Wintersport Fugen

Wintersport Fügen

Wintersport Fügen, aan het begin van het mooie Zillertal is een gezellige wintersportplaats. Het skigebied Spieljoch is overzichtelijk gezellig en het skigebied Hochzillertal ligt om de hoek.

Lees alles over Wintersport Fügen

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Fügen

Fügen is een gezellig wintersportplaatsje waar u 3 skigebieden vindt. U kunt met de in 2017 geheel vernieuwde Spieljochbahn vanuit Fügen omhoog naar het Spieljochgebied, waar ca. 21 km aan pisten ligt. Skigebied Hochfügen-Kaltenbach heeft 145 km pisten.

De snowboarders vinden hun uitdaging in het funpark met diepsneeuwpiste (bij voldoende sneeuw). Via een 13 km lange hellende weg kunt u (o.a. per skibus) naar het hoger gelegen Hochfügen. U bevindt zich hier op 1480 m hoogte en de liften brengen u tot 2500 m. Door de hoge en gunstige ligging beschikt Hochfügen over prima sneeuwcondities. De pisten (43 km) zijn ideaal voor ieder type skiër.

In beiden plaatsen zijn rodelbanen en winterwandelwegen. Nieuw in Fügen is het uitgebreide Freizeitzentrum met o.a. een kunstijsbaan, een beautyfarm, fitness en een overdekt zwembad. Tevens mogelijkheid tot het maken van arresleetochten en diverse gezellige après-ski mogelijkheden. Eénmaal per week kunt u avondskiën en dagelijks kunt u avondrodelen.


Waarom gaat u op wintersport naar Fügen?

Wintersport Fügen met kinderen

Fügen beschikt over een gondel en dalafdaling van het 'huisskigebied' Spieljoch aan de rand van het dorp. Midden in het dorp ligt de oefenweide, waar de kleinsten skiles krijgen. Dit maakt Fügen geliefd bij gezinnen.

Wintersport Fügen voor snowboarders

Wanneer er voldoende sneeuw ligt vinden de snowboarders hun uitdaging in het funpark met diepsneeuwpiste. Ook beschikt gebied Hochzillertal - Hochfügen over een halfpipe. Het skigebied ligt vrij hoog en door de enorme hoeveelheid sneeuwkanonnen (75% van de pistes kan besneeuw worden), is het skigebied uitermate sneeuwzeker.

Aprés ski in Fügen

 Opvallend in Fügen zijn de gezellige berghutten. De Wedelhütte en de Kristallhütte zijn in de weide omgeving bekend. De dalafdaling in Fügen komt uit bij de lift, waar zich ook diverse gezellige après-ski mogelijkheden bevinden. Eénmaal per week kunt u avondskiën en dagelijks kunt u avondrodelen.


De reis naar uw wintersport in Fügen

Fügen is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 925 kilometer rijden. Behalve met de auto kunt u ook per vliegtuig of bus reizen.

Met de auto naar de wintersport in Fügen

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Fügen te gaan. De snelste route is via de A3 (via Düsseldorf, Frankfurt, Nürnberg en München). Let op dat het in het weekend erg druk kan zijn op deze route. Dit is vooral om in het weekend ook veel mensen uit de regio München in dit gebied komen skiën. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.

Met de pendelbus naar de wintersport in Fügen

Bij de Jong Intra Vakanties kunt u eenvoudig een busretour naar Fügen boeken, met of zonder accommodatie. Onze Luxury Class pendelbus vertrekt op vrijdagavond uit Nederland en komt op zaterdagochtend aan in Fügen. U vertrekt dan weer op zaterdagavond en komt zondag uitgerust terug van uw vakantie. Voor kinderen hanteren wij extra voordelige tarieven.

Met de pendelbus op wintersport

Met het vliegtuig naar de wintersport in Fügen

U kunt ook het vliegtuig nemen voor een skivakantie in Fügen. U vliegt dan naar Innsbrück, dat op circa 50 kilometer van Fügen ligt. U kunt in Innsbrück een auto huren en verder rijden naar uw eindbestemming. U rijdt dan in ongeveer 3 kwartier via de A12. Natuurlijk kunt u ook een transfer bijboeken tijdens uw reservering. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Een vliegvakantie naar de wintersport in Fügen is extra interessant als u kiest voor een korter verblijf.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reist u naar alle populaire wintersportlanden en regelt u via de Jong Intra Vakanties uw vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring vindt u terug in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf uw ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf uw skipas

  • Reserveer vooraf uw skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie!