Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Nederland
Goed voorbereid op vakantie

Ook dit jaar hebben we weer een aantal busreizen Nederland in het programma opgenomen. Het is altijd fijn om ook in eigen land er even helemaal tussen uit te zijn. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een busreis Nederland!

Onze adviseurs

Wij kunnen u de busreis naar Rijs in Friesland aanbevelen. Hotel Gaasterland ligt verscholen in de bossen van Gaasterland en is een uitstekend uitgangspunt om de mooiste provincie van Nederland te ontdekken. De familie de Jong zal u zeker hartelijk verwelkomen!

Jan Willem
Jan Willem Busreizen en riviercruise specialist
Chantal
Chantal Busreizen en riviercruise specialist

Voor wie is Nederland geschikt?

Vakantie Nederland

Dé specialist in busreizen Nederland

Eén van onze bekendste producten zijn onze busreizen. Hier zijn wij 45 jaar geleden mee gestart en stellen wij nog steeds met alle plezier samen! Kies voor een excursiereis Nederland en ontdek de regio met onze Luxe Comfort Class Touringcar vanuit één hotel.

Excursiereizen Nederland

Comfortabel vanuit één hotel de grote variate aan bezienswaardigheden en gezellige centra's van Nederland ontdekken? Dat kan met de excursiereizen Nederland van de Jong Intra Vakanties. Uw chauffeur is tevens reisleider en neemt u mee naar de mooiste plekjes, zonder dat u iedere dag uw koffer opnieuw moet inpakken.

Alle excursiereizen Nederland

Populaire bestemmingen in Nederland

Fietsen Nederland

Onze busreizen Nederland

Ontdek of herontdek Nederland met één van onze busreizen Nederland. De noordelijke provincies Friesland en Groningen hebben zoveel tradities en gebruiken dat u zich ondanks dat u in Nederland bent, zich in het buitenland waant. Dit zelfde geldt voor de provincie Limburg, die op haar beurt weer iets Bourgondisch over zich heeft. Kortom, Nederland heeft als vakantieland heel veel te bieden!

Niet voor niets behoren busreizen Nederland tot de geliefste reizen bij onze klanten!

Friesland

De provincie Friesland is altijd al een buitenbeentje geweest. Niet alleen hebben ze een eigen taal, maar er is zelfs een Fries paspoort. De provincie kent vele tradities als de 11-stedentocht (op de schaats en op de fiets), het skûtsjesilen en het fierljeppen. Naast een prachtig weids landschap heeft Friesland talloze historische steden. Het prachtige vlakke weidelandschap met grazende koeien en schapen, de vele plassen, sloten en meren en de prachtige plaatsen als Sneek, Workum, Harlingen en Leeuwarden. Als u nog nooit in Friesland bent geweest dan mist u zeker iets!

Friesland wordt in het noorden en het westen omsloten door water, daarnaast kent Friesland vele meren, plassen en sloten en is het daarmee de watersportprovincie bij uitstek. Naast water en watersporten heeft Friesland een prachtig wijds weidelandschap met grazende koeien en schapen en talloze gezellige en historische steden als bijvoorbeeld Sneek, Joure, Leeuwarden, Heerenveen en Sloten. Ook kent Friesland diverse lokale specialiteiten als suikerbrood, drabbelkoeken, Joustra Beerenburg en oranjekoek.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Friesland met een 8,0 en de chauffeurs van de busreizen Friesland zelfs met een 8,4!

Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Friesland.

Bekijk alle busreizen Friesland

Valkenburg

Limburg

Limburg ligt in het zuid-oosten van Nederland en grenst aan het oosten aan Duitsland en in het westen aan België. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het drielandenpunt, het hoogste punt van Nederland op de grens met België en Duitsland. Verder zijn de Mergellandroute en de mergelgrotten een absolute must. Vlak over de grens vindt u in Duitsland het pittoreske Monschau en het natuurgebied de Eifel en ook Groothertogdom Luxemburg is tijdens een dagexcursie makkelijk te bereiken.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Limburg met een 8,0 en de chauffeurs van de busreizen Limburg zelfs met een 8,4!

De provincie Limburg staat voor asperges, mergelgrotten, heuvels en natuurlijk het drielandenpunt. Maar uiteraard is er nog veel meer te zien en te doen. Zo zijn de stad Maastricht en het gezellige toeristenplaatsje Valkenburg de moeite van een bezoekje waard, maar ook over de Duitse en Belgische grens is voldoende te bekijken.

Valkenburg

Valkenburg in de provincie Limburg is een gezellig stadje, gelegen in het oudste toeristencentrum van Nederland en één van de geliefste busreisbestemmingen van onze gasten. Het stadje kent talloze bezienswaardigheden als de Fluweelengrot en de Gemeentegrot, die in december de kerstmarkt huisvesten, Kasteel Valkenburg, het Sprookjesbos en natuurlijk de Cauberg. In het gezellige centrum van Valkenburg vind je in alle jaargetijden leuke terrasjes. Daarnaast is er altijd wel iets te doen, je kunt naar het kasteel, naar het Casino of (op een regenachtige dag) naar Thermea 2000.

Bekijk alle busreizen Limburg

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties in Nederland

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een busreis Nederland wilt u optimaal genieten! De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Al 50 jaar specialist in busreizen 
 • Ervaren chauffeurs en reisleiding
 • Nog comfortabeler reizen per Luxury Class touringcar
 • Vele gegarandeerde vertrekken
 • Maximum aantal deelnemers van 44 personen
 • Gratis ANWB reisgids bij een groot aantal reizen
 • Gratis audio guides bij een groot aantal reizen
 • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek
 • CO2-compensatie door de Jong Intra Vakanties
 • Winnaar Nederlandse Vakantie Award beste busvakanties

Ervaringen

P. Koenes Geen op-of aanmerkingen. Het is een prima week in Hotel Gaasterland en in Friesland geweest.
Lees meer Lees minder
Mevr. de Rijk Onze reis naar Valkenburg was in 1 woord fantastisch. Hierbij alle complimenten voor het hotel en personeel en de chauffeur. Ze waren erg vakkundig en zeer netjes en beleefd. Het was echt fantastisch ik heb dit nog nooit meegemaakt, dus volgende keer weer bij de Jong Intra!
Lees meer Lees minder
Dhr. W. Zonneveld Valkenburg is voor ons ondertussen al bekend terrein, maar we komen er elke keer weer graag terug. De uitstapjes naar België, Luxemburg en Duitsland geven je echt een vakantiegevoel zo dicht bij huis!
Lees meer Lees minder

Nederland in beeld

 • Makkum
  Makkum
 • Nederland
  Nederland
 • Nederland
  Nederland
 • Vakantie Nederland
  Vakantie Nederland
 • Fietsen Nederland
  Fietsen Nederland
 • Valkenburg
  Valkenburg

Nog meer vakanties naar Nederland

De Jong Intra Vakanties heeft naast busreizen Nederland een uitgebreid aanbod van andere mooie vakanties naar Nederland. Laat u verrassen door de mogelijkheden!

Naast onze busreizen kunt u ook onze prachtige riviercruises Nederland bekijken. Bekijk ook eens excursiereizen Nederland.

Populaire vakanties in Nederland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties in Nederland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al 50 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service