Wintersport Karinthië

Wintersport Karinthië

Karinthië is als skibestemming bij Nederlandse gasten minder bekend, maar wie het leert kennen is meteen verkocht!

Lees alles over Wintersport Karinthië

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersport naar Karinthië

Het prachtige Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk en is vooral bekend als zomerbestemming. Echter kunt u hier ook in de winter prima terecht voor een heerlijke wintersportvakantie. Ontdek de Mölltaler Gletsjer, het charmante skigebied Ankogel bij Mallnitz en het geliefde Bad Kleinkirchheim.

Ook wandelaars komen in Karinthië niets tekort. De prachtige wandelroutes staan garant voor uren wandelplezier en spectaculaire uitzichten.


Waarom gaat u op wintersport naar Karinthië?

Wintersport in karinthië voor beginners en gevorderden

Het skigebied Ankogel mag dan wel wat klein wezen, de pistes in Ankogel zijn erg lang en breed en beschikken over verschillende moeilijkheidsgraden. Bij het dalstation zijn de Köfele-liften te vinden. Deze zijn ideaal voor beginners. Bovenin het skigebied Ankogel is er een makkelijke piste te vinden. De andere pistes zijn rood en zwart. De langste afdaling bestrijkt maar liefst 1.300 hoogtemeters. Het skigebied is bovendien erg geliefd onder off-piste skiërs.

Langlaufen en winterwandelen in Karinthië

Even wat anders dan skiën of snowboarden? Langlaufers kunnen hun hart ophalen met verschillende loipes.  De prachtige wandelroutes in Karinthië staan garant voor uren wandelplezier en spectaculaire uitzichten. Naast de talrijke winterwandelwegen vindt u in de dorpen meerdere Thermen waar u heerlijk kunt ontspannen. Er zijn diverse winkeltjes, terrasjes en restaurants.


De reis naar uw wintersport in Karinthië

Vervoer naar Karinthië

Karinthië is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 1135 kilometer rijden. Behalve met de auto kunt u ook per vliegtuig reizen.

Met de auto naar de wintersport in Karinthië

Via de Duitse A61 via München, de Oostenrijkse A8 via Salzburg en de A10 is de afstand naar de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk ongeveer 1.150 km. Houd er rekening mee dat op alle autobanen en –wegen een tolplicht geldt. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.

Met het vliegtuig naar Karinthië

Gezien de lange reistijd is vliegen een goed alternatief voor wie tijd wil besparen. Binnen 3,5 uur vliegt u vanuit Amsterdam naar de luchthaven van Klagenfurt.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie