Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2022
Maart 2023
April 2023
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Kroatie
Goed voorbereid op vakantie

Kroatië is een land met een prachtige kuststreek, historische steden, prachtig landschap en een archipel van honderden eilanden. Ideaal voor een vakantie met uw partner of het gezin!

Een land met een zonovergoten kuststreek, een archipel van honderden eilanden, met historische steden, dromerige dorpjes en een schitterend achterland. . Pula, Poreč, Šibenik en Dubrovnik zijn alle zeker een bezoek waard. In de nationale parken maakt u kennis met de diversiteit in het Kroatische landschap. Voor de actieve en sportieve vakantiegangers zijn er daarnaast ook voldoende mogelijkheden. Op zoek naar een heerlijke vakantie met uw partner of gezin? Het veelzijdige Kroatië zal aan al uw wensen voldoen!

Kroatië volgens de Jong Intra Vakanties

Maatwerk Kroatië

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde fly drives KroatiëAutorondreizen Kroatië en groepsrondreizen Kroatië samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.  

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Kroatië of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Kroatië? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Kroatië? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Stel uw eigen reis samen

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 17 vakanties in Kroatie

Vervoer

Vervoer in Kroatië

Wie met eigen vervoer naar Kroatië rijdt dient rekening te houden met verschillende tolwegen onderweg, o.a. in Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Ook voor een aantal wegen in Kroatië dient u tol te betalen. De wegen in Kroatië zijn prima, alleen in het binnenland is er soms nog wat achterstallig onderhoud. Houd u er ook rekening mee dat niet overal een snelweg ligt, waardoor u het vaak moet doen met alleen een tweebaansweg.

Om in Kroatië te morgen rijden heeft u een rij- en kentekenbewijs nodig en een bewijs dat de auto verzekerd is, bijvoorbeeld een groene kaart. Heeft u geen verzekering dan kan u aan de grens alsnog worden verplicht uw auto te verzekeren.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of ID kaart.

Seizoenen

Klimaat

In het binnenland overheerst een overwegend continentaal klimaat, gedeeltelijk ook een bergklimaat. Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam Mediterraans klimaat met veel zonuren, droge en hete zomers en zachte winters. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur in het binnenland rond de 23°C en in het kustgebied rond de 28°C. De zeewatertemperatuur ligt in de zomer rond de 25°C.

Cultuur in Kroatie

Eten en drinken

De Kroatische keuken is een mix van licht eten met veel kruiden, zwaardere gegrilde maaltijden, dagverse vis en lokale specialiteiten als gedroogde ham, eigen kaas olijfolie, 'grappa' en truffels. In Istrië en Dalmatië kent de keuken veel Italiaanse invloeden.

Taal

De officiële taal van Kroatië is Kroatisch. In de toeristische gebieden wordt ook vaak Engels of Duits gesproken.

Kroatie in beeld

 • shutterstock_12971440
  shutterstock_12971440
 • Dorpje
  Dorpje
 • Highlights Kroatie
  Highlights Kroatie
 • Rovinj
  Rovinj
 • Nationaal Park Krka
  Nationaal Park Krka
 • Istrië
  Istrië
 • Kroatië
  Kroatië
 • haven rondreis kroatie
  haven rondreis kroatie

Populaire vakanties in Kroatie

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 17 vakanties in Kroatie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!