8-daagse autorondreis Veluwe, Friesland & de Wadden

Eigen vervoer reis

Tijdens deze rondreis verkent u de Veluwe, Friesland en het grootste Waddeneiland, Texel. Verrassende steden, prachtige natuur, pittoreske dorpjes en hagelwitte stranden wachten op u. Meer reisinformatie

vanaf € 528 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Ontdek Nederland, dichtbij huis
  • Drie leuke vakantiegebieden
  • Veel te zien en doen
  • Gratis WiFi
  • Inclusief ontbijt

8-daagse autorondreis Veluwe, Friesland & de Wadden

Combineer de Veluwe, Friesland en het Waddeneiland Texel waar natuur en cultuur, inspanning en ontspanning gecombineerd is in een leuke autorondreis. U begint de reis in Arnhem bekend van de slag om Arnhem, de Ginkelse Heide en de kunstrijke binnenstad die regelmatig in de prijzen valt, zoals voor 'Beste binnenstad van Nederland'. Ook op artistiek gebied doet Arnhem lekker mee. De vele theaters in de Gelderse stad kennen een gevariëerd programma. Een goed begin van uw rondreis. Daarna maakt u kennis met de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Ontdek hier sporen van de zeven Friese stadhouders van Nassau, zoals twee paleizen, de Stadhouderlijke graven in de Grote of Jacobijnerkerk en het stadspark Prinsentuin. De laatste etappe voert u naar het Waddeneiland Texel. De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer en liggen midden in de natuur.

Hoogtepunten
- Arnhem, de hoofdstad van Gelderland
- Nationaal Park De Hoge Veluwe
- Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland
- De Koog (Texel)
- Natuurgebied De Nederlanden
- Oudeschild
- Den Burg

Dag 1: Aankomst in Arnhem

Arnhem

Vandaag rijdt u naar Arnhem voor de komende 2 nachten. Na aankomst in het Best Western Plus Hotel Arnhem krijgt u een welkomstdrankje in de bar. De rest van de dag is ter vrije besteding. Arnhem is een leuke stad, waar voor iedereen iets te beleven valt op het gebied van kunst, cultuur, historie en natuur. De stad heeft een aantal bekende musea waaronder het Openluchtmuseum, Museum voor Moderne Kunst, het Airborne Museum en het beroemde Kröller Müller Museum. Ook op artistiek gebied doet Arnhem mee. De vele theaters in de Gelderse stad kennen een gevariëerd programma. Uit de geschiedenis is de stad bekend vanwege de Slag om Arnhem in september 1944. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nationaal Park de Hoge Veluwe, dat om de hoek ligt en een gezellig dagje uit met het gezin wordt doorgebracht in Burger's Zoo, de dierentuin. Om 18.00 uur kunt u aanschuiven voor een lekker 3-gangenkeuzediner in het hotel. Heerlijk om op die manier de dag af te sluiten.

Dag 2: Arnhem & omgeving

Fietsen op de Veluwe

Combineer een bezoek aan het bruisende centrum van Arnhem met de rust en de stilte van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Start de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel en ga daarna lekker op pad. Vanuit het Best Western Plus Hotel Haarhuis loopt u direct de binnenstad van Arnhem in met haar veelzijdige winkelaanbod en uitgaansgelegenheden. Bezoek één van de designerwinkels in het beroemde Modekwartier. Strijk daarna neer bij een van de leuke eettentjes of neem een pauze en ontspan in het park. Wilt u de stad van bovenaf bekijken? Stap dan in de glazen panoramalift in de Eusebiuskerk die u naar 73 meter hoogte brengt. Op de glazen balkons heeft u een geweldig uitzicht over Arnhem, de Rijn, de Betuwe, de Veluwezoom, de Achterhoek en zelfs Nijmegen. Natuurliefhebbers kunnen een mooie wandeling maken door het stadspark Park Sonsbeek of een fietstocht ondernemen naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. Liever een kasteel bezoeken? Dan zijn Kasteel en park Rosendael in Rozendaal (op ca. 7 km) en Kasteel Doorwerth in Doorwerth (op ca. 12 km) zeker de moeite waard.

Dag 3: Arnhem - Leeuwarden, ca. 160 km

Leeuwarden

Na het ontbijt wisselt u de hoofdstad van Gelderland in voor de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Door de korte rijafstand heeft u nog voldoende tijd om de stad te verkennen. De historische binnenstad met de grachten, monumenten en musea, de Oldehove en het Fries Museum zijn zeker aanraders! Het centrum van Leeuwarden is het best bewaarde geheim van Nederland, met een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa.

Dag 4: Leeuwarden & omgeving

Leeuwarden

Na een lekker ontbijt in het hotel heeft u de hele dag de tijd om de Friese hoofdstad verder te verkennen. Met een paar stappen buiten de deur staat u al in hartje stad. Wandel over de pleinen, langs de winkels of zoek een terrasje op aan de gracht. Loop ook eens een willekeurige zijstraat in, waar u verrast wordt door mooie oude panden of een leuke boetiek. Bezoek De Jacobijnerkerk, waar u de 17e eeuwse preekstoel en het beroemde Müllerorgel uit 1724-1727 kunt bewonderen. Maar ook musea zijn er genoeg in deze culturele stad. Kom meer te weten over de Tweede Wereldoorlog in het Fries Verzetsmuseum en zie hoe een klein gezin vroeger leefde in Museum de Grutterswinkel. De beste winkels, speciaalzaken en bekende modeketens liggen in de Kleine Kerkstraat en de Sint Jacobsstraat. Sluit de dag af met een heerlijk diner. Leeuwarden barst van de leuke restaurants.

Dag 5: Leeuwarden - De Koog (Texel), ca. 110 km

Veerboot Texel

Na het ontbijt zet u koers naar Texel, het grootste Waddeneiland. Vanuit Den Helder pakt u de veerboot naar Texel. U kunt uw tickets op twee manieren kopen, online op https://www.teso.nl of anders aan het loket op de veerhaven in Den Helder. In dat laatste geval adviseren wij u om ruimschoots voor de afvaarttijd op de veerhaven te arriveren. Een ticket voor de boot van Den Helder en Texel is altijd een retourticket. Voor de afvaart van Texel naar Den Helder heeft u geen ticket meer nodig en kunt u direct aan boord gaan. U verblijft in De Koog, de badplaats van Texel. Alleen een duinenrij scheidt het dorp van het strand en de zee. In het gezellige dorpscentrum vindt u vele leuke winkeltjes, terrassen, restaurants en cafés. Ook de omgeving ziet er fantastisch uit. Het dorp ligt op loopafstand van verschillende natuurgebieden met fiets- en wandelpaden. Ook sportliefhebbers komen er aan hun trekken. Er valt van alles te doen in De Koog.

Dag 6 en 7: De Koog & omgeving

Texel

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen. Na het ontbijt lekker uitwaaien op het strand, fietsen en/of wandelen door de duinen of een rondrit maken over het eiland. Of wat dacht u van het naastgelegen natuurgebied De Nederlanden? De Nederlanden grenst aan De Koog en maakt deel uit van Nationaal Park Duinen van Texel. U kunt er wandelen op de paden of de uitgezette route volgen vanaf het parkeerterrein Mienterglop. Ook het dennenbos, De Muy en De Slufter liggen op korte afstand van De Koog. Texel heeft zeven dorpen en Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt. In het Museum Kaap Skil, in het centrum van Oudeschild, maakt u kennis met de jutterij en het maritieme verleden van Texel in het algemeen en Oudeschild in het bijzonder. U stapt er binnen in vissershuisjes uit vroegere tijden, er zijn demonstraties touwslaan en visroken, en u komt er alles te weten over de Reede van Texel, de roemruchte VOC en zeehelden als Michiel de Ruyter, die ooit kind aan huis waren in Oudeschild. In Den Burg, de 'hoofdstad' van Texel, vindt u leuke winkels, gezellige terrassen, restaurants, maar ook historische panden, een museum, zwembad en bioscoop. Na het beklimmen van de hoogste kerktoren, heeft u een geweldig uitzicht als beloning. Even pauzeren doet u op elk moment van deze dag met een lekkere kop koffie met Texels gebakje. Terug in het hotel wacht u een totale ontspanning in de wellness.

Dag 8: Einde rondreis

Strand Texel

De rondreis eindigt na het ontbijt. Nog geen zin om de veerboot te pakken? Maak dan nog een laatste strandwandeling, laat de wind door uw haren wapperen, geniet nog eens van de frisse zeelucht en het zonnetje voordat u ontspannen en vol nieuwe indrukken terugkeert naar huis.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt
- 1x 3-Gangenkeuzediner in het Best Western Plus Hotel Haarhuis, Arnhem (in het tijdvak 18.00 - 20.00 uur)

Niet inbegrepen
- Parkeer- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2x Arnhem, Best Western Plus Hotel Haarhuis****
2x Leeuwarden, Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof****
3x De Koog, Grand Hotel Opduin****

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.