Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Noorwegen

Superlatieven schieten tekort als we de natuur van Noorwegen moeten omschrijven. De steil oprijzende fjorden aan de westkust, de woeste hoogvlakten in het centrum van Noorwegen en de ongerepte gebieden in het noorden hebben een bijzondere aantrekkingskracht. Tel daarbij hippe steden als Oslo en Bergen, een rijke cultuur, heerlijke eten en een vriendelijke bevolking en u heeft de belangrijkste ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Lees alles over Noorwegen

Bekijk reizen

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Januari 2018
Februari 2018
Maart 2018
Intro
Snel door naar
Intro

Lees alles over Noorwegen

Goed voorbereid op vakantie

Noorwegen is een fantastische vakantiebestemming. Ongerepte natuur waar u soms urenlang niemand tegenkomt, maar juist ook trendy steden als Oslo en Bergen waar op een mooie dag de terrassen vol zitten. Dagelijks treft u achter iedere bocht een ander landschap en wordt u keer op keer verrast. De Lofoten, Tromsø, Bergen, Midzomernachten, de Noordkaap, de Sognefjord, de Hardangerfjord, het Jotunheimen bergmassief, gletsjerwandelingen, RIB-boot safari's of een stedentrip Oslo. Het is zomaar een greep uit de Instagram-waardige momenten en bezienswaardigheden die terugkomen in de top 10 van de must-see's en must-do's. 

Bij de Jong Intra Vakanties verzamelen we al deze hoogtepunten, vullen ze aan met de leukste overnachtingsadressen en komen dan tot een uitgebreid aanbod aan rondreizen, ons paradepaardje. We begrijpen dat iedereen Noorwegen op een andere manier wil beleven, dus we bieden de mogelijkheid voor fly-drives, ferry-overtochten, vervoer per trein, verblijf in hotels of vakantiewoningen, losse excursies, korte vakanties of juist hele lange. Voor vakanties die uit meerdere losse elementen bestaan, vragen we u contact op te nemen met onze verkoopafdeling.

Voor wie is Noorwegen geschikt?

Natuur- en cultuurliefhebber

Noorwegen is een paradijs voor de liefhebber van de natuur. Tijdens uw rondreis door Noorwegen wordt u getrakteerd op bergen, hoogvlaktes, imposante fjorden, eilanden, gletsjers, watervallen en in het hoge noorden zelfs toendra-achtige vlaktes. Er zijn uitgestrekte Nationale Parken, een rijke flora en fauna en de Noren zijn overal ingesteld op een verblijf in de buitenlucht. De geschiedenis van Noorwegen gaat ver terug, tot ca. 10.000 jaar voor Chr. Van de overblijfselen van de Vikingen tot de moderne designkunst; op cultureel gebied heeft Noorwegen veel te bieden.

Gezinnen met (kleine) kinderen

Gezinnen met kinderen weten hun weg naar Noorwegen goed te vinden. En terecht! Waar anders kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven in de natuur: hutten bouwen, kampvuurtje maken, sporen zoeken in het bos, zwemmen in een bergmeertje, mountainbiken, klimmen en klauteren? De natuur van Noorwegen is één grote buitenspeeltuin. Ga op een elandsafari, ontmoet de Trollen, pluk verse aardbeien, loop op een gletsjer of maak een RIB-boot safari door de Geirangerfjord. Vraag jaren later naar hun leukste vakantie en 'Noorwegen' zal het antwoord zijn.

Populaire bestemmingen in Noorwegen

Noorwegen heeft maar liefst 19 nationale parken van 9 tot 3420 km²! In de parken is een grote variatie aan flora en fauna. Daarnaast kent Noorwegen de weidse hoogvlakten (fjells) in het binnenland en de imposante fjorden aan de westkust. De Sognefjord en Hardangerfjord genieten wereldwijde bekendheid, maar ook de Geirangerfjord en de Nærøyfjord, die op werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, hebben een uitzonderlijke schoonheid.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 68 vakanties in Noorwegen

Vervoer

Vervoer in Noorwegen

De meeste tolstations in Noorwegen zijn automatisch; u kunt doorrijden zonder te stoppen. Vervolgens kunt u bij een tankstation betalen of u ontvangt een factuur thuis.

Noorwegen heeft een goed wegennet. In voor- en naseizoen kan het voorkomen dat hoge passen in bergen gesloten zijn vanwege sneeuwval. In het fjordengebied zult u vaak de lokale veerdienst moeten nemen om uw weg te vervolgen. Op sommige wegen en voor bruggen wordt tol geheven. De gemiddelde afstand per uur is ca. 60-70 km. Bij al onze reizen staan de afstanden per dag vermeld. Hier kan vanaf geweken worden, afhankelijk van wat u wilt zien. Benzineprijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisdocumenten

Noorwegen is een Schengen land dus officieel zult u niet gecontroleerd worden. Toch raden we reizigers met de Nederlandse nationaliteit aan om met een geldig paspoort of identiteitskaart te reizen. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dienen contact op te nemen met de Noorse ambassade.

Seizoenen

Klimaat

Noorwegen heeft een verrassend mild klimaat met sterk wisselende weertypen. De oostelijke gebieden worden door de bergen beschermd en hebben daardoor minder neerslag. De temperatuurverschillen tussen winter en zomer zijn groot.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Cultuur in Noorwegen

Noorwegen heeft een rijke cultuur, met name in het zuiden in de provincie Telemarken. Traditioneel is de viering van het Midzomerfeest, rond de 21e juni.

Eten en drinken

Veel gerechten worden gemaakt van kwaliteitsproducten van eigen bodem. Met een kustlijn van ruim 2500 kilometer en koud, schoon zeewater is het logisch dat u vaak kwalitatief zeer goede vis op het menu aantreft. Aquavit is een typisch Scandinavisch (sterk) drankje. Alcohol is behoorlijk prijzig door de hoge accijns.

Taal

Noors, maar u kunt goed met Engels terecht.

Noorwegen in beeld

 • Lofoten shutterstock 111444368
  Lofoten shutterstock 111444368
 • Prekestolen
  Prekestolen
 • Blond meisje
  Blond meisje
 • Atlantic Road
  Atlantic Road
 • Rendier
  Rendier
 • Noordkaap
  Noordkaap

Vergelijkbaar

De landen die vergelijkbaar zijn met Noorwegen zijn Schotland, Ierland en IJsland. In Zweden en Finland treft u minder bergen, maar meer bossen en meren.

Populaire vakanties in Noorwegen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 68 vakanties in Noorwegen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Lange, zomerse dagen
 • Achter iedere bocht een ander landschap
 • Van A tot Z gewoon goed geregeld!