Noorwegen Wintersport Lillehammer-Hafjell Hero

Wintersport Lillehammer - Hafjell

Jenny

Het skigebied Hafjell ligt op ca. 10 km noordelijk van het gezellige stadje Lillehammer. Het is een veelzijdig skigebied dat met name geschikt is voor beginners, families en gematigde skiërs. Het funpark Hafjellparken is in heel Scandinavië bekend en dat maakt Lillehammer ook zeer geschikt voor freestylers. Wilt u een dagje niet skiën, dan kunt u in de omgeving sneeuwschoenwandelen, een huskysafari maken, bobsleeën of het Winterpark Hunderfossen bezoeken.

Jenny

Wintersport expert

Wintersport Lillehammer is dichterbij dan u denkt, namelijk op ca. 2 uur rijden per trein of auto vanaf de luchthaven van Oslo. 's Ochtends vertrekken en 's middags al in de diepe sneeuw van het skigebied Hafjell, dat op ca. 10 km noordelijk van het stadje is gelegen. Er rijden echter skibussen.


Lees alles over onze wintersportvakanties naar Lillehammer - Hafjell

Wintersport in Lillehammer - Hafjell

Hafjell telt ca. 40 kilometer aan skipistes, waarvan de langste afdaling ca. 5 km is. Er zijn verschillende routes, de afdalingen zijn breed en goed geprepareerd.  Met de Lillehammer skipas heeft u ook toegang tot de skigebieden van Skeikampen, Gålå en Kvitfjell die in de omgeving liggen. Dat maakt meer dan 100 kilometer skipistes en ideaal indien u met de eigen auto bent. Lillehammer is echter óók een langlaufparadijs. Met 300 kilometers aan loipen wacht u iedere dag een nieuwe route. Voor elk wat wils, dát is wintersport Lillehammer!

Het prettige aan wintersport Lillehammer is dat het gemakkelijk bereikbaar is vanaf de luchthaven van Oslo, indien u vanaf Amsterdam vliegt. De trein gaat rechtstreeks vanaf de luchthaven naar het stadje en de transfer duurt ongeveer 2 uur. Zo kunt u 's ochtends uit Nederland vertrekken en 's middags al in de sneeuw staan.


Voor wie is wintersport Lillehammer - Hafjell geschikt?

Beginners & families

Het skigebied Hafjell is zeer goed voor de beginnende of half gevorderde skiër die het lekker rustig aan wil doen. Voor de kinderen is er een indoorkinderspeelpark, een kinderspeelstad en zelfs een winterpretpark en de skigebieden voor de kinderen zijn afgeschermd van de hoofdafdalingen. Ideaal voor families dus. In de omgeving van Lillehammer en Hafjell zijn veel andere activiteiten mogelijk waardoor een dagje niet skiën leuk wordt ingevuld: Hunderfossen Winterpark, bobsleeën, een huskysafari, een bezoek aan het openluchtmuseum Maihaugen of sneeuwschoenwandelen.

Weekend-skiërs

Aangezien Lillehammer - Hafjell slechts 2 uur per trein vanaf de luchthaven van Oslo, Gardermoen gelegen is, is het een ideale bestemming om een weekendje te skiën. Donderdagochtend vertrekken, 3 dagen vol skiplezier en zondag weer terug naar huis.


De reis naar Lillehammer - Hafjell in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Lillehammer - Hafjell

Het skigebied van Lillehammer - Hafjell is bereikbaar per vliegtuig en eigen auto. Het ligt op slechts 2 uur vanaf Oslo en is daarmee het snelst bereikbare skigebied in Noorwegen.

Met uw eigen auto naar wintersport in Lillehammer - Hafjell

Indien u met de eigen auto naar Lillehammer - Hafjell wilt, ontkomt u er niet aan om een deel van de route per ferry af te leggen. De Color Line onderhoudt een ferryverbinding van Kiel (Duitsland) naar Oslo. Dit is een nachtferry, dus u overnacht aan boord en komt uitgerust om 10.00 uur aan in Oslo. Daarvandaan is het nog ca. 2,5 uur rijden naar Lillehammer.

Wintersport met eigen auto

Met het vliegtuig naar de wintersport in Lillehammer - Hafjell

Er gaan dagelijks vluchten vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland naar Oslo. De vliegtijd is 1 uur en 45 minuten. Vanaf de luchthaven Gardermoen vertrekt een rechtstreekse trein naar Lillehammer die er ca. 2 uur over doet. De prijs van een treinretour is ca. € 70 per persoon en u kunt via internet of op het station een ticket kopen.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie