Vakantie Santa Susanna

Santa Susanna grenst direct aan de bekende badplaats Malgrat de Mar en staat bekend om de mooie, brede stranden. Er zijn hier tal van culinaire tapasrestaurants te vinden en een gezellige boulevard met winkels, bars en restaurants.

Lees alles over Vakantie Santa Susanna

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Seizoenen in Santa Susanna

Klimaat

De plaats Santa Susanna ligt aan de Costa Barcelona waar een mediterraan klimaat heerst. Dit zich laat kenmerken door warme zomers en milde winters. Het zeewater begint vanaf eind juni aangenaam van temperatuur te worden, vroeger in het jaar ligt de zeewatertemperatuur lager dan 20 graden.

Hoewel het in de zomer op heel veel dagen lekker warm en zeer zonnig weer is, valt er ook van tijd tot tijd een (pittige) regen- of onweersbui. Dagenlang slecht weer komt hier echter zelden tot nooit voor. De meeste kans op langdurige neerslag bestaat in het voor- en najaar. In de wintermaanden kan de nachttemperatuur aanzienlijk zakken en in extreme gevallen kan er zelfs weleens nachtvorst voorkomen.


Cultuur in Santa Susanna

Eten en drinken

Naast alle toeristische gerechten kun je in Santa Susanna ook terecht voor typisch Spaanse gerechten zoals tapas en paëlla. Dankzij de vele restaurants is er voor iedereen en voor elke portemonnee wat lekkers. De meeste Spanjaarden drinken bij het eten een goed glas wijn, bijpassend bij het gerecht (meestal wit bij vis en rood bij vlees).

Typisch Spaanse drankjes zijn sangria en muscatelwijn. Sangria is een Spaanse, licht-alcoholische drank. De basis bestaat uit rode wijn, op smaak gemaakt met vruchtjes. Meestal zijn dit sinaasappel, ananas, appel, perzik, mango en citroen. Maar ook voor een piña colada, of iedere andere cocktail die u maar kunt bedenken, bent u in Santa Susanna aan het juiste adres.

Taal

De oorspronkelijke taal is natuurlijk Spaans, maar door al het toerisme wordt er ook veel Engels en Duits gesproken in Santa Susanna. Daarnaast wordt er door diverse horeca- en promotiemedewerkers Nederlands gesproken. Zeker bij de restaurants en bars waar veel Nederlanders komen.


Magazine Zonvakanties

Ben je toe aan een heerlijk relaxvakantie in de zon? Bestel dan snel dit magazine met inspiratie, tips van onze experts en een selectie uit ons aanbod waardoor je niet kan wachten op vakantie te gaan. Of je nu voor een luxe hotel kiest of een gezellige camping. De volgende zonvakantiebestemmingen staan in dit magazine:

Italië, Malta, Spanje, Kroatië, Portugal, Frankrijk, Griekenland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Zonvakanties magazine 2023-2024