Wintersport Beitostølen

Wintersport Beitostølen

Jenny

Beitostølen is compact en gezellig. Leuke bars en restaurants. Het skiën kan hier worden afgewisseld met sleetje rijden, sneeuwraften, ijsklimmen en vele andere activiteiten. Er zijn weekprogramma's en zeker in het hoogseizoen worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd. De accommodaties zijn prima, goed van kwaliteit en met de vaste transferbus vanaf de luchthaven van Oslo, bent u er in een uurtje of drie.

Jenny

Wintersport expert

Een wintersport Beitostølen is familievriendelijk en bevat leuke winteractiviteiten. Het dorp is compact, dus alles is op loopafstand. Bekijk ons aanbod!


Lees alles over onze wintersportvakanties naar Beitostølen

Wintersport in Beitostølen

Wintersport Beitostølen is wellicht wat onbekend, maar steeds meer wintersporters vinden hun weg naar dit gemoedelijke wintersportdorpje in centraal Noorwegen. Het dorpje is compact, dus alles is op loopafstand. Er ligt volop sneeuw, van vroeg tot laat in het seizoen zodat u heerlijke afdalingen kunt maken.

Sneeuwzeker

Beitostølen ligt aan de voet van het berggebied Jotunheimen dat letterlijk 'Huis der Reuzen' betekent. De ligging op 900 meter hoogte in combinatie met het Noorse bergklimaat maakt van Beitostølen een sneeuwzekere wintersportbestemming. U kunt van eind november tot begin mei skiën. Men begint al vroeg met de sneeuwkanonnen zodat bij de eerste echte, verse sneeuw de pistes al van uitstekende kwaliteit zijn.

Het is eigenlijk nooit echt druk in Beitostølen, ook niet in de vakantieweken. U maakt dus maximaal gebruik van uw skipas. De periode voor kerst is prijstechnisch interessant. De kerstperiode en week 8 en 9 zijn de drukkere weken en ook de week voor Pasen is erg populair bij de Noren zelf.


Voor wie is wintersport Beitostølen geschikt?

Beginners en kinderen

Beitostølen is een echte gezinsbestemming. Het is een klein dorp; gemoedelijk en alles ligt op loopafstand vanuit het knusse dorpscentrum. Er zijn twee skigebieden. In het Skicenter kunnen kinderen en beginners perfect uit de voeten en in het Alpincenter in Raudalen is wat meer uitdaging te vinden. Er zijn totaal 9 liften en 21 afdalingen en een leuk sneeuwpark. Twee afdalingen zijn verlicht, zodat u tijdens de donkere dagen alles uit uw pas kunt halen.

Rustzoekers

Voor degenen die een rustige wintervakantie zoeken, waarbij skiën wordt afgewisseld met wandelingen in de sneeuw en lekker ontspannen, is Beitostølen een ideale bestemming. De doorgaande weg nummer 51 die door Beitostølen gaat wordt na het dorp afgezet in verband met de sneeuw en ontoegankelijkheid. U bent letterlijk een beetje 'aan het einde van de wereld'. Het tempo in Beitostølen ligt heerlijk laag. Iedereen is vriendelijk en relaxed. Een ideale plek voor uw wintersportvakantie.

Skiërs en niet-skiërs

Noorwegen staat bekend om de winterse activiteiten zonder ski's. Wintersport Beitostølen is dan ook niet compleet met een middagje met de husky's, een proefrit op een sneeuwscooter of een sneeuwschoenwandeling in de diepe sneeuw. Liefhebbers van langlaufen en wandelen kunnen hier ook terecht: overal heeft u uitzicht op het Jotunheimen bergplateau. Andere activiteiten zijn winter-curling, met een slee of airbord de berg af, een paardrijtocht en zwemmen in het zwembad van hotel Radisson Blu.

Huskysafari

Ervaar een middagje met de husky's. De honden staan luid blaffend te trappelen om te doen wat ze heerlijk vinden: voor de slee uit rennen door de uitgestrekte sneeuwvelden en bossen. U bestuurt de slede en uw partner of kind(eren) zitten in de slee. Zodra de honden starten met rennen, houdt het blaffen op en hoort u alleen nog maar het gehijg. Uiteraard vertelt de professionele gids alles over de honden en kunt u leuke foto's maken. Een ervaring die u niet snel zult vergeten.

Winterbelevenis

Sneeuwraften

Raften is een zomeractiviteit bij uitstek, maar wellicht is de winterversie meer geschikt voor u. Voor gezinnen met wat oudere kinderen (vanaf 7 jaar) worden er leuke tochtjes georganiseerd. Net zoveel adrenaline, net zo veel plezier. Uiteraard met een pauze met snacks en een warme drank. De 'baan' is 450 meter lang en de snelheid wordt o.a. bepaald door het aantal mensen in de boot en de sneeuwcondities.

Sneeuwscooteren

Ervaar hoe het is om op een sneeuwscooter te rijden, hét vervoermiddel in de winter. Op een speciale geprepareerde track van 700 meter met de nodige hindernissen kunt u enkele rondes op de sneeuwscooter rijden.

Winterbelevenis , Fins Lapland

De reis naar Beitostølen in de winter

Vervoer naar uw wintersport Beitostølen

Er zijn diverse manieren om naar Beitostølen te reizen. Per vliegtuig of met de eigen auto en een ferry-overtocht. Lees hieronder welke vorm van vervoer het beste past bij uw wensen voor wintersport Beitostølen.

Met uw eigen auto naar wintersport in Beitostølen

Met de eigen auto naar de wintersport Noorwegen: veel Nederlanders kiezen hiervoor en het is ook goed mogelijk. Winterbanden zijn wel verplicht. Het meest comfortabel is een reis naar Kiel in het noorden van Duitsland. Daar gaat u aan boord van de Color Line, die u gedurende de nacht naar Oslo brengt. U overnacht aan boord van de ferry. Kinderen vinden een overtocht geweldig leuk. Reist u met z'n tweeën dan kunt u heerlijk eten en is er leuk entertainment aan boord. 's Ochtends rijdt u rond 10.00 uur de ferry af en daarna is het nog ca. 3-4 uur rijden vanaf Oslo naar Beitostølen.

Kiest u voor een overtocht met Stena Line, van Kiel naar Göteborg, dan is de overtocht wat korter en goedkoper maar houdt u wel rekening met een langere afstand naar uw eindbestemming.

Wintersport met eigen auto

Met het vliegtuig naar de wintersport in Beitostølen

De snelste manier van reizen is per vliegtuig. De meest gunstige luchthaven is Oslo Gardermoen. Vanaf Schiphol vliegt u in ca. 2,5 uur naar deze moderne luchthaven, die ca. 50 km ten noordoosten van Oslo ligt. Vanaf de luchthaven kunt u doorreizen met een huurauto of per transferbus. De transfertijd is ongeveer 3 uur.

Let op met het reserveren van uw vlucht en vertrektijd. De late avondvlucht is wellicht een paar tientjes goedkoper, maar u moet dan nog wel 3 uur in het donker op onbekende wegen rijden en de transferbus vertrekt niet meer om 23.00 uur. Tijdens het boekingsproces wordt dit u allemaal getoond.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie