Campings Languedoc-Roussillion

Campings Languedoc-Roussillon

De Languedoc is één van Frankrijks juweeltjes. Over de regio liggen vele prachtige culturele bezienswaardigheden verspreidt. Ook de actieve reiziger komt er op het water, in de bergen en op de fiets volledig aan zijn trekken. Voor de vakantieganger die het liever wat rustiger aan doet zijn er prachtige campings die veelal dichtbij de heerlijke stranden liggen.

De ligging van uw camping en het zwembad zijn vaak erg belangrijke voorwaarden bij het maken van uw keuze. Wij selecteerden campings dicht bij het strand, met een uitgebreid zwembad, kleine familiecampings, rustige campings en campings nabij interessante bezienswaardigheden.

Ook heerlijk genieten op een strandbedje terwijl uw kinderen de mooiste kastelen bouwen of los gaan in het zwembad? Geniet op een camping in Languedoc-Roussillon van het welbekende goede Franse leven. Kies uit een selectie ruim opgezette campings waar u verblijft in luxe bungalows en stacaravans.

Lees alles over Campings Languedoc-Roussillon

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op vakantie

U reist eenvoudig naar uw camping in Languedoc-Roussillion voor een heerlijke kampeervakantie.

In deze streek waar de zon het grootste deel van het jaar krachtig aan de hemel schijnt hebben wij een aantal prachtige campings voor uw geselecteerd. En het is pas echt vakantie wanneer u bij aankomst direct uw tent of caravan kunt betrekken zonder urenlange worstelingen met haringen en scheerlijnen.

U heeft de keuze uit luxe bungalowtenten, lodgetenten met eigen sanitair en stacaravans die van alle gemakken zijn voorzien.

Populaire bestemmingen in Languedoc-Roussillion

In de Languedoc regio bevinden zich plaatsen met een ieder zijn eigen karakter. Ontdek waar u uw ideale campingvakantie kunt beleven.

Argelès sur mer

Argelès-sur-Mer is een populaire badplaats aan de Franse zuidkust. Jonge gezinnen met kinderen brengen hier graag hun vakantie door. Vanaf uw camping in Argelès-sur-Mer is ook Spanje binnen handbereik. Op slechts 10 km ligt de Spaanse grens waardoor een bezoekje aan Barcelona ook binnen de mogelijkheden past. Omdat Argelès-sur-Mer een gezellige, levendige badplaats met een heerlijk strand is kan u zich hier goed vermaken. Camping la Sirene heeft niet lang geleden haar nieuwe aquapark geopend en is ontzettend leuk, ook de wat grotere kinderen vermaken zich hier super.

Campings Argèles sur mer

Le Serignan-Plage

Le Sérignan-Plage is een van die toppers aan de Franse zuidkust waar het hele gezin een perfecte vakantie beleeft. De camping ligt pal aan het brede zandstrand van de Méditerranée. Het strand loopt heel langzaam af, dus ideaal voor de kinderen. Onze stacaravans staan heerlijk beschut tussen de bomen, wat in dit zonzekere gebied natuurlijk erg prettig is!

Valras-Plage

Valras-Plage is een gezellige badplaats aan de Franse Middellandse zeekust met een mooie boulevard en vele terrasjes. In de omgeving van uw camping in Valras-Plage zijn vele excursies mogelijk, voor een dagje winkelen biedt vooral Narbonne met haar schitterende oude binnenstad goede mogelijkheden. U kunt ook gaan varen op het Canal du Midi. Leuk voor de kinderen is Toon’s Park en het waterpark Aqualand beide in Cap d’Agde op ca. 30 km en de valkshow in Carcassonne op ca. 90 km.

Campings Valras-Plage

Uitstapjes vanaf uw camping in Languedoc-Roussillion

In de regio Languedoc is veel schone natuur te zien en ook het een en ander te beleven. U zult merken dat u niet ver van de camping vandaan hoeft om u goed te kunnen vermaken. Of u nu een uitje speciaal voor de kinderen organiseert of een culturele bezienswaardigheid bezoekt.

Girona

Vanaf uw camping in Valras-Plage bent u binnen ca. 2 uur rijden in Girona, Spanje. Vanaf het zuidelijker gelegen Argèles sur mer bent u er al in ca. 75 minuten. Girona is een stad in de regio Catalonië. Girona is een stad met een rijke geschiedenis. U komt meer te weten over deze geschiedenis door een bezoek te brengen aan de Kathedraal en de Joodse wijk, een wandeling te maken over de stadsmuren en een blik te werpen op de gekleurde huizen aan de Onyar rivier. Leuk om te weten: in Girona zijn verschillende afleveringen van de serie Game of Thrones opgenomen.

Onze tip voor kunstliefhebbers: combineer uw dagje Girona met een bezoek aan het museum van kunstenaar Salvador Dalí. Op ca. 40 km van Girona in het stadje Figueres staat het indrukwekkende museum.

Girona

Avonturenpark Béziers

Op ca. 15 minuten van uw camping in Sérignan-Plage of uw camping in Valras-Plage vindt u dit Avonturenpark waar kinderen vanaf 3 jaar in bomen kunnen klimmen. Er zijn parcours met ieder een verschillende moeilijkheidsgraad, waarbij iedereen zich veilig kan verplaatsen. Iedereen krijgt een tuigje aan dat met veiligheidshaken bevestigd wordt aan het begin van het parcours en dat pas aan het einde losgemaakt kan worden. Apenbruggen, kabelbanen, ladders en nog veel meer zullen u bezig houden tijdens uw bezoek aan Avonturenpark Béziers.

De reis naar uw camping in Languedoc-Roussillon

Voor een onvergetelijke kampeervakantie naar Languedoc-Roussillion reist u eenvoudig met uw eigen auto naar het populaire Languedoc-Roussillion.

Met uw eigen auto naar de camping in Languedoc-Roussllion

Jaarlijks reizen veel Nederlanders met de auto naar Frankrijk. Reizen per auto geeft meer vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en u kunt direct op pad om de omgeving van uw camping te ontdekken.

De route naar Languedoc-Roussillion is ca. 1200 km vanuit Nederland. U rijdt via Breda naar Antwerpen. Na Antwerpen volgt u de A1 richting Parijs. Voorbij Parijs kiest u de A10. Ter hoogte van Orléans gaat de A10 over in de A71 en E9 deze weg blijft u volgen. De A71 gaat over in de A75 waarna u de snelweg verlaat richting uw camping in Languedoc-Roussillion. Houdt u rekening met de drukte rond Parijs en gedurende de zomer op de wegen richting de kust.

Onze tip: Wilt u niet in één keer naar uw camping in Languedoc-Roussillion doorrijden? Combineer uw vakantie in Frankrijk dan met een overnachting. Wij bieden diverse hotels langs de belangrijkste routes naar Frankrijk.

Met uw eigen auto naar de camping in Frankrijk