Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Augustus 2022
September 2022
Oktober 2022
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Groot-Brittannie
Goed voorbereid op vakantie

Bergen, meren, prachtige natuur, interessante steden en nog veel meer ontdekt u samen met de Jong Intra Vakanties tijdens een reis naar Groot-Brittannië.

In Groot-Brittannië staat traditie hoog in het vaandel en men is trots op het land en haar geschiedenis. De enorme gastvrijheid is kenmerkend voor de Britten en ze zijn zeker bereid u alles over 'hun' land te vertellen! Het 'mysterieuze en mystieke' komt onder andere tot uiting in de vele mythes en legenden die van generatie op generatie zijn doorverteld. Maar er is natuurlijk nog veel meer... bergen, meren, ongerepte natuur, pittoreske dorpen, mooie steden, statige kastelen, te veel om op te noemen!

Groot-Brittannië volgens de Jong Intra Vakanties

Maatwerk Groot-Brittannië

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde fly drives Groot-Brittanniëautorondreizen Groot-Brittannië en groepsrondreizen Groot-Brittannië samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.  

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Groot-Brittannië of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Groot-Brittannië? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Groot-Brittannië? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Stel uw eigen reis samen

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 60 vakanties in Groot-Brittannie

Vervoer

Huur een camper en reis door Groot-Brittannië

Met een camper op pad is voor velen de ultieme manier van reizen. Gaan en staan waar u wilt, zonder vooraf vastgestelde verblijfplaatsen. Rijdend door indrukwekkende natuurlijk of zittend op een stoeltje midden in de natuur, voor uw huis op wielen met alles binnen handbereik. De Variërende landschappen, vriendelijke dorpjes en cultuurrijke steden staan garant voor een fantastische ervaring.

Hoe werkt het?

De camper wordt gehuurd bij Bunk Campers, gevestigd nabij de luchthavens van Londen, Birmingham, Leeds, Edinburgh & Glasgow. U kunt uw camper dagelijks ophalen tussen 15:00 en 17:00 en inleveren tussen 09:00 en 11:00. Transfers van de luchthaven naar het verhuurstation v.v. kunnen ten rijden van boeking worden bijgeboekt tegen een toeslag (prijzen variëren per luchthaven). In Londen is deze service alleen mogelijk vanaf Londen Heathrow of Gatwick Aiport. U heeft ook de keuze om met de eigen auto naar het Bunk Campers kantoor te rijden. Op het terrein van het kantoor kunt u uw auto parkeren.

De campers

De campers zijn handgeschakeld, rijden op diesel en zijn niet ouder dan 2 jaar. Alle campers beschikken over een watertank, opbergruimte en keuken met koelkast en tenminste 2 kookpitten. Tevens is er een douche en toilet in de camper aanwezig (behalve in type A, Nomad).

Inbegrepen:

 • onbeperkt aantal kilometers
 • extra bestuurder
 • 1 volle gasfles
 • standaard verzekering voor bestuurders tussen de 25 en 69 jaar
 • pechhulp 24/7
 • welkomstpakket
 • ingerichte keuken met borden, glazen, pannen, waterketel en keukenlinnen

Niet inbegrepen:

 • brandstof
 • eventuele one-way toeslag
 • transfers van de luchthaven naar het verhuurstation v.v.
 • standaard verzekering voor bestuurders 21-24 of 70-74 jaar

Leeftijden en rijbewijs

De bestuurder moet minimaal 21 jaar en mag maximaal 74 jaar zijn op het moment van huur. Er geldt een toeslag van £ 20 (ca. € 23) voor bestuurders tussen de 21-24 en 70-74 jaar. Tevens kunnen jonge bestuurders 21-24 enkel type A, Nomad huren. De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar verkoop@dejongintra.nl of bel naar 0180-457803.

Laat uw campervakantie samenstellen

Meer informatie


Vervoer in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië wordt links gereden. Indien u uw eigen auto of motor meeneemt, heeft u een geldig rijbewijs nodig, alsmede kentekenbewijs en Groene Kaart, die ondertekend moet worden door een ieder die de auto gaat besturen. De afstanden worden in mijlen aangegeven; 1 mijl is ca. 1,6 km. We raden u aan met een goede wegenkaart op pad te gaan.

Reisdocumenten

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen reizigers uit de Europese Unie alleen met een geldig internationaal paspoort naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Een Europese ID-kaart is niet langer geldig voor een bezoek aan Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland. Een visum is niet nodig voor reis van minder dan 6 maanden. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf na te gaan of zij beschikken over de juiste papieren.  

Seizoenen

Klimaat

Het weer in Groot-Brittannië is wisselvallig, dus het is aan te raden om warme en waterdichte kleding mee te nemen. De Britse zomer is mild en vrij droog en zonnig, maar u moet altijd rekening houden met een regenbui. Ook de lente en de herfst zijn prima vakantieseizoenen met een gemiddelde temperatuur van ca. 8-10 graden. Er kan vaak een groot temperatuurverschil optreden tussen Schotland en Zuid-Engeland. In de tabel worden de gemiddelde maandelijkse temperatuur en aantal zonuren getoond voor het land als geheel.

Tijdsverschil

Het is het gehele jaar door één uur vroeger in Groot-Brittannië dan in Nederland.

Cultuur in Groot-Brittannie

Scones met clotted cream

Eten en drinken

Ieder land heeft z'n cafés, maar Groot-Brittannië is wereldberoemd om zijn pubs. Al eeuwen geleden werd er in de verschillende pubs bier gebrouwen en kwamen dorpelingen bijeen voor de laatste nieuwtjes en roddels. Tegenwoordig zijn er pubs in alle soorten en maten te vinden. Het traditionele Engelse bier is ‘bitter', gebrouwen van hop, gerstemout, gist en water en gerijpt in houten vaten. Nog steeds heeft iedere streek haar eigen recept.

Het warme ontbijt met gebakken ei, spek, worst, tomaat, geroosterd brood en bloedworst, de ‘afternoon tea’ en de puddings zijn eveneens ‘typically British’.

Wilt u alvast in vakantiesfeer komen? Probeer dan het recept voor scones met clotted cream dat u vindt op het blog van de Jong Intra Vakanties.

Taal

In Groot-Brittannië is Engels de voertaal. Daarnaast wordt er in Wales ook 'Welsh' gesproken en in sommige delen van Schotland spreekt men nog 'Gaelic'.

Groot-Brittannie in beeld

 • Leeds Castle
  Leeds Castle
 • Stonehenge
  Stonehenge
 • Cottage
  Cottage
 • Scones met clotted cream
  Scones met clotted cream

Populaire vakanties in Groot-Brittannie

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 60 vakanties in Groot-Brittannie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!