Wintersport Osttirol

Wintersport Osttirol

Dit prachtige stukje Alpen verbergt, ingebed tussen de Alpen en de Dolomieten, bijzonder familievriendelijke skigebieden!

Lees alles over Wintersport Osttirol

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Osttirol

Osttirol is een minder bekend en wat kleiner skigebied dan de andere skigebieden in Tirol. Het is in Osttirol rustig, waar het elders in Tirol heel druk is op de pistes. Wachttijden voor de lift kennen ze hier niet. Dit rustigere karakter maakt Osttirol tot een ideale wintersport locatie voor families in Oostenrijk. In Osttirol vindt u interessante skigebieden, 150 km aan rustige pistes, sneeuwzekerheid en veel zon.

Osttirol bestaat uit diverse skigebieden. Deze skigebieden zijn allemaal rustig, maar hebben zo hun eigen charme. Zo is Großglockner Resort het grootste skigebied in Osttirol. Skigebied Sillian-Hochpustertal is ideaal voor beginners. Met dank aan de vele gletsjers is Osttirol een van de meest sneeuwzekere gebieden van de Alpen. Echter valt er in Skizentrum St. Jakob i.D. in Defereggental net iets meer sneeuw dan in de andere skigebieden in Osttirol.


Waarom gaat u op wintersport naar Osttirol?

Wintersport in Osttirol voor wie rust zoekt

Osttirol is een minder bekend gebied in Oostenrijk. Waarschijnlijk komt dit door de relatief langere reisafstand vanuit Nederland. Dit houdt echter niet in dat Osttirol geen geschikte wintersportbestemming is! Het grote voordeel van de onbekendheid is de rust. Hier vindt u hoogstwaarschijnlijk géén overvolle pistes!

Wintersport in Osttirol voor natuurliefhebbers

Skigebied Osttirol heeft een berglandschap dat nauwelijks te overtreffen is! Osttirol wordt omringd door de omgeving van het Venedigergebergte, het Lienzer Dolomieten gebergte en de ongerepte natuur van Nationalpark Hohe Tauern. Daarnaast is de top van de Großglockner te zien, met 3.798 m de hoogste berg van Oostenrijk.

Wintersport in Osttirol met kinderen

Omdat Osttirol bekend staat om haar rustige pistes is het een erg aantrekkelijk skigebied voor gezinnen met jonge kinderen. In Osttirol kunt u heerlijk ontspannen skiën over de overzichtelijke pistes terwijl de kinderen zich uitleven zonder anderen tot last te zijn.


De reis naar uw wintersport in Osttirol

Vervoer naar Osttirol

Osttirol is goed te bereiken vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1010 km rijden. We raden aan met de auto naar de plaats van bestemming af te reizen. Echter is vliegen op Innsbruck ook mogelijk. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Osttirol.

Met de auto naar wintersport in Osttirol

Vanuit Utrecht is het ongeveer 11 uur rijden naar Osttirol over zo’n 1.010 km wanneer via Frankfurt, Neurenberg en München gereden wordt. U bereikt dan via Duitsland de Oostenrijkse grens, op 80 km ten noordoosten van Innsbruck. Na het passeren van de grens is het nog 2 uur rijden totdat Osttirol wordt bereikt. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie