Vakantie Kvarner Baai

Vakantie Kvarner Baai

Ronald

Het prettige klimaat en de combinatie van eilanden, ruige hooglanden, historie en cultuur maken dit tot een prachtige bestemming.

Ronald

Zonvakanties specialist

De Kvarner Baai is het gebied tussen Istrië en Dalmatië. Al in de 19e eeuw brachten koningen hun vakantie door aan de altijd groene kust.


Lees alles over vakantie in Kvarner Baai

De Kvarner Baai is het gebied tussen Istrië en Dalmatië. Al in de 19e eeuw brachten koningen hun vakantie door aan de altijd groene kust. Vandaag de dag zijn niet alleen de eilanden Krk en Rab geliefd bij de toeristen, ook de mondaine kustplaats Opatija en het pittoreske Lovran zijn bekende oorden. Het prettige klimaat en de combinatie van eilanden, ruige hooglanden, historie en cultuur maken dit tot een prachtige bestemming in Kroatië.


Populaire bestemmingen in Kvarner Baai

Welke regio gaat u ontdekken?

Njivice (eiland Krk)

Het grootste eiland van de Kvarner Baai wordt ook wel het gouden eiland genoemd vanwege de rijkdom aan vis, schelpdieren, kaas en olijven. Het eiland is rijk bebost, heeft een aantal pittoreske stadjes en dorpjes, prachtige baaitjes met stranden en een schitterende, kristalheldere zee. De belangrijkste plaatsen zijn Krk-stad, Baška en Njivice. Sinds 1977 is het eiland door een 1440 m lange tolbrug (Krcki Most) verbonden met het vasteland en daardoor makkelijk te bereiken.

In Krk komt u aan als gast, maar gaat u naar huis als een vriend van deze stad en haar inwoners die u vriendeijk met hun gastronomische specialiteiten zullen onthalen. Gastvriendelijkheid in Krk is al eeuwenoud: de Romeinen spraken al van "de prachtige stad Krk". Geniet u van de boulevard, de talrijke culturele momenten, parken en onaangetaste natuur rondom Krk.

Njivice - AdobeStock 356495782

Vervoer

Vervoer naar Kroatië

Kroatië is goed bereikbaar vanuit Nederland. U kunt met het vliegtuig, de bus of met de auto naar uw vakantiebestemming in Kroatië reizen.

Vervoer in Kroatië

Wie met eigen vervoer naar Kroatië rijdt dient rekening te houden met verschillende tolwegen onderweg, o.a. in Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Ook voor een aantal wegen in Kroatië dient u tol te betalen. De wegen in Kroatië zijn prima, alleen in het binnenland is er soms nog wat achterstallig onderhoud. Houd u er ook rekening mee dat niet overal een snelweg ligt, waardoor u het vaak moet doen met alleen een tweebaansweg.

Om in Kroatië te morgen rijden heeft u een rij- en kentekenbewijs nodig en een bewijs dat de auto verzekerd is, bijvoorbeeld een groene kaart. Heeft u geen verzekering dan kan u aan de grens alsnog worden verplicht uw auto te verzekeren.


Praktische informatie over reizen naar Kroatië

Wilt u meer weten over reizen naar Kroatië? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Kroatië pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Kroatië

Vakantie Kroatië