Campings Côte d'Azur

Campings Côte d'Azur

Wanneer u kiest voor een camping aan de Côte d'Azur, gaat u voor zon, zee en prachtige stranden. Tijdens uw campingvakantie aan de Côte d'Azur kan u slenteren door mondaine badplaatsen met boetiekjes vol moois. Mensen kijken op terrasjes en genieten van lekkernijen. Voor dit alles bent u bij ons aan het juiste adres!

Campings aan de Côte d'Azur zijn een echt paradijs voor de watersporter. De campings liggen direct aan een prachtig strand waar het watersportcentrum tal van activiteiten aanbiedt zoals waterskiën. De campings zijn ook voorzien van een prachtig zwembad voor wanneer u even geen zin heeft in zand.

Wij selecteerden een aantal goede (familie)campings voor u met luxe stacaravans.

Lees alles over Campings Côte d'Azur

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op vakantie

U reist eenvoudig naar uw camping aan de Côte d'Azur.

De Côte d'Azur is één van de bekendste streken van Frankrijk, met name bekend vanwege mondaine plaatsen als Cannes, St. Tropez en Monaco. Het is heerlijk toeven op één van de terrasjes in de havens, met uitzicht over de luxueuze jachten van de Rich and Famous.

Geniet van een heerlijke kaasplank met een bijpassen wijntje op de veranda van uw stacaravan of ontdek wat er in de buurt van uw camping in de Côte d'Azur te beleven is.

Populaire bestemmingen aan de Côte d'Azur

In Côte d'Azur bevinden zich plaatsen met een ieder zijn eigen karakter. Ontdek waar u uw ideale campingvakantie kunt beleven.

Grimaud

Grimaud La Bardasse is een wijk van Grimaud, dat landinwaarts gelegen is op ca. 10 km van de kust. Grimaud is een middeleeuws dorpje met sfeervolle smalle straatjes, een bezoek meer dan waard. Port Grimaud dat gelegen is aan de bekende baai van St. Tropez wordt wel het Venetië van de Côte d’Azur genoemd en biedt bovendien alle faciliteiten van een moderne badplaats: een jachthaven, mooie stranden en diverse watersportmogelijkheden. Vanaf uw camping in Grimaud loopt u zo het prachtige strand op.

Campings Grimaud

Uitstapjes vanaf uw camping aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur biedt een groot aanbod bezienswaardigheden, van prachtige musea tot indrukwekkende gebouwen en van pittoreske dorpjes tot mondaine plaatsen. U zult merken dat u niet ver van de camping vandaan hoeft om u goed te kunnen vermaken. Of u nu een uitje speciaal voor de kinderen organiseert of een culturele bezienswaardigheid bezoekt.

Aqualand

Binnen ca. 45 minuten bent u vanaf uw camping in Grimaud bij Aqualand Fréjus. Aqualand heeft een groot aantal zwembaden, glijbanen en speelplaatsen. De glijbanen zijn ingedeeld in rustig, familie, kinderen en sensatie. Voor de oudere jeugd en volwassenen zijn er meer sensationele glijbanen. Terwijl de kinderen volop aan het spelen zijn kunt u zelf op andere manieren genieten. Er zijn ligweides en terrassen met ligstoelen die u kunt gebruiken. Ook zijn er restaurants aanwezig waar u iets te eten en drinken kunt kopen.

Cannes, Monaco & Saint Tropez

Vanaf uw camping aan de Côte d'Azur kan u een bezoekje brengen aan de steden Cannes, Monaco & Saint Tropez. Cannes staat bekend om het filmfestival dat hier jaarlijks wordt gehouden, maar daarnaast zijn er in Cannes meerdere bezienswaardigheden te bewonderen. Zo is Le Suquet, het middeleeuwse gedeelte van de stad een bezoekje waard. Monaco is na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld en is een waar paradijs voor liefhebbers van luxe. Het casino en de vele luxueuze jachten zullen u verbazen. Saint Tropez was tot 1950 slechts een gewoon vissersdorpje, maar is vandaag de dag een chique badplaats. De haven met oneindig veel ligplaatsen is gevuld met luxe jachten waar u vanaf een terras in de haven op kijkt.

Monaco

De reis naar uw camping aan de Côte d'Azur

Voor een onvergetelijke kampeervakantie naar Côte d'Azur reist u eenvoudig met uw eigen auto of per vliegtuig naar de populaire Côte d'Azur.

Met de eigen auto naar de camping aan de Côte d'Azur

Jaarlijks reizen veel Nederlanders met de auto naar Frankrijk. Reizen per auto geeft meer vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en u kunt direct op pad om de omgeving van uw camping te ontdekken.

De route naar Côte d'Azur is ca. 1300 km vanuit Nederland. U rijdt via Breda naar Antwerpen. Na Antwerpen volgt u de E19 en vervolgens E40 richting Brussel. Volg de E420 in de richting van Charleroi en de N5. U steekt de grens over bij Moulin Manteau en volgt in Frankrijk de A304, A34 richting Reims. Vanaf Reims rijd u over de A4 en ter hoogte van Les Grandes Loges kiest u voor de A26. Ter hoogte van Verrières kiest u voor de A5 en vervolgens A31. Ter hoogte van Beaune gaat de A31 over in de A6 en A7. Ter hoogte van Coudoux kiest u ervoor om uw weg te vervolgen over de A8. Ter hoogte van Le Vieux-Cannet neemt u een stuk de A57 en vervolgens de D558 die u naar uw camping aan de Côte d'Azur brengt.

Houdt u rekening met de drukte rond de steden en gedurende de zomer op de wegen richting de kust.

Onze tip: Wilt u niet in één keer naar uw camping aan de Côte d'Azur doorrijden? Combineer uw vakantie in Frankrijk dan met een overnachting. Wij bieden diverse hotels langs de belangrijkste routes naar Frankrijk

Met uw eigen auto naar de camping in Frankrijk

Met het vliegtuig naar uw camping aan de Côte d'Azur

Er zijn diverse mogelijkheden om te vliegen naar uw camping aan de Côte d'Azur. U hoeft zich niet druk te maken om files of wachttijden bij tankstations, maar u kunt al na ca. 2 uur vliegen genieten van uw campingvakantie. Vanaf de luchthavens van o.a. Amsterdam, Charleroi of Keulen vliegt u naar Nice.

Naar wens boekt u een huurauto bij, die u direct op de luchthaven kunt afhalen. Zo ervaart u de vrijheid die een auto biedt en kunt u vanaf de camping gemakkelijk uitstapjes maken.