Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Vind Vakantie Noorwegen
Keuze uit 55 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2019
December 2019
Januari 2020
Intro
Lees alles over Noorwegen
Goed voorbereid op vakantie

Noorwegen is een fantastische vakantiebestemming. Ongerepte natuur waar u soms urenlang niemand tegenkomt, maar juist ook trendy steden als Oslo en Bergen waar op een mooie dag de terrassen vol zitten. Dagelijks treft u achter iedere bocht een ander landschap en wordt u keer op keer verrast. De Lofoten, Tromsø, Bergen, Midzomernachten, de Noordkaap, de Sognefjord, de Hardangerfjord, het Jotunheimen bergmassief, gletsjerwandelingen, RIB-boot safari's of een stedentrip Oslo. Het is zomaar een greep uit de Instagram-waardige momenten en bezienswaardigheden die terugkomen in de top 10 van de must-see's en must-do's. 

Bij de Jong Intra Vakanties verzamelen we al deze hoogtepunten, vullen ze aan met de leukste overnachtingsadressen en komen dan tot een uitgebreid aanbod aan rondreizen, ons paradepaardje. We begrijpen dat iedereen Noorwegen op een andere manier wil beleven, dus we bieden de mogelijkheid voor fly-drives, ferry-overtochten, vervoer per trein, verblijf in hotels of vakantiewoningen, losse excursies, korte vakanties of juist hele lange. Voor vakanties die uit meerdere losse elementen bestaan, vragen we u contact op te nemen met onze verkoopafdeling.

Voor wie is Noorwegen geschikt?

Natuur- en cultuurliefhebber

Noorwegen is een paradijs voor de liefhebber van de natuur. Tijdens uw rondreis door Noorwegen wordt u getrakteerd op bergen, hoogvlaktes, imposante fjorden, eilanden, gletsjers, watervallen en in het hoge noorden zelfs toendra-achtige vlaktes. Er zijn uitgestrekte Nationale Parken, een rijke flora en fauna en de Noren zijn overal ingesteld op een verblijf in de buitenlucht. De geschiedenis van Noorwegen gaat ver terug, tot ca. 10.000 jaar voor Chr. Van de overblijfselen van de Vikingen tot de moderne designkunst; op cultureel gebied heeft Noorwegen veel te bieden.

Gezinnen met (kleine) kinderen

Gezinnen met kinderen weten hun weg naar Noorwegen goed te vinden. En terecht! Waar anders kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven in de natuur: hutten bouwen, kampvuurtje maken, sporen zoeken in het bos, zwemmen in een bergmeertje, mountainbiken, klimmen en klauteren? De natuur van Noorwegen is één grote buitenspeeltuin. Ga op een elandsafari, ontmoet de Trollen, pluk verse aardbeien, loop op een gletsjer of maak een RIB-boot safari door de Geirangerfjord. Vraag jaren later naar hun leukste vakantie en 'Noorwegen' zal het antwoord zijn.

Populaire bestemmingen in Noorwegen

Noorwegen heeft maar liefst 19 nationale parken van 9 tot 3420 km²! In de parken is een grote variatie aan flora en fauna. Daarnaast kent Noorwegen de weidse hoogvlakten (fjells) in het binnenland en de imposante fjorden aan de westkust. De Sognefjord en Hardangerfjord genieten wereldwijde bekendheid, maar ook de Geirangerfjord en de Nærøyfjord, die op werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, hebben een uitzonderlijke schoonheid. In het noorden van Noorwegen wordt het landschap steeds woester, maar Tromsø is een levendige stad waar veel te zien en te doen valt.

Stedentrip Oslo & Bergen

Tijdens uw vakantie Noorwegen mag een bezoek aan de hoofdstad Oslo niet ontbreken. De stad is vaak een eerste kennismaking met het land. Een prachtige 'groene' en compacte stad met vele interessante bezienswaardigheden. Bezoek het Vigeland Beeldenpark, het Koninklijk Paleis, het museumeilandje Bygdøy, de lange winkelstraat Karl Johansgatan, de Opera, het gezellige Aker Brygge, het Akershus Kasteel. Aan de andere kant van het land ligt de tweede stad, Bergen. Prachtig gelegen tussen 7 bergen en aan het water. Het kleurrijke Bergen Brygge, de Vismarkt, het uitzichtpunt Floyen, het Aquarium en het huis van componist Edvard Grieg zijn hier de bezienswaardigheden.

Westelijk Fjordengebied

Het westen van Noorwegen wordt gedomineerd door de fjorden. Prachtige inhammen, uitgeslepen door gletsjers en met steile wanden. De Hardangerfjord, de Sognefjord, de Naeroyfjord, Geirangerfjord en Lysefjord zijn de bekendste. U kunt ze bekijken vanaf het water, per kano, ferry of RIB-boot. Vanuit de lucht met helikopter-excursies of met de auto via de mooiste routes die zich langs de fjord slingeren. Soms moet u ze oversteken met een lokale veerboot, een heerlijke onderbreking van uw autorit. Tijdens een vakantie Noorwegen zijn de fjorden ieder moment van de dag fascinerend: als de zon weerkaatst in het water dat soms heldergroen of -blauw kleurt maar ook als een keer een dikke wolkenlucht boven de fjord hangt en zorgt voor een mystieke sfeer.

Noord-Noorwegen

Zo'n 2000 kilometer noordelijk van Oslo ligt de Noordkaap. Het iconische rotsplateau met de wereldbol is het dak van Europa. Rond 21 juni is het hier 24 uur per dag licht aangezien de zon niet onder gaat. Het noorden van Noorwegen is ongerept, heeft een eigen Sami-cultuur, Tromsø als levendige stad, de prachtige eilandengroepen Lofoten & Vesterålen als natuurlijke trekpleister en vele andere bezienswaardigheden. Alles om uw vakantie Noorwegen tot een succes te maken.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 55 vakanties in Noorwegen

Vervoer

Vervoer naar

Er zijn vele manieren om in Noorwegen te komen en het is afhankelijk van uw budget, reistijd en wensen of u voor het vliegtuig of de auto kiest. Hieronder vindt u de diverse vervoersmogelijkheden naar en tijdens uw vakantie Noorwegen:

Vliegtuig

Noorwegen is goed bereikbaar met het vliegtuig. Vanaf diverse luchthavens in Nederland, Duitsland en België hebben diverse luchtvaartmaatschappijen dagelijks verbindingen naar de grote steden in Noorwegen. Aangezien de afstanden in Noorwegen groot zijn, is er ook een uitgebreid netwerk aan binnenlandse vluchten vanaf bijvoorbeeld Oslo. Zo bent u in anderhalf tot twee uur vanuit Oslo op de Noordkaap. Indien u een vlucht boekt, kunnen we ook een huurauto reserveren, een fly-drive. Of u reist verder per trein of bus.

Auto

Noorwegen is goed per eigen auto te bereiken maar u ontkomt er niet aan om een deel van de route per ferry af te leggen. Er zijn snelle ferry-overtochten tussen Denemarken en het zuiden van Noorwegen of langere overtochten tussen Duitsland en Noorwegen/Zweden waarbij u aan boord overnacht in een comfortabele hut. Uw vakantie begint vaak aan boord, want de schepen zijn uitgerust met restaurants, bars, entertainment, winkels, panoramalounges en soms zelfs met een zwembad of bioscoop. De kinderen vinden dit ook fantastisch.

Vervoer in Noorwegen

Het vervoer in Noorwegen is goed geregeld. U kunt per auto, trein, bus of vliegtuig verder reizen. Kijk ook eens bij onze (trein)rondreizen waarbij u geen auto nodig heeft, maar vanaf de luchthaven verder per trein, bus of boot het prachtige land ontdekt. Heerlijk als u geen lange afstanden in de auto wilt afleggen.

Noorwegen heeft een goed wegennet. In voor- en naseizoen kan het voorkomen dat hoge passen in bergen gesloten zijn vanwege sneeuwval. In het fjordengebied zult u vaak de lokale veerdienst moeten nemen om uw weg te vervolgen. Op sommige wegen en voor bruggen wordt tol geheven, dit gaat in de meeste gevallen via een automatisch tolsysteem. De gemiddelde afstand per uur is ca. 60-70 km en daar verkijkt men zich wel eens op. De wegen zijn smaller, er is meer langzaam gemotoriseerd vervoer en de wachttijd op een lokale ferry zorgt voor oponthoud. Maar geniet er van, want het uitzicht is altijd bijzonder.

