Italie Wintersport Val Gardena Santa Cristina Hero

Wintersport Santa Cristina

Santa Cristina is een traditionele wintersportplaats met moderne invloeden. Aan het gezellige dorpsplein liggen diverse restaurants en cafées. Rondom het dorp ligt een grote verscheidenheid aan pistes, zo is er voor elk wat wils tijdens uw wintersport Santa Cristina.

Lees alles over Wintersport Santa Cristina

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Santa Christina

Het dorp Santa Cristina, ook wel bekend onder de naam Sankt Christina, is bekend vanwege de overweldigende uitzichten op de indrukwekkende rotsformaties van de Langkofel. Het dorpje zelf ligt op zo’n 1400 meter hoogte.

Santa Cristina heeft een gezellig centrum waar nog vele traditionele Zuid-Tiroolse aspecten in terug te vinden zijn. Het centrale punt is het kerkplein en aangezien autoverkeer inmiddels om het dorp heengeleid wordt, kunt u hier ’s avonds op uw gemak rondslenteren. Après-skifaciliteiten zijn aanwezig in Santa Cristina, maar verwacht hier zeker geen Oostenrijkse après-ski taferelen.

Het skigebied van Santa Cristina bestaat uit een mix van zwarte, rode en blauwe pistes en heeft een uitstekende busverbinding met de skigebieden van Ortisei en Selva. Ook de hoger gelegen gebieden zijn goed te bereiken vanuit dit dorp. Zo bereikt u per lift onder andere de de Col Raiser en de Ciampinoi. Aan het einde van de Saslong piste kunt u genieten van een lekker hapje en een drankje.

Santa Cristina is goed bereikbaar en is iets goedkoper dan de andere twee dorpjes in Val Gardena. Gaat u met de kids op wintersport, dan is het op enkele km gelegen Selva een betere optie.


Waarom gaat u op wintersport naar Santa Christina?

Wintersport centraal gelegen in Santa Christina

Santa Christina ligt in het midden van Val Gardena. Vanuit Santa Christina kunt u werkelijk alle kanten op. Bovendien heeft het dorp een uitstekende busverbinding met de skigebieden van Ortisei en Selva. Mara ook de hoger gelegen dorpen zijn vanuir Santa Christina goed bereikbaar.


De reis naar uw wintersport in Santa Christina

Vervoer naar Santa Christina

Santa Christina is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 1040 kilometer rijden. Gezien de afstand en bereikbaarheid worden de wintersportvakanties naar Santa Christina op basis van eigen vervoer aangeboden.

Met de auto naar Santa Christina

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Santa Christina te reizen. De snelste route is via de A3 (via Düsseldorf en Frankfurt) en A7 (via Ulm). Vanaf Innsbruck rijdt u vervolgens naar Santa Christina. In de vakanties kan het erg druk zijn op deze wegen richting de wintersportgebieden. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie