Campings Côte d'Azur

Campings Côte d'Azur

Wanneer je kiest voor een camping aan de Côte d'Azur, ga je voor zon, zee en prachtige stranden. Tijdens een campingvakantie aan de Côte d'Azur slenter je door mondaine badplaatsen met boetiekjes vol moois. Mensen kijken op terrasjes en genieten van lekkernijen hoort er ook bij. Voor dit alles bent je bij ons aan het juiste adres.

Campings aan de Côte d'Azur zijn een echt paradijs voor de watersporter. De campings liggen direct aan een prachtig strand waar het watersportcentrum tal van activiteiten aanbiedt zoals waterskiën. De campings zijn ook voorzien van een prachtig zwembad voor wanneer je even geen zin hebt in het strand.

Wij selecteerden een aantal goede (familie)campings met luxe stacaravans.

Lees alles over Campings Côte d'Azur

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op vakantie

Je reist eenvoudig naar jouw camping aan de Côte d'Azur.

De Côte d'Azur is één van de bekendste streken van Frankrijk, met name bekend vanwege mondaine plaatsen als Cannes, St. Tropez en Monaco. Het is heerlijk toeven op één van de terrasjes in de havens, met uitzicht over de luxueuze jachten van de Rich and Famous.

Geniet van een heerlijke kaasplank met een bijpassen wijntje op de veranda van de stacaravan of ontdek wat er in de buurt van de camping in de Côte d'Azur te beleven is.

Populaire bestemmingen aan de Côte d'Azur

In Côte d'Azur bevinden zich plaatsen met een ieder zijn eigen karakter. Ontdek waar je jouw ideale campingvakantie kunt beleven.

Grimaud

Grimaud La Bardasse is een wijk van Grimaud, dat landinwaarts gelegen is op ca. 10 km van de kust. Grimaud is een middeleeuws dorpje met sfeervolle smalle straatjes, een bezoek meer dan waard. Port Grimaud dat gelegen is aan de bekende baai van St. Tropez wordt wel het Venetië van de Côte d’Azur genoemd en biedt bovendien alle faciliteiten van een moderne badplaats: een jachthaven, mooie stranden en diverse watersportmogelijkheden. Vanaf jouw camping in Grimaud loop je zo het prachtige strand op.

Campings Grimaud

Uitstapjes vanaf jouw camping aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur biedt een groot aanbod bezienswaardigheden, van prachtige musea tot indrukwekkende gebouwen en van pittoreske dorpjes tot mondaine plaatsen. Je zult merken dat je niet ver van de camping vandaan hoeft om je goed te kunnen vermaken. Of je nu een uitje speciaal voor de kinderen organiseert of een culturele bezienswaardigheid bezoekt.

Aqualand

Binnen ca. 45 minuten ben je vanaf de camping in Grimaud bij Aqualand Fréjus. Aqualand heeft een groot aantal zwembaden, glijbanen en speelplaatsen. De glijbanen zijn ingedeeld in rustig, familie, kinderen en sensatie. Voor de oudere jeugd en volwassenen zijn er meer sensationele glijbanen. Terwijl de kinderen volop aan het spelen zijn kun je zelf op andere manieren genieten. Er zijn ligweides en terrassen met ligstoelen die je kunt gebruiken. Ook zijn er restaurants aanwezig waar je iets te eten en drinken kunt kopen.

Cannes, Monaco & Saint Tropez

Vanaf jouw camping aan de Côte d'Azur kan je een bezoekje brengen aan de steden Cannes, Monaco & Saint Tropez. Cannes staat bekend om het filmfestival dat hier jaarlijks wordt gehouden, maar daarnaast zijn er in Cannes meerdere bezienswaardigheden te bewonderen. Zo is Le Suquet, het middeleeuwse gedeelte van de stad een bezoekje waard. Monaco is na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld en is een waar paradijs voor liefhebbers van luxe. Het casino en de vele luxueuze jachten zullen je verbazen. Saint Tropez was tot 1950 slechts een gewoon vissersdorpje, maar is vandaag de dag een chique badplaats. De haven met oneindig veel ligplaatsen is gevuld met luxe jachten waar je vanaf een terras in de haven op kijkt.

Monaco

De reis naar uw camping aan de Côte d'Azur

Voor een onvergetelijke kampeervakantie naar Côte d'Azur reis je eenvoudig met eigen auto of per vliegtuig naar de populaire Côte d'Azur.

Met de eigen auto naar de camping aan de Côte d'Azur

Jaarlijks reizen veel Nederlanders met de auto naar Frankrijk. Reizen per auto geeft meer vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en je kunt direct op pad om de omgeving van de camping te ontdekken.

De route naar Côte d'Azur is ca. 1300 km vanuit Nederland. Je rijdt via Breda naar Antwerpen. Na Antwerpen volg je de E19 en vervolgens E40 richting Brussel. Volg de E420 in de richting van Charleroi en de N5. Je steekt de grens over bij Moulin Manteau en volgt in Frankrijk de A304, A34 richting Reims. Vanaf Reims rij je over de A4 en ter hoogte van Les Grandes Loges kies je voor de A26. Ter hoogte van Verrières kies je voor de A5 en vervolgens A31. Ter hoogte van Beaune gaat de A31 over in de A6 en A7. Ter hoogte van Coudoux kies je ervoor om de weg te vervolgen over de A8. Ter hoogte van Le Vieux-Cannet neem je een stuk de A57 en vervolgens de D558 die jou naar de camping aan de Côte d'Azur brengt.

Hou rekening met de drukte rond de steden en gedurende de zomer op de wegen richting de kust.

Onze tip: Wil je niet in één keer naar jouw camping aan de Côte d'Azur doorrijden? Combineer je vakantie in Frankrijk dan met een overnachting. Wij bieden diverse hotels langs de belangrijkste routes naar Frankrijk

Met uw eigen auto naar de camping in Frankrijk

Met het vliegtuig naar uw camping aan de Côte d'Azur

Er zijn diverse mogelijkheden om te vliegen naar jouw camping aan de Côte d'Azur. Je hoeft je niet druk te maken om files of wachttijden bij tankstations, maar je kunt al na ca. 2 uur vliegen genieten van jouw campingvakantie. Vanaf de luchthavens van o.a. Amsterdam, Charleroi of Keulen vliegt je naar Nice.

Naar wens boekt je een huurauto bij, die je direct op de luchthaven kunt afhalen. Zo ervaar je de vrijheid die een auto biedt en kun je vanaf de camping gemakkelijk uitstapjes maken.