Landinfo

Op onderstaande lijst kunt u alle kleurcodes en inreisregels van onze vakantielanden nakijken. Vrijwel dagelijks komen er wijzigingen.  Kijk altijd, voorafgaand aan uw reis, op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie.

Binnen Europa:

LandKleurcodeInreisregels
BelgiëgroenBelgië hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
DenemarkengroenDenemarken hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
DuitslandgroenDuitsland hanteert geen enkele inreisbeperking meer. In de trein is vanaf 1 oktober 2022 een FFP2-mondmasker verplicht. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer in Berlijn en meer steden.
FinlandgroenFinland hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
FrankrijkgroenFrankrijk hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
GriekenlandgroenGriekenland hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
Groot-Brittannië groen

Groot-Brittannië hanteert geen enkele inreisbeperking meer.

Hongarije

groenHongarije hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
IerlandgroenIerland hanteert geen enkele inreisbeperking meer. 
IJslandgroenIJsland hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
Italiëgroen

Italië hanteert geen enkele inreisbeperking meer.

KroatiëgroenKroatië hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
LuxemburggroenLuxemburg hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
MaltagroenMalta hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
NoorwegengroenNoorwegen hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
Oostenrijkgroen

Oostenrijk hanteert geen enkele inreisbeperking meer.

Polengroen

Polen hanteert geen enkele inreisbeperking meer.

Portugalgroen

Portugal hanteert geen enkele inreisbeperking meer.

SloveniëgroenSlovenië hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
SpanjegroenSpanje hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
TsjechiëgroenTsjechië hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
TurkijegeelTurkije hanteert geen enkele inreisbeperking meer.
ZwedengroenZweden hanteert geen enkele inreisbeperking meer. 
ZwitserlandgroenZwitserland hanteert geen enkele inreisbeperking meer.

Voor de terugreis naar Nederland vanuit landen in Europa geldt:

Reizigers zónder vaccinatie -of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te testen op dag 2 en 5 na aankomst. Reizigers met een vaccinatie -of herstelbewijs worden door de overheid geadviseerd een zelftest te doen voor u weer anderen gaat ontmoeten. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Verder zijn er geen vereisten meer voor de reis terug naar Nederland.

Verklaring kleurcodes:

  • Groen: veilig en fijn reizen zonder veiligheidsrisico's
  • Geel:veilig en fijn reizen maar blijf waakzaam

2G  = u kunt reizen als u volledig gevaccineerd of hersteld bent van COVID-19. Sommige landen hanteren een beperkte geldigheidsduur van de vaccinaties (lees de actuele reisadviezen!)

2G+= u kunt reizen als u volledig gevaccineerd of hersteld bent van COVID-19 én een boosterprik heeft gehad of een negatieve PCR-test kunt overleggen bij aankomst. Dit verschilt per land. 

3G  = u kunt reizen als u volledig gevaccineerd of hersteld bent van COVID-19 of als u een negatieve PCR/Antigeen test kunt overleggen

Kijk altijd, voorafgaand aan uw reis (minimaal 5 dagen voor vertrek), regelmatig op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar vindt u alle actuele informatie die betrekking hebben op het land waar u op vakantie gaat.

Naar welke landen buiten Europa kunt u op vakantie?

LandKleurcodeInreisregels
AmerikagroenOm naar de Verenigde Staten te reizen moet u volledig gevaccineerd zijn: 2 x Astra Zeneca/Pfizer/Moderna of 1 x Janssen.
New York: kinderen tussen 5 en 11 jr moeten minimaal 1 vaccinatie hebben. Kinderen vanaf 12 jr moeten volledig gevaccineerd zijn.
ArubagroenBinnen 72 uur voor vertrek dient u de online immigratiekaart (https://edcardaruba.aw/) in te vullen. Verder zijn er geen inreisregels die betrekking hebben op Covid-19.

BonairegroenBonaire hanteert geen enkele Corona gerelateerde inreisbeperking meer. Nieuw: Iedereen die naar Bonaire reist moet toeristenbelasting betalen. Voor reizigers vanaf 13 jaar is dit 75 US dollar en voor reizigers tot en met 12 jaar is dit 10 US dollar. U kunt dit het beste al voor vertrek online regelen (https://tourismtax.bonairegov.com/). Dit voorkomt dat u in de rij moet staan bij uw aankomst op Bonaire. Maar u kunt de toeristenbelasting ook bij aankomst op de luchthaven van Bonaire betalen.

CanadagroenU hoeft geen negatief Covid-19 testresultaat of vaccinatiebewijs te tonen.

Curaçaogroen

Aanmeldingsplicht (gezondheidsverklaring én immigratiekaart - zie Nederlandwereldwijd.nl), de digitale Coronapas wordt geaccepteerd. Alle testverplichtingen zijn opgeheven.

DubaigeelVerplichte PCR-test voor vertrek (max. 72 uur oud) voor iedereen vanaf 12 jaar. 
IndonesiëgeelEen volledige vaccinatie met een met een WHO-goedgekeurd vaccin, minimaal 14 dagen voor vertrek (vanaf 18 jaar) is verplicht. De Corona Check app wordt geaccepteerd, maar het is verstandig uw vaccinatiebewijs geprint mee te nemen. Onder de 18 jaar is een vaccinatie niet nodig. U dient de app PeduliLindungi, waarin u diverse gegevens moet invullen, op uw smartphone te installeren. U kunt bij aankomst een visum verkrijgen tegen betaling van ca. Euro 35 p.p. 
MaleisiëgeelVoor volledig gevaccineerden gelden geen inreisrestricties meer. Voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers geldt nog steeds een test- en quarantaineplicht (5 dagen). Volledige vaccinatie met een met een WHO-goedgekeurd vaccin (vanaf 18 jaar) is verplicht. Onder de 18 jaar is een vaccinatie niet nodig. U dient de MySejahtera app te downloaden om uw COVID-19 vaccinaties te registreren en hierbij alle benodigde informatie in te vullen. U ontvangt hierna een digitale ‘Traveller Card’. Let op: reisverzekering met dekking voor ziektekosten (COVID gerelateerd) van min. USD 20.000 wordt geadviseerd. De quarantaineverplichting geldt niet voor volledig gevaccineerde reizigers. Dit geldt ook voor kinderen tot en met 17 jaar (zowel gevaccineerd als ongevaccineerd) die met een volwassene meereizen. 
MarokkogeelGezondheidsformulier invullen voor vertrek (zie download op Nederlandwereldwijd.nl). In de meeste gevallen kan dit zelfs aan boord van het vliegtuig. Reizigers van 6 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn (min. 2 x) of een negatieve PCR-test tonen bij aankomst (max. 48 uur voor aankomst van uw vlucht).  
ThailandgeelU hoeft geen negatief Covid-19 testresultaat of vaccinatiebewijs te tonen.
Zuid-AfrikageelU hoeft geen negatief Covid-19 testresultaat of vaccinatiebewijs te tonen.

Kijk altijd, voorafgaand aan uw reis (minimaal 5 dagen voor vertrek), regelmatig op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar vindt u alle actuele informatie die betrekking hebben op het land waar u op vakantie gaat.

Voor de terugreis naar Nederland vanuit landen buiten Europa met kleurcode groen en geel geldt:

Reizigers zónder vaccinatie -of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te testen op dag 2 en 5 na aankomst. Reizigers met een vaccinatie -of herstelbewijs worden door de overheid geadviseerd een zelftest te doen voor u weer anderen gaat ontmoeten. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Verder zijn er geen vereisten meer voor de reis terug naar Nederland.

Verklaring kleurcodes:

  • Groen: veilig en fijn reizen zonder zonder veiligheidsrisico's
  • Geel: veilig en fijn reizen maar blijf waakzaam
  • Oranje: overweeg en onderzoek je reis goed, reizen is niet altijd mogelijk of wenselijk