplank op tafel. De meeste restaurants serveren van 12.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur. In sommige restaurants kunt u echter nog veel later terecht, zoals in de grote café-restaurants en de restaurants in de buurt van de stations.

Taal

De voertaal in Frankrijk is het Frans. In de streek van de Elzas wordt ook vaak Duits gesproken. Ook met Engels kunt u zich vooral in de grote steden en toeristengebieden steeds vaker verstaanbaar maken.

Ervaringen

Tinus en Ankie Bernaards Frankrijk is en blijft ons vakantieland, dat is al meer dan 25 jaar zo. We spreken de taal redelijk en dat maakt het wel makkelijker. We geven nog steeds de voorkeur aan kamperen. Heerlijk vakantie land, lekker eten en drinken, wat wil je nog meer?
Lees meer Lees minder
Frits en Lobke Bakx Voor ons geen verre reizen of exoten, maar gewoon de Provence in Frankrijk. Heerlijk wij kunnen het iedereen aanraden. Lekker er op uittrekken het achterland in en maar zien wat er op je pad komt, het avontuur tegemoet.
Lees meer Lees minder
Fam. van Est Afgelopen zomer zijn we naar Nice gevlogen en hebben daar een auto gehuurd en hebben de Franse zuidkust tot aan Spanje afgereden. Een hotelletje in het achterland opgezocht en de volgende dag op pad voor weer een etappe. Leuk om te doen zo zie je toch veel, en alles in eigen tempo.
Lees meer Lees minder

Populaire vakanties in Frankrijk

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 75 vakanties in Frankrijk
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!