Persoonlijk contact?
0180-457803
/ Groot-Brittannie

Groot-Brittannie

Uw vakantie begint al op de boot, in de trein of in het vliegtuig. Engeland, Schotland en Wales zijn zeer geschikt voor een lange of korte vakantie, om de batterij weer helemaal op te laden. Van een stedentrip naar de metropool Londen, tot de vele kastelen en ruïnes in Wales en Schotland.

Lees alles over Groot-Brittannie

45 jaar ervaring
Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
Altijd bereikbaar
Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
Veilig op vakantie

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2017
December 2017
Januari 2018
Intro
Snel door naar

Lees alles over Groot-Brittannie

Goed voorbereid op vakantie

In Groot-Brittannië staat traditie hoog in het vaandel en men is trots op het land en haar geschiedenis. De enorme gastvrijheid is kenmerkend voor de Britten en ze zijn zeker bereid u alles over 'hun' land te vertellen! Het 'mysterieuze en mystieke' komt onder andere tot uiting in de vele mythes en legenden die van generatie op generatie zijn doorverteld. Maar er is natuurlijk nog veel meer... bergen, meren, ongerepte natuur, pittoreske dorpen, mooie steden, statige kastelen, te veel om op te noemen!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 137 vakanties in Groot-Brittannie

Vervoer

Vervoer in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië wordt links gereden. Indien u uw eigen auto of motor meeneemt, heeft u een geldig rijbewijs nodig, alsmede kentekenbewijs en Groene Kaart, die ondertekend moet worden door een ieder die de auto gaat besturen. De afstanden worden in mijlen aangegeven; 1 mijl is ca. 1,6 km. We raden u aan met een goede wegenkaart op pad te gaan.

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit dienen te beschikken over een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart. Met deze laatste kunt u zich echter niet legitimeren bij banktransacties. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf na te gaan of zij beschikken over de juiste papieren.

Seizoenen

Klimaat

Het weer in Groot-Brittannië is wisselvallig, dus het is aan te raden om warme en waterdichte kleding mee te nemen. De Britse zomer is mild en vrij droog en zonnig, maar u moet altijd rekening houden met een regenbui. Ook de lente en de herfst zijn prima vakantieseizoenen met een gemiddelde temperatuur van ca. 8-10 graden. Er kan vaak een groot temperatuurverschil optreden tussen Schotland en Zuid-Engeland. In de tabel worden de gemiddelde maandelijkse temperatuur en aantal zonuren getoond voor het land als geheel.

Tijdsverschil

Het is het gehele jaar door één uur vroeger in Groot-Brittannië dan in Nederland.

Cultuur in Groot-Brittannie

Eten en drinken

Ieder land heeft z'n cafés, maar Groot-Brittannië is wereldberoemd om zijn pubs. Al eeuwen geleden werd er in de verschillende pubs bier gebrouwen en kwamen dorpelingen bijeen voor de laatste nieuwtjes en roddels. Tegenwoordig zijn er pubs in alle soorten en maten te vinden. Het traditionele Engelse bier is ‘bitter', gebrouwen van hop, gerstemout, gist en water en gerijpt in houten vaten. Nog steeds heeft iedere streek haar eigen recept. Het warme ontbijt met gebakken ei, spek, worst, tomaat, geroosterd brood en bloedworst, de ‘afternoon tea’ en de puddings zijn eveneens ‘typically British’.

Taal

In Groot-Brittannië is Engels de voertaal. Daarnaast wordt er in Wales ook 'Welsh' gesproken en in sommige delen van Schotland spreekt men nog 'Gaelic'.

Groot-