Persoonlijk contact?
0180-457803
/ Zweden

Zweden

Kom je buiten spelen? Zweden is een ideaal land om uw vakantie met het gezin door te brengen. De bossen, de kust en talloze eilandjes zorgen voor uitstekende outdoor-mogelijkheden. Hip design, kunst en cultuur treft u in de steden en overal kunt u heerlijk eten.

Lees alles over Zweden

40 jaar ervaring
Ruim 40 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
Altijd bereikbaar
Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
Veilig op vakantie

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Oktober 2017
November 2017
December 2017
Intro
Snel door naar

Lees alles over Zweden

Goed voorbereid op vakantie

Zweden, een heerlijk vakantieland. Overal rust, ruimte en veel natuur. De Zweedse bevolking is vriendelijk en er zijn vele vakantiemogelijkheden. Van houten stuga tot luxe designhotel en van heerlijk ontspannen tot lekker actief. Het zuiden van Zweden heeft een lieflijk landschap met de zo kenmerkende rode huisjes, noordelijk wordt het ruiger en woester. Waar u ook naar toe gaat, u zult met een goed gevoel weer thuiskomen!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 27 vakanties in Zweden

Reisdocumenten

In Zweden hebben reizigers met de Nederlandse nationaliteit een geldig paspoort of Europese ID nodig. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dienen contact op te nemen met de Zweedse ambassade.

Seizoenen

Klimaat

Dankzij de warme golfstroom heeft Zweden een milde temperatuur. De Zweedse zomer is, in tegenstelling tot hetgeen men vaak denkt, minder regenachtig dan in Nederland. De avonden zijn in het algemeen wat koeler.

Cultuur in Zweden

Zweden heeft een rijke cultuur en kent veel folklore en tradities. De viering van het Midzomerfeest is daar een goed voorbeeld van. Rond de 21e juni wordt de start van de zomer gevierd met vreugdevuren, lekker eten en drinken en klederdracht. Aangezien Zweden niet te maken heeft gehad met de vernietiging van de Tweede Wereldoorlog zijn veel oude gebouwen en monumenten nog helemaal in tact.

Eten en drinken

De Zweden houden van lekker eten en drinken. Er zijn uitstekende restaurants in diverse prijsklassen waar u terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. Zweedse klassiekers zijn gehaktballetjes in koolbladrolletjes, aardappelkoekjes met spek en gebakken Oostzeeharing. Veel ingrediënten komen van eigen bodem.

Taal

Zweeds, maar u kunt goed met Engels terecht.

Zweden in beeld

  • Meer met rood huisje
    Meer met rood huisje
  • Bessen plukken - Foto: Måns Fornander
    Bessen plukken - Foto: Måns Fornander
  • Korenveld - Foto: Måns Fornander
    Korenveld - Foto: Måns Fornander

Populaire vakanties in Zweden

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 27 vakanties in Zweden
en vind de heerlijke vakantie die bij u past