Winterberg Wintersport Duitsland hero

Wintersport Winterberg

Kleinschalig, sneeuwzeker door sneeuwkanonnen, oefenweides, moderne liften en een uitstekende infrastructuur. Dat is een wintersport Winterberg! Ideaal voor als u met het gezin wilt wintersporten of even op de lange latten wilt staan.

Lees alles over Wintersport Winterberg

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op wintersportvakantie naar Winterberg

Een wintersport Winterberg staat bekend om de fijne pistes, de uitstekende infrastructuur en de Duitse gezelligheid. Het skigebied rondom Winterberg is uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, als u een beginnende wintersporter bent of als u even op de lange latten wilt staan (voordat u op uw ‘grote’ wintersportvakantie gaat bijvoorbeeld). U bent er namelijk in ongeveer 3 uur rijden!

Het skigebied beschikt over sneeuwkanonnen en moderne liftinstallaties, waar de laatste jaren flink aan gewerkt is.
Voor langlaufliefhebbers ligt er ruim 50 km aan langlaufloipes midden in de natuur. Een groot deel daarvan gaat langs Asten en het Rothaargebergte.

Daarnaast vindt u er 10 km aan rodelhellingen, waarvan er drie besneeuwd zijn met baanverlichting. Ook leuk voor de kids!
Snowboarders kunnen hun hart ophalen in het Funpark vol obstakels en halfpipes. Een wintersport Winterberg biedt voor elk wat wils!

Sauerland kent geen sneeuwzekere skigebieden. Echter heeft skigebied Winterberg sneeuwkanonnen aangelegd die moeder natuur kunnen helpen. U hoeft dus niet meer naar de Alpen! Vanaf december tot maart bent u verzekerd van besneeuwde pistes tijdens een wintersport Winterberg.


Waarom gaat u op wintersport naar Winterberg?

Wintersport in Winterberg voor gezinnen

Voor kinderen is een wintersport Winterberg ideaal. Er zijn genoeg oefenweides en de pistes zijn niet al te moeilijk. Breng ook zeker een bezoek aan de snowtubebaan in Snow World Züschen. Met rubberbanden glijd je hier van de baan naar beneden. Winterberg bevat ook skischolen en rodelhellingen. Winterpret gegarandeerd!

Wintersport in Winterberg voor een weekend

Winterberg is ook uitermate geschikt voor als u even op de lange latten wilt staan. Bijvoorbeeld om alvast in de stemming te komen, voordat uw ‘grote’ wintersportvakantie begint. Of als u gewoon zin heeft in een weekend Winterberg. In ongeveer 3 uur rijden met de auto komt u in Winterberg aan. Een dagje of kort weekend Winterberg is dus ideaal! U kunt gerust op vrijdagmiddag vertrekken en op zondagavond terug rijden richting Nederland.


De reis naar uw wintersport in Winterberg

Vervoer naar Winterberg

Winterberg ligt op zo'n 350 km van Nederland, waardoor u slechts zo'n drie uur onderweg bent. De auto is dus het ideale vervoersmiddel om in Winterberg te komen. Houd er in de weekenden en in vakanties rekening mee dat het iets drukker kan zijn op de weg en dat u iets langer onderweg bent, zeker wanneer er veel sneeuw gevallen is.

Met de auto naar de wintersport in Winterberg

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Winterberg te gaan, omdat het zo dichtbij is. De snelste route is via Oberhausen en Dortmund.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie