Wintersport Solden

Wintersport Sölden

De echte wintersporter kiest al jaren voor een skivakantie Sölden: skiën, snowboarden en met name de après ski maken van Sölden een van de meest geliefde wintersportdorpen van Oostenrijk.Lees alles over Wintersport Sölden

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Sölden

Het skigebied van Sölden - bekend onder de naam Ötztal Arena - staat garant voor vele uitdagende pistekilometers. Ca. 30 kilometes zwarte piste en ca. 50 kilometer blauwe piste zorgen dat gevorderde skiërs zich niet snel vervelen. De Ötzal Arena kent überhaupt weinig vlakke stukken, wat ook op de overige pistes voor voldoende skiplezier zorgt. De 2 gletsjers die van uit het dorp eenvoudig berijkbaar zijn, geven wintersport in Sölden bovendien een zeer hoge sneeuwzekerheid.

Het ruime aanbod van hotels en appartementen in Sölden bij de Jong Intra Vakanties biedt iedere wintersporter voldoende keuze. Wij selecteerden hotels en appartement veelal op loopafstand van het gezellige centrum van Sölden en met een goede verbinding met de skiliften naar de Ötztal Arena.

De Ötzatal Arena - Sölden bevindt zich aan het einde van het Ötztal temidden van maar liefst 3 toppen boven de 3000 meter!
Vanuit het dorp vertrekken twee grote gondelliften: de Giaslachkogelbahn naar het uitdagende skigebied Gaislachkogel aan de voet van de gelijknamige meer dan 3000 meter hoge berg, en de Giggijochbahn naar het skigbied met mooie brede pistes en een goede verbinding naar de nog hoger gelegen gletsjers. De Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjer bieden vanaf november tot april sneeuwzekerheid aan een wintersport in Sölden.

Een skipas voor skigebied Ötztal Arena - Sölden boekt u direct bij uw hotel of appartement in Sölden.


Waarom gaat u op wintersport naar Sölden?

Wintersport in Sölden voor gevorderde skiërs

Met ca. 150 km piste is het skigebied van Sölden niet uitzonderlijk groot, maar de diversiteit van de pistes met bijna 80 km rode en zwarte piste, het feit dat het vrijwel nooit vlak is én de twee gletsjers maken dit gebied uitermate geliefd bij gevorderde skiërs. De eerste skiërs vindt je vanaf november op de gletsjers en tot in april blijft het gebied sneeuwzeker met voldoende pistekilometers.

Carvers komen aan hun trekken op de brede, zonnige pistes van de Tiefenbachgletscher en freeriders kiezen voor de Gaislachkogel, waar ook de beste off piste mogelijkheden zijn. De Rettenbachgletsjer biedt gevorderde skiërs uitdaging op de toch wel pittige afdaling waarop ook de FIS wereldbekerwedstrijden worden gehouden.

Groot voordeel: Sölden kent diverse dalafdalingen die allemaal in of vlakbij het centrum (en bij de apès ski) uitkomen.

Aprés ski in Sölden

Sölden heeft wintersporters die naast een perfect skigbied kiezen voor een uitbundige après ski en feesten tot in de kleine uurtjes veel te bieden.

Vanaf een uur of vier is het gezellig druk in de hoofdstraat van Sölden en bij de après ski-tenten bij het dalstation van de Gaislachkogelbahn en de Giggijochbahn. Na de après ski verplaatst het nachtleven zich naar discoteken en bars, waar regelmatig bekende dj's of artiesten te vinden zijn.

Voor veel wintersporters staat een wintersport Sölden synoniem voor après ski Sölden!

Grauer Bär

Dit leuke en bekende restaurant met de echte Tiroler keuken ligt niet ver van de dal afdaling van de Gaislachkogel (Talabfahrt Heidelbahn en Gaislachkogel). In het toch wel dure Sölden zijn de maaltijden hier goed betaalbaar en de bediening dik in orde!

Marco's

Naar Marco's ga je voor een goede combinatie van een après ski-snack en een goed glas bier. Après ski gaat hier goed samen met een snelle hap. De bediening zorgt voor goed gevulde glazen en na het skiën is het gezellig druk in deze bar aan het einde van de dalafdaling van de Giggijoch Variante en midden in het centrum van Sölden. Onze topaccommodaties Hotel Tyrol en Pension Glanzer Homes Sölden liggen hier letterlijk om de hoek!

Schirmbar

De Schirmbar is een bekende en vrij grote après skibar aan de hoofdstraat van Sölden en niet ver van één van de dalafdalingen van Giggijoch. Na het skiën wordt gestart met Schlagers die langszaam overgaan in dreunende après ski-hits. Het kan hier behoorlijk druk worden! De Schirm bar vindt u op ca. 500 m van Hotel Tyrol en Pension Glanzer Homes Sölden, al jaren twee topaccommodaties in Sölden!


De reis naar uw wintersport in Sölden

Vervoer naar Sölden

Sölden ligt op bijna 10 uur rijden vanuit Nederland (ca. 900 km). De plaats is uitstekend te bereiken met eigen vervoer of met onze Luxury Class pendelbus. Wilt u wat sneller op de plaats van bestemming zijn? Dan kunt u ook de trein naar Sölden of het vliegtuig naar Sölden nemen.

Met de auto naar de wintersport in Sölden

Sölden ligt op ca. 10 uur rijden vanuit Nederland (ca. 900 km). Houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn als u in het hoogseizoen op wintersportvakantie gaat en vooral op zaterdag (dé wisseldag) is de route over de Fernpass en de laatste 40 kilometer door het Ötztal zeer filegevoelig. Vroeg (erg vroeg) of juist wat later op dag vertrekken is dan aan te raden. U heeft een vignet nodig om op de Oostenrijkse snelweg te mogen rijden.

Met de pendelbus naar de wintersport in Sölden

Bij de Jong Intra Vakanties kunt u eenvoudig een busretour naar Sölden boeken, met of zonder accommodatie. Onze Luxury Class pendelbus vertrekt op vrijdagavond uit Nederland en komt op zaterdagochtend aan in Sölden. U vertrekt dan weer op zaterdagavond en komt zondag uitgerust terug van uw vakantie. Voor kinderen hanteren wij extra voordelige tarieven.

Met de pendelbus op wintersport

Met het vliegtuig naar de wintersport in Sölden

Ook met het vliegtuig is Sölden te bereiken. U vliegt naar Innsbruck, wat op ca. 85 km ligt. Via de Jong Intra Vakanties kunt u direct een transfer en uw bagage bijboeken.

Met de Alpen Express naar Sölden

Met de Alpen Express naar uw skivakantie in Mayrhofen rijdt u warm, comfortabel en snel naar Bahnhof Ötztal, aan het begin van het gelijknamige dal. U kunt opstappen bij verschillende stations in Nederland en rijdt zonder stoppen naar Oostenrijk. U heeft de mogelijkheid om direct een transfer bij te boeken om u van het treinstation naar uw accommodatie te brengen.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reist u naar alle populaire wintersportlanden en regelt u via de Jong Intra Vakanties uw vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring vindt u terug in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf uw ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf uw skipas

  • Reserveer vooraf uw skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie!