Intro
Snel door naar
Lees alles over België
Goed voorbereid op vakantie

België lijkt op het eerste gezicht een bekende bestemming. Toch valt er ook voor ons Nederlanders veel te ontdekken bij onze zuiderburen. Steden vol historie en prachtige architectuur, de groene en rustgevende Ardennen, maar ook de Belgische kustlijn zijn een aanrader voor een heerlijke vakantie.

Wat is het eerste wat naar boven komt bij de bestemming België? De heerlijke Belgische chocola en Vlaamse friet natuurlijk! Maar België is meer dan dat! Samen met de Jong Intra Vakanties ontdek je de indrukwekkende culturele steden en de prachtige natuur van de Ardennen.

Bij de Jong Intra Vakanties geniet u van een excursiereis per bus naar België, een unieke riviercruise over de Hollandse en Belgische rivieren of een gezellige camping of goed hotel in een mooie regio.

Kiest u voor de mooie Belgische kust met duinen, zandstranden en levendige badplaatsen? Of hebben de uitgestrekte bossen van de Ardennen uw voorkeur? En dan nog de gezellige steden, mooie dorpen en vele goede attracties en musea. België is een echte vakantiebestemming!

Onze adviseurs

België is mijn favoriete vakantiebestemming als het aankomt op gezelligheid. Ieder dorp en stad is wel een gezellig café-restaurant te vinden voor een goede maaltijd en een glas bier. 

20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
Ina Duitsland expert

Voor wie is België geschikt?

Bungalowparken België

In België zijn vele prachtige bungalowparken te vinden. Van kleine vakantieparken tot de bekende vakantieparken van Center Parcs.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Center Parcs België

Center Parcs De Vossemeren

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u de mooiste vakantieparken van Center Parcs in België. De parken zijn gelegen in de mooiste vakantieregio's van België en altijd midden in de natuur. Geniet van de de gezellige Market Dome en de beroemde Aqua Mundo. Bij Center Parcs staat een actieve en ontspannen vakantie centraal, met vele (sportieve) activiteiten. Een vakantie in een vakantiepark van Center Parcs is echt genieten!

Topparken van Center Parcs in België bij de Jong Intra Vakanties:

Center Parcs De Vossemeren (Lommel, Belgisch Limburg)

Alle vakantieparken van Center Parcs

Campings België

België is net als Nederland is een echt kampeerland. En ook op de Belgische campings vindt u comfortabele stacaravans en mooie bungalowtenten. De Jong Intra Vakanties heeft een aantal mooie campings in België geselecteerd in de mooiste regio's van het land. Langs de kust, in Vlaanderen of in de bossen van de Ardennen? U gaat het zeker vinden bij onze kampeervakanties in België.

Excursiereizen België

Als specialist in busreizen mogen een aantal mooie excursiereizen in België natuurlijk niet ontbreken. Als jaren voeren we een zeer geliefde reizen uit naar onder andere de Belgische Kust en de Ardennen.

In de kerstperiode vindt u bij de Jong Intra Vakanties kerstreizen België.

De mooiste regio's in België

Vakantieland België

De klanten van de Jong Intra Vakanties reizen de hele wereld over. En daar zijn we blij mee! Maar dichtbij is er ook zoveel te ontdekken en wel bij onze zuiderburen: Vakantieland België.

U vindt bij ons vakanties in België in een aantal aantrekkelijke vakantieregio's:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties in België

Reisdocumenten

In België dient u zich op verzoek te moeten kunnen identificeren met een Europese Identiteitskaart of een paspoort.

Seizoenen

Klimaat

België kent over het algemeen een gematigd zeeklimaat, maar tussen de verschillende streken vallen behoorlijke verschillen op. Verder kenmerkt het weer zich door een grote wisselvalligheid. De gemiddelde temperatuur bedraagt in geheel België 11,2°C.

Beste reisperiode

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar België te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op zomerse temperaturen.

Cultuur in België

Eten en drinken

Een gemiddeld ontbijt in Vlamingen bestaat uit boerenhesp en boter. Typisch Belgisch eten zijn natuurlijk de Vlaamse frietjes en de beroemde Belgische chocolade en bonbons. Traditionele gerechten zijn o.a. Gentse waterzooi, hutspotten en stoofvleesgerechten. Belgen drinken graag bier en er wordt dan ook veel bier gebrouwen in dit land. Bieren als Trappist en Kriek zijn niet alleen geliefd bij de Belgen, maar worden ook in Nederland veel gedronken.

Typische gebruiken

België kent twee grote taalgemeenschappen, de Nederlandse en de Franse, en een kleinere Duitse taalgemeenschap. In Wallonië wordt Frans gesproken, in de hoofdstad Brussel wordt tweetalig gesproken; Nederlands en Frans. Duits wordt gesproken in een klein gedeelte van de provincie Luik.

Populaire vakanties in België

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties in België
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon perfect geregeld