Wintersport Val di Sole

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Val di Sole is een heerlijk skigebied, niet alleen vanwege de vele zonne-uren die dit dal telt, maar is ook nog eens zeer prijsvriendelijk. Een skipas kost al snel tientjes minder dan in andere Italiaanse skigebieden. Daarnaast kunt u op de pistes heerlijk eten, van een lekker bord spaghetti tot een snel panini broodje. Het gebied staat niet bekend om lawaaierige après-ski, maar in de vele 'rifugi' kunt u tussen de Italianen genieten van een lekker glas vino of een bombardino, een soort warme advocaat met slagroom. Ik raad u aan dit 'bommetje' pas te bestellen als u niet meer de piste op hoeft!

Jenny

Wintersport expert

Val di Sole heeft veel zonne-uren, het is er prijsvriendelijk én u kunt genieten van een pasta op de piste. Lees snel verder voor meer inspiratie of bekijk direct het aanbod.


Lees alles over onze wintersportvakanties naar Val di Sole

Wintersport in Val di Sole

Van alle Italiaanse skigebieden is het uitgestrekte 'Zonnedal' voor velen de eerste keus voor een skivakantie Val di Sole. Naast het skigebied van Val di Sole kunt u met de liftpas Skirama Dolomiti Adamello Brenta van maar liefst 380 km pistes en 150 liften gebruik maken!

Val di Sole is met recht één van de beste skicircuits in de Alpen en verbindt o.a. de volgende wereldvermaarde skigebieden met elkaar: Val Rendena met Madonna di Campiglio en Pinzolo, Paganella en Val di Sole met Folgarida-Marilleva, Ponte di Legno en Passo Tonale. De pistes gaan tot 3000 m hoogte. En mocht er echter onverhoopt niet voldoende sneeuw vallen tijdens uw skivakantie Val di Sole, dan zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat ruim 90% van de pistes kunstmatig besneeuwd wordt.

Tip: bent u van plan met de hele familie op wintersport naar Val di Sole te gaan? Dan vindt u in ons aanbod diverse appartementen geschikt t/m 8 personen!

Skigebied Val di Sole

Van alle Italiaanse skigebieden is het uitgestrekte 'Zonnedal' voor velen de eerste keus. Naast het skigebied van Val di Sole kunt u met de liftpas Skirama Dolomiti Adamello Brenta van maar liefst 380 km pistes en 150 liften gebruik maken! Dit is met recht één van de beste skicircuits in de Alpen en verbindt o.a. de volgende wereldvermaarde skigebieden met elkaar: Val Rendena met Madonna di Campiglio en Pinzolo, Paganella en Val di Sole met Folgarida-Marilleva.

De pistes gaan tot 3000 m hoogte, mocht er echter onverhoopt niet voldoende sneeuw vallen, dan zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat ruim 90% van de pistes kunstmatig besneeuwd wordt.


Voor wie is wintersport Val di Sole geschikt?

Voor groepen

Voor een wintersport met de hele familie of wintersport met vriendengroep bent u in Vale di Sole aan het goede adres. In Vale di Sole hebben wij verschillende appartementen die geschikt zijn voor grotere gezelschappen.

Voor beginners en gevorderden

In het skigebied van Vale di Sole vindt u ca. 110 kilometer aan blauwe pistes en ca. 120 km aan rode pistes. Voor de snowboarders zijn er in skigebied Val di Sole ook een halfpipe en funpark aanwezig.


Populaire bestemmingen wintersport Val di Sole

Welk skidorp in Val di Sole gaat u ontdekken?

Mezzana

Mezzana ligt in het hart van Val di Sole op ca. 941 m hoogte. Het is een leuk, gezellig dorp met een aantal restaurants, barretjes en diverse winkels. U kunt skiën in het Mezzana-Marilleva gebied met meer dan 140 km piste. Daarnaast kunt u de uitgebreidere Skirama skipas nemen die geldig is voor het gehele Adamello-Brenta gebied, waardoor u bijvoorbeeld ook aansluiting heeft op het bekende Madonna di Campiglio. Vanuit Marilleva 1400 heeft u direct aansluiting op de pistes.

Mezzana

De reis naar Val di Sole in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Val di Sole

Skigebied Val di Sole vindt u op zo’n twaalf uur rijden vanuit Nederland (1095 km). Het skigebied is goed te bereiken met eigen vervoer.

Met uw eigen auto naar wintersport in Vale di Sole

Met de auto bereikt u Val di Sole normaliter in zo’n 12 a 13 uur rijden (1095 km). Het dorpje Mezzana ligt op 1090 km vanuit Nederland. De bestemming is het makkelijkste te bereiken via Stuttgart. Let wel dat het in de vakanties onderweg extra druk kan zijn.

Houdt u er rekening mee dat u in een vignet nodig heeft om op de Oostenrijkse Autobahn te mogen rijden. Het vignet kost ca. € 9 voor tien dagen.

Wintersport met eigen auto

Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie


Magazine Wintersport

Als specialist in wintersportvakanties geven we je graag alle informatie en inspiratie die je nodig hebt om een juiste keus te maken voor jouw wintersportvakantie. Onze experts geven tips over de beste locaties die aansluiten bij jouw wensen. Van skigebied tot après-ski. Wij helpen je graag op weg met natuurlijk ook een selectie van onze topaccommodaties in de verschillende gebieden in de volgende landen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland.

Bekijk het magazine online.

Magazine Wintersport 2021-22 en 2022-23