Italie Wintersport Val Gardena Selva Hero

Wintersport Selva

Selva is de kleinste van de drie plaatsen in het Val Gardena maar biedt de beste skimogelijkheden. Hier vindt u ook de liften naar de beroemde Sella Ronda. Kortom, wintersport Selva is een aanrader!

Lees alles over Wintersport Selva

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersport naar Selva

Daar waar Ortisei het grootste dorp in Val Gardena is, is Selva met haar 1563 meter het hoogstgelegen dorp. Selva, ook wel bekend onder haar Duitstalige naam Wolkenstein, heeft de meest veelzijdige skimogelijkheden in Val Gardena. Selva is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van mooie tochten. Daarnaast is er een directe aansluiting op de Sella Ronda. Dit in combinatie met de prachtige ligging in het dal van het Sellamassief, zorgt ervoor dat Selva ieder jaar weer een trouwe groep wintersporters aantrekt.

Met het diverse aanbod aan afdalingen is het skigebied van Selva zowel populair onder beginnende als onder gevorderde wintersporters. Na het skiën is er gelegenheid tot ontspannen in de sauna. Voor diegenen die nog niet genoeg gesport hebben is er een indoor tennisbaan en een overdekte ijsbaan aangelegd.

Alhoewel het grote aantal rode en zwarte piste het misschien niet doet vermoeden, is Selva ook een geliefde bestemming onder rustzoekers en langlaufers. Zij worden met name aangetrokken door het Langental, een zijdal waar in alle rust gewinterwandeld en gelanglauft kan worden.


Waarom gaat u op wintersport naar Selva?

Wintersport in Selva voor beginners en gevorderden

Met het diverse aanbod aan afdalingen is het skigebied van Selva zowel populair onder beginnende als onder gevorderde wintersporters. Voor de gevorderde wintersporters is er een groot aantal kilometers rode en zwarte pistes, maar ook voor de beginners zijn er voldoende blauwe pistes.

Langlaufen en winterwandelen in Selva

Alhoewel het grote aantal rode en zwarte piste het misschien niet doet vermoeden, is Selva ook een geliefde bestemming onder rustzoekers en langlaufers. Zij worden met name aangetrokken door het Langental, een zijdal waar in alle rust gewinterwandeld en gelanglauft kan worden.

Aprés ski in Selva

Voor velen is Selva één van de gezelligste plaatsen in het Val Gardena. Er heerst een gezellige sfeer en de Oostenrijkse après ski is ook hier aanwezig.


De reis naar uw wintersport in Selva

Vervoer naar Selva

Selva is goed bereikbaar vanuit Nederland. De afstand vanaf Utrecht ca. 1040 km. Gezien de afstand en bereikbaarheid worden de wintersportvakanties naar Selva op basis van eigen vervoer aangeboden.

Met de auto naar wintersport in Selva

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Selva te reizen. De snelste route is via de A3 (via Düsseldorf en Frankfurt) en A7 (via Ulm). Vanaf Innsbruck rijdt u vervolgens naar Selva. In de vakanties kan het erg druk zijn op deze wegen richting de wintersportgebieden. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie