Vakantie Midden-Dalmatië

Vakantie Midden-Dalmatië

Ronald

De havenstad Split met het Romeinse centrum is de belangrijkste stad van Midden-Dalmatië. Langs de gehele kust zijn er gezellige badplaatsjes als Trogir, Baška Voda, Makarska, Brela en Tucepi en de grote eilanden Brac, Hvar en Vis.

Ronald

Zonvakanties specialist

Midden-Dalmatië is het gebied van Trogir tot aan Slivno in het Zuiden. Het gebied is bijzonder populair door de gezellige badplaatsjes, honderden eilanden en een prachtige blauwe zee.


Lees alles over vakantie in Midden-Dalmatië

Midden-Dalmatië is het gebied in Kroatië van Trogir tot aan Slivno in het Zuiden. Het gebied is bijzonder populair door de gezellige badplaatsjes, honderden eilanden en een prachtige blauwe zee. Op de achtergrond zijn er de karakteristieke steile hellingen van het Biokovo gebergte. Voeg hier de culturele schatten en de Mediterrane sfeer aan toe en u heeft een gebied dat zeker een bezoek waard is. De havenstad Split met het Romeinse centrum is de belangrijkste stad van Midden-Dalmatië. Langs de gehele kust zijn er gezellige badplaatsjes als Trogir, Baška Voda, Makarska, Brela en Tucepi en de grote eilanden Brac, Hvar en Vis.


Populaire bestemmingen in Midden-Dalmatië

Trogir

Trogir is zonder enige twijfel één van de mooiste plaatsen aan de Adriatische kust. Het centrum ligt op een eiland dat met een brug met het vasteland is verbonden. De Griekse, Romeinse en Venetiaanse geschiedenis is zichtbaar in de vele kerken, paleizen en torens die het oude centrum rijk is. Mede door de goede staat van de oude stad is Trogir opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast Trogir ligt het dorpje Seget welke uit een hoog en een laag gedeelte bestaat. Het lage gedeelte, Seget Donji, heeft een heerlijk kiezelstrand. Het hoge gedeelte, Seget Gornji, bestaat uit eeuwenoude huizen.


Vervoer

Vervoer naar Kroatië

Kroatië is goed bereikbaar vanuit Nederland. Je kunt met het vliegtuig, de bus of met de auto naar je vakantiebestemming in Kroatië reizen.

Vervoer in Kroatië

Wie met eigen vervoer naar Kroatië rijdt dient rekening te houden met verschillende tolwegen onderweg, o.a. in Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Ook voor een aantal wegen in Kroatië dien je tol te betalen. De wegen in Kroatië zijn prima, alleen in het binnenland is er soms nog wat achterstallig onderhoud. Houd er ook rekening mee dat niet overal een snelweg ligt, waardoor je het vaak moet doen met alleen een tweebaansweg.

Om in Kroatië te mogen rijden heb je een rij- en kentekenbewijs nodig en een bewijs dat de auto verzekerd is, bijvoorbeeld een groene kaart. Heb je geen verzekering dan kan je aan de grens alsnog worden verplicht je auto te verzekeren.


Praktische informatie over reizen naar Kroatië

Wilt u meer weten over reizen naar Kroatië? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Kroatië pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Kroatië

Vakantie Kroatië