Reisdocumenten

Voor uw vakantie Noorwegen is een geldig paspoort of ID-kaart vereist. Een visum is niet nodig. Reizigers met een niet-Nederlandse nationaliteit dienen zelf te controleren welke reisdocumenten vereist zijn. Indien u een auto huurt is een Nederlands rijbewijs voldoende, maar kijk wel goed bij de huurvoorwaarden of de autoverhuurmaatschappij eisen stelt.

Seizoenen

Klimaat

Noorwegen heeft een verrassend mild klimaat met sterk wisselende weertypen. Soms treft u vier seizoenen op een dag. De oostelijke gebieden worden door de bergen beschermd en hebben daardoor minder neerslag. De temperatuurverschillen tussen winter en zomer zijn groot.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Cultuur in Noorwegen

Noorwegen heeft een rijke cultuur, met name in het zuiden in de provincie Telemarken. Traditioneel is de viering van het Midzomerfeest, rond de 21e juni. Ook 17 mei, de Nationale Feestdag wordt uitgebreid gevierd met optochten in klederdracht. Bezoek eens een van de oude houten staafkerken of een openluchtmuseum waarbij huizen en gebouwen uit vroegere eeuwen zijn gereconstrueerd. In de hotels op het platteland is de inrichting soms ook sterk op de cultuur van de streek gericht, wat voor een geheel eigen sfeer zorgt.

Eten en drinken

Veel gerechten worden gemaakt van kwaliteitsproducten van eigen bodem. Met een kustlijn van ruim 2500 kilometer en koud, schoon zeewater is het logisch dat u vaak kwalitatief zeer goede vis op het menu aantreft. Aquavit is een typisch Scandinavisch (sterk) drankje. Alcohol is behoorlijk prijzig door de hoge accijns.

Taal

Noors, maar u kunt goed met Engels terecht.

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Kennis & kwaliteit

Wanneer u uw vakantie Noorwegen heeft geboekt, heeft u een prachtige vakantie in het vooruitzicht. We werken samen met een aantal lokale agenten, die de mooiste plekjes voor u reserveren en onze inkopers gaan regelmatig op pad. Uw vakantie is met passie en liefde voor Noorwegen samengesteld. Indien u een autorondreis of fly-drive Noorwegen reserveert, ontvangt u van ons een uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving, een ANWB Ontdek Reisgids over Noorwegen & de Fjorden en een landkaart. We sturen u op weg met een prima huurauto van Europcar en u verblijft in middenklasse tot luxe hotels en/of vakantiewoningen. De Noren zien onze gasten graag komen en zorgen voor een warm welkom.

Flexibiliteit

We staan bekend om onze flexibiliteit. Wilt u een volledige, complete rondreis, inclusief vlucht en huurauto of een ferry-overtocht, dan kunnen we die uiteraard voor u verzorgen. Wilt u alleen de rondreis bij ons reserveren, dan bieden we ook de mogelijkheid. U kunt wat dagen verlengen of kleine aanpassingen maken in uw reisroute onderweg. Mocht u een reis naar uw eigen wensen willen samenstellen, dat kan onze afdeling Maatwerk Europa u een vrijblijvende offerte sturen.  

Onbezorgd genieten

Een vakantie naar Noorwegen is onbezorgd genieten. U bent bij ons in goede handen, want zowel onze lokale agent als de Jong Intra Vakanties in Nederland zijn dagelijks bereikbaar. Zo kunnen eventuele onvolkomenheden tijdens uw reis snel en adequaat opgelost worden. Ook dat is een prettig gevoel!

Vergelijkbaar

De landen die vergelijkbaar zijn met een vakantie Noorwegen zijn Schotland, Ierland en IJsland. In Zweden en Finland treft u minder bergen, maar meer bossen en meren. Maak een mooie combinatiereis waarbij u twee of drie landen bezoekt.

Populaire vakanties in Noorwegen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 55 vakanties in Noorwegen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Lange, zomerse dagen
  • Achter iedere bocht een ander landschap
  • Van A tot Z gewoon goed geregeld!