Italie Wintersport Val di Fassa Hero

Wintersport Val di Fassa

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Het Val di Fassa is een uitdagend skigebied met gezellige dorpen. Er is voor elk wat wils en er zijn voldoende restaurants en cafées voor een gezellige après ski. De Sella Ronda is een echte aanrader, hiermee strekt het gebied zich vele kilometers uit voor een heerlijke wintersportvakantie.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Een wintersport Val di Fassa is voor iedereen geschikt! U kunt er veel ski-kilometers maken en er zijn voldoende restaurants en cafés te vinden.

De mooiste dorpen in skigebied Val di Fassa

Onze aanbevelingen voor wintersport Val di Fassa

 • Hotel Sella Ronda

  1. Italië
  2. Wintersport Val di Fassa
  3. Campitello di Fassa
  Exterieur 's avonds
  v.a. 530 p.p.

  Inclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden getoond in de volgende stap.

 • Hotel Christine

  1. Italië
  2. Wintersport Val di Fassa
  3. Campitello di Fassa
  Exterieur
  v.a. 463 p.p.

  Inclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden getoond in de volgende stap.

 • Appartementen Residence Casa Canazei

  1. Italië
  2. Wintersport Val di Fassa
  3. Canazei
  Exterieur
  v.a. 446 p.p.

  Inclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden getoond in de volgende stap.


Lees alles over onze wintersportvakanties naar Val di Fassa

Wintersport in Val di Fassa

Het Val di Fassa is het dal wat de verbinding vormt tussen het Val di Fiemme en het Val Gardena. Er is een ideale aansluiting via de befaamde Sella Ronda naar het Val Gardena en het Dolomiti Superskigebied, wat allemaal skiënd te bereiken is. Een wintersport Val di Fassa biedt de liefhebber dan ook veel ski-kilometers! Het skigebied van Val di Fassa ligt op zo’n 2 uur rijden van Innsbruck, net over de grens tussen Oostenrijk en Italië.

Skigebied Val di Fassa

De pistes in het Val di Fassa zijn goed onderhouden en bieden elke wintersporter voldoende uitdaging tijdens een wintersport Val di Fassa. Het overgrote deel afdalingen is van een gemiddeld niveau, maar ook voor de beginners en gevorderden zijn er tijdens een skivakantie Val di Fassa voldoende mogelijkheden. Het gebied bevat ca. 140 km aan pistes en begint op zo'n 1300 meter hoogte. Naast afdalingen, zijn er ook diverse wandelwegen, langlaufloipes en een funpark voor snowboarders. Een wintersport Val di Fassa biedt winterplezier voor iedereen!

Mocht de gevallen sneeuw niet toereikend zijn, dan kan maar liefst 80% van de pistes kunstmatig worden besneeuwd!


Voor wie is wintersport Val di Fassa geschikt?

Voor iedereen

Het familievriendelijke Val di Fassa is een uitgestrekt dal met 138 km skipisten, dat de verbinding vormt tussen het Val di Fiemme en het Val Gardena. Er is een ideale aansluiting via de befaamde Sella Ronda naar het Val Gardena en het Dolomiti Superskigebied, wat allemaal skiënd te bereiken is. Iedereen vindt iets van zijn gading in dit dal, zowel beginner als gevorderde.

Na een dagje skiën is het natuurlijk goed toeven in de gezellige restaurants en bars die hier volop te vinden zijn. De Sella Ronda is een 26 km lange ‘omcirkeling’ van het meer dan 3000 m hoge rots massief, wat garant staat voor enorm veel skiplezier. Van alle kanten kunt u deze berg ‘bedwingen’. Wat voor velen een echte, bijna 6 uur durende, uitdaging is.


Populaire bestemmingen wintersport Val di Fassa

Welk skidorp in Val di Fassa gaat u ontdekken?

Wintersport in Campitello

Net als Canazei is Campitello een gezellige, schitterend gelegen plaats, omgrensd door bergen die met naaldbomen begroeid zijn. Ook hier is veel vertier te vinden en er heerst een echte wintersportsfeer. Vanuit Campitello heeft u ook direct aansluiting op de Sella Ronda.

Wintersport Campitello

De reis naar de Val di Fassa in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Val di Fassa

Skigebied Val di Fassa vindt u op zo’n twaalf uur rijden vanuit Nederland (1090 km). Het skigebied is goed te bereiken met eigen vervoer.

Met uw eigen auto naar wintersport in Val di Fassa

Met de auto bereikt u Val di Fassa normaliter in zo’n 12 a 13 uur rijden (1090 km). Het dorpje Campitello ligt op 1060 km vanuit Nederland. De bestemming is het makkelijkste te bereiken via Würzburg en Innsbruck. Zo vermijd u het drukke München. Houdt u er rekening mee dat u in een vignet nodig heeft om op de Oostenrijkse Autobahn te mogen rijden. Het vignet kost ca. € 9 voor tien dagen.

Wintersport met eigen auto

Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reist u naar alle populaire wintersportlanden en regelt u via de Jong Intra Vakanties uw vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring vindt u terug in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

 • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

 • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

 • Ook kort verblijf mogelijk

 • Reserveer vooraf uw ski- of snowboardmateriaal

 • Reserveer vooraf uw skipas

 • Reserveer vooraf uw skilessen

 • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie!


Magazine Wintersport

Als specialist in wintersportvakanties geven we je graag alle informatie en inspiratie die je nodig hebt om een juiste keus te maken voor jouw wintersportvakantie. Onze experts geven tips over de beste locaties die aansluiten bij jouw wensen. Van skigebied tot après-ski. Wij helpen je graag op weg met natuurlijk ook een selectie van onze topaccommodaties in de verschillende gebieden in de volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Wintersport 2021-22 en 2022-23