Wintersport Skeikampen

Wintersport Skeikampen

Jenny

Skeikampen is een klein, gemoedelijk skigebied dat daardoor uitstekend geschikt is voor beginners en families met kinderen. Het bergdorpje is autoluw, dus kinderen kunnen heerlijk spelen in de sneeuw. Ook een dagje niet skiën kan leuk worden ingevuld, bijvoorbeeld met een bezoek aan het Olympische plaatsje Lillehammer. En, Skeikampen is ook nog eens één van de goedkopere bestemmingen in Noorwegen. Wel zo fijn!

Jenny

Wintersport expert

Wintersport Skeikampen is skiën in een authentiek, gemoedelijk en klein skigebied. Ideaal voor rustzoekers, beginners en families.


Lees alles over onze wintersportvakanties naar Skeikampen

Wintersport in Skeikampen

Skeikampen is een zeer geliefde familie skibestemming in Noorwegen. Het gebied is gemoedelijk, niet druk en heel overzichtelijk en daardoor met name geschikt voor gezinnen met kinderen en de beginnende skiër. Maar zeker ook langlaufers en snowboarders gaan tijdens hun wintersport Skeikampen veel plezier beleven. Skeikampen is een echt bergdorpje en omringd met de Noorse natuur. 

Skigebied Skeikampen

Skeikampen is een klein, gemoedelijk skigebied dat daardoor uitstekend geschikt is voor beginners en families met kinderen. Het bergdorpje is autoluw, dus kinderen kunnen heerlijk spelen in de sneeuw. Ook een dagje niet skiën kan leuk worden ingevuld, bijvoorbeeld met een bezoek aan het Olympische plaatsje Lillehammer. En, Skeikampen is ook nog eens één van de goedkopere bestemmingen in Noorwegen. Wel zo fijn!


Voor wie is wintersport Skeikampen geschikt?

Gezinnen met kinderen

Het autoluwe bergdorp is met name geschikt voor gezinnen met kinderen. Dikke pakken sneeuw zorgen al direct na aankomst voor sneeuwplezier terwijl u uw appartement gezellig maakt. Alles is op loopafstand dus de volgende dag bent u met het hele gezin snel bij de liften om alvast de eerste afdalingen te maken. Het is vast weer even wennen, maar in Skeikampen is het nooit druk, heeft u brede en goed geprepareerde pistes en kunt u met de kinderen lekker ontspannen de pistes af.

Langlaufers

Skeikampen is hét langlaufparadijs van Noorwegen. Midden in het Peer Gynt gebied dat gekenmerkt wordt door heuvels (fjells), bossen en uitgestrekte velden die in de winter eindeloos besneeuwd zijn. Rondom Skeikampen liggen ca. 150 km geprepareerde loipen, terwijl in het hele Peer Gynt gebied (Gålå, Kvitfjell, Fefor, Skeikampen) ca. 600 km is aangelegd. Dat geeft wel aan dat langlaufen enorm populair is bij de Noren zelf. Peer Gynt is de legendarische figuur uit het toneelstuk van de Noorse dichter Henrik Ibsen. De componist Edvard Grieg begeleidde het stuk, dat zich hier afspeelde, met prachtige muziek.

Wintersport Langlaufen

De reis naar Skeikampen in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Skeikampen

Skeikampen is bereikbaar met het vliegtuig of met de eigen auto. Van alle Noorse skigebieden, ligt Skeikampen behoorlijk gunstig ten opzichte van de ferry- en luchthaven Oslo.

Met uw eigen auto naar wintersport in Skeikampen

Indien u met de eigen auto naar Skeikampen wilt, ontkomt u er niet aan om een deel van de route per ferry af te leggen. De Color Line onderhoudt een ferryverbinding van Kiel (Duitsland) naar Oslo. Dit is een nachtferry, dus u overnacht aan boord en komt uitgerust om 10.00 uur aan in Oslo. Daarvandaan is het nog ca. 3 uur rijden naar Skeikampen.

Wintersport met eigen auto

Met het vliegtuig naar de wintersport in Skeikampen

Er gaan dagelijks vluchten vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland naar Oslo. De vliegtijd is 1 uur en 45 minuten. Wij kunnen voor u een transfer verzorgen per trein en minibusje. Vanaf de luchthaven Gardermoen vertrekt een rechtstreekse trein naar Lillehammer die er ca. 2 uur over doet. Daar wordt u dan met een minibusje vanaf het station opgehaald voor het laatste stuk (ca. 50 minuten) naar Skeikampen.

Uiteraard kunt u ook zelf een auto huren. U heeft dan ook de mogelijkheid om een uitstapje naar Lillehammer te maken of te gaan skiën in Kvitfjell, Hafjell of Gålå (allemaal inbegrepen in uw skipas Skeikampen).


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reist u naar alle populaire wintersportlanden en regelt u via de Jong Intra Vakanties uw vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring vindt u terug in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf uw ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf uw skipas

  • Reserveer vooraf uw skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie!


Magazine Wintersport

Als specialist in wintersportvakanties geven we je graag alle informatie en inspiratie die je nodig hebt om een juiste keus te maken voor jouw wintersportvakantie. Onze experts geven tips over de beste locaties die aansluiten bij jouw wensen. Van skigebied tot après-ski. Wij helpen je graag op weg met natuurlijk ook een selectie van onze topaccommodaties in de verschillende gebieden in de volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Wintersport 2021-22 en 2022-23