Wintersport Koningsleiten

Wintersport Konigsleiten

Wintersport Königsleiten, in het hart van de bekende Zillertal Arena, sneeuwzeker en gezellig.

Lees alles over Wintersport Konigsleiten

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Königsleiten

Königsleiten is een charmant wintersport dorp op sneeuwzekere hoogte. Königsleiten geniet gedurende het gehele winterseizoen van prima sneeuw. Van oorsprong is Königsleiten een puur almdorp. Voor de komst van de skiliften was hier één pension en een paar boerenschuren. Tegenwoordig is Königsleiten een levendige plaats voor een uitstekende skivakantie. Ook ’s avonds is er van alles te doen. Vanwege het ruime aanbod aan grote en ruime appartementen trekt deze wintersportplaats ook veel families aan. Maar ook de liefhebbers van een meer rustige wintersportvakantie komen hier aan hun trekken. De plaats is zowel op ski's als over de weg te bereiken vanuit Gerlos. Wald is een rustig, oorspronkelijk dorpje met een prachtige ligging aan de bosrand op een hoogte van 900 meter. Tussen de beide dorpen en de skigebieden pendelt een gratis skibus.


Waarom gaat u op wintersport naar Königsleiten?

Wintersport Königsleiten voor snowboarders

Tussen het skigebied van Gerlos en Königsleiten ligt “Boarders Town Gerlos”, een speciaal snowboardpark met FunPark, halfpipe en boardercross.

Wintersport Königsleiten voor beginners

In Königsleiten zijn twee skischolen gevestigd waar is als beginnen of met de kinderen terecht kunt. Veel van de skileraren zijn Nederlands, wat de communicatie toch wat eenvoudiger maakt. Het skigebied is door de hoge ligging sneeuwzeker en biedt voor ieder wat wils. Zo kunnen beginners zeer goed uit de voeten op de Gerlosplatte, waar u voornamelijk glooiende, niet al te steile, brede pistes zult vinden. 

Aprés ski in Königsleiten

Terwijl Gerlos meer bekend staat om de aprés ski is er in Königsleiten ook genoeg te beleven. In Königsleiten is voor een ieder wat wils.

Hannes' Alm & Bergliebe Club

Aan het einde van de middag is het in de Hannes' Alm een gezellige boel. Na een paar uur dansen de meesten op de tafels en wanneer het binnen erg warm wordt gaat het 360 graden dak van de Aprés ski tent open. 's Avonds kan er nog volop gedanst worden in de Bergliebe Club boven de aprés ski. klinkt dat niks voor u? Overdag kan u hier ontspannen op het prachtige zonneterras.


De reis naar uw wintersport in Königsleiten

Vervoer naar Königsleiten

Königsleiten is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 970 kilometer rijden. Behalve met de auto kunt u ook per bus reizen.

Met de auto naar de wintersport in Königsleiten

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Königsleiten te gaan. De snelste route is via de A3 (via Düsseldorf, Frankfurt, Nürnberg en München). Let op dat het in het weekend erg druk kan zijn op deze route. Dit is vooral om in het weekend ook veel mensen uit de regio München in dit gebied komen skiën. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.

Met de pendelbus naar de wintersport in Königsleiten

Bij de Jong Intra Vakanties kunt u eenvoudig een busretour naar Königsleiten boeken, met of zonder accommodatie. Onze Luxury Class pendelbus vertrekt op vrijdagavond uit Nederland en komt op zaterdagochtend aan in Königsleiten. U vertrekt dan weer op zaterdagavond en komt zondag uitgerust terug van uw vakantie. Voor kinderen hanteren wij extra voordelige tarieven.

Met de pendelbus op wintersport

Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie