Wintersport Scharnitz

Wintersport Scharnitz

Scharnitz biedt een afwisselende wintersport. Naast heerlijk skiën of snowboarden, kunt u er ook fantastisch langlaufen.

Lees alles over Wintersport Scharnitz

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Scharnitz

Scharnitz is gelegen aan de zogenaamde Poort van het Karwendelgebergte, aan de verbindingsweg tussen Seefeld en Garmisch-Partenkirchen in het Duitse Beieren. Het ligt op ca. 10 km van Seefeld in een prachtige, rustige omgeving. Het dorpje zelf heeft een skischool en een skiverhuur, waar beginners, maar ook gevorderden, terecht kunnen.

Scharnitz zelf is uitermate geschikt voor langlaufers. De loipes staan in verbinding met de langlaufloipes van Seefeld en Mittenwald. Zo heeft u met ca. 250 km aan loipen meer als genoeg mogelijkheden. Scharnitz heeft een rodelbaan, een Eisstockschiessbaan (Oostenrijks curlen) en ca. 30km aan geprepareerde wandelwegen. Kortom: genoeg te beleven tijdens uw skivakantie in Scharnitz.


Waarom gaat u op wintersport naar Scharnitz?

Winterwandelen en langlaufen in Scharnitz

Scharnitz zelf is uitermate geschikt voor langlaufers. De loipes staan in verbinding met de langlaufloipes van Seefeld en Mittenwald. Met meer dan 200 km aan loipes, is Olympiaregion Seefeld uitermate geschikt voor langlaufers. De loipes zijn goed onderhouden en zijn in alle moeilijkheidsgraden te vinden. Laat u met diverse dagtochten meevoeren door een adembenemend landschap. Ontdek de ruim 100 km aan wandelroutes die allemaal door een mooie winterwereld lopen.


De reis naar uw wintersport in Scharnitz

Vervoer naar Scharnitz

Scharnitz is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 900 kilometer rijden. 

Met de auto naar de wintersport in Scharnitz

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Scharnitz te gaan. De snelste route is via de A3 en A7 (via Düsseldorf, Frankfurt en Ulm). Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.

Het skigebied is te bereiken via Reutte. Houd er rekening mee dat de weg van Reutte richting de Fernpass in het weekend druk kan zijn. Voor dit stuk is geen vignet nodig.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie