Vind Wintersport Osttirol
Keuze uit 1 vakanties
Sneeuwgarantie
Sneeuwgarantie

Sneeuwgarantie

Het ene jaar zijn de sneeuwcondities beter dan het andere. Het zal u maar gebeuren: een heerlijke wintersportvakantie geboekt en overal groene weides in plaats van maagdelijk witte pistes.

Uw voordeel bij de Jong Intra Vakanties

  • Altijd sneeuw op uw bestemming
  • Kosteloos omboeken
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Osttirol
Goed voorbereid op vakantie

Osttirol is een minder bekend en wat kleiner skigebied dan de andere skigebieden in Tirol. Het is in Osttirol rustig, waar het elders in Tirol heel druk is op de pistes. Wachttijden voor de lift kennen ze hier niet. Dit rustigere karakter maakt Osttirol tot een ideale wintersport locatie voor families in Oostenrijk. In Osttirol vindt u interessante skigebieden, 150 km aan rustige pistes, sneeuwzekerheid en veel zon.

Osttirol bestaat uit diverse skigebieden. Deze skigebieden zijn allemaal rustig, maar hebben zo hun eigen charme. Zo is Großglockner Resort het grootste skigebied in Osttirol. Skigebied Sillian-Hochpustertal is ideaal voor beginners. Met dank aan de vele gletsjers is Osttirol een van de meest sneeuwzekere gebieden van de Alpen. Echter valt er in Skizentrum St. Jakob i.D. in Defereggental net iets meer sneeuw dan in de andere skigebieden in Osttirol.

Skigebied Osttirol heeft een berglandschap dat nauwelijks te overtreffen is! Osttirol wordt omringd door de omgeving van het Venedigergebergte, het Lienzer Dolomieten gebergte en de ongerepte natuur van Nationalpark Hohe Tauern. Daarnaast is de top van de Großglockner te zien, met 3.798 m de hoogste berg van Oostenrijk.

Populaire bestemmingen in Osttirol

Defereggental

Het Defereggental is een onbekend deel van Oostenrijk. Waarschijnlijk komt dit door de relatief langere reisafstand vanuit Nederland. Dit houdt echter niet in dat het Defereggental geen geschikte wintersportbestemming is! Zeker voor families is het een uitstekende locatie. Het grote voordeel van de onbekendheid is de rust. Hier vindt u hoogstwaarschijnlijk géén overvolle pistes!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Osttirol

Vervoer

Vervoer naar

Osttirol is goed te bereiken vanuit Nederland. We raden aan met de auto naar de plaats van bestemming af te reizen. Echter is vliegen op Innsbruck ook mogelijk. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Osttirol.

Met de auto

Vanuit Utrecht is het ongeveer 11 uur rijden naar Osttirol over zo’n 1.000 km wanneer via Frankfurt, Neurenberg en München gereden wordt. U bereikt dan via Duitsland de Oostenrijkse grens, op 80 km ten noordoosten van Innsbruck. Na het passeren van de grens is het nog 2 uur rijden totdat Osttirol wordt bereikt.

Cultuur in Osttirol

Eten en drinken

Eten en drinken en Osttirol gaan goed samen. In het Skizentrum St. Jakob i.D. vindt u meerdere kleine houten hutten, waar u bij goed weer op het terras kunt eten en bij kouder weer binnen kunt opwarmen. Het hoogste en tevens grootste restaurant vindt u in skigebied Großglockner Resort. De “Adler Lounge” ligt op ruim 2.700 meter. Genieten van een bijzonder gerecht met prachtig uitzicht is hier zeker mogelijk.

Populaire vakanties in Osttirol

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Osttirol
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
  • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service