Willingen Wintersport Duitsland hero

Wintersport Willingen

Een gezellig wintersportdorp dicht bij huis? Dat is Willingen in het Duitse Sauerland! Wanneer u wilt leren skiën of met kinderen reist, is een wintersportvakantie in Willingen echt een aanrader. Doordat het er wat minder druk is dan in Winterberg is dit een ideale bestemming voor gezinnen. Natuurlijk is er ook voldoende te beleven als u geen skiliefhebber bent. Veel plezier!

Lees alles over Wintersport Willingen

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Willingen

Willingen is dan misschien niet zo bekend als grote broer Winterberg, maar dat brengt zeker ook voordelen met zich mee. Het is hier bijvoorbeeld een stuk rustiger, wat het skigebied ideaal maakt voor beginners, kinderen, senioren en wintersporters die het gewoon graag iets rustiger aan doen. 

Ga met de gondel omhoog naar de langste afdaling van Sauerland, geniet onderweg van de prachtige uitzichten en ontdek de mooie langlaufloipes. Ook al is Willingen niet zo groot: er is genoeg te doen!

Willingen is een prima gebied om alvast in de sfeer te komen voor de 'echte' wintersport in de Alpen of juist om even een weekendje te skiën wanneer de condities goed zijn. Hoewel Sauerland geen sneeuwzekere gebieden kent, is een groot deel van de pistes in Willingen voorzien van een kunstsneeuwinstallatie. Zo kunt u gegarandeerd wintersporten.


Waarom gaat u op wintersport naar Willingen?

Langlaufen in Willingen

Willingen is met ruim 80 km aan goed geprepareerde loipes een echt langlaufparadijs. Houdt u er dus van om flink wat kilometers te maken, bent u hier niet snel uitgekeken. Een groot deel van de loipes ligt boven de 750 meter en langlaufen doet u grotendeels door prachtige bossen.

De Hochheideloipe

Eén van de meest geliefde loipes in Willingen is de Hochheideloipe. Deze loipe van 9,4 km lang is het meest sneeuwzeker en u bereikt hem eenvoudig vanaf het bergstation van de Ettelsberggondel.

Wintersport in Willingen voor kinderen en beginners

De eenvoudige, vaak rustige pistes maken een wintersport Willingen geschikt voor families met kleine kinderen die het skiën nog onder de knie moeten krijgen. Op verschillende plaatsen in Willingen vind je een Kinderland: een kinderskischool met een lopende band. Hierdoor gaan de kids veilig en makkelijk omhoog. Zeker voor de jongsten is dit ideaal. De kinderlanden zijn te vinden in o.a. Ritzhagenlift en Wilddieblift.

Wintersport Willingen voor een weekend

Voor wie een weekendje wilt wintersporten, maar geen zin heeft in het drukke Winterberg, is een wintersport Willingen perfect! Het ligt op maar 3 uur rijden, dus u hoeft geen uren in de auto te zitten voor u de piste op kunt. U kunt dus prima op vrijdagmiddag na het werk in de auto stappen en zondagavond weer terug rijden.


De reis naar uw wintersport in Willingen

Vervoer naar Willingen

Willingen ligt op zo'n drie uur rijden van Nederland, waardoor u hier het gemakkelijkst met de auto naartoe kunt. Houd er rekening mee dat het hier druk kan zijn als er goede sneeuw ligt, met name in de weekenden.

Met de auto naar de wintersport in Willingen

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Willingen te gaan, omdat het zo dichtbij is. De snelste route is via Düsseldorf, Keulen, Dortmund.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie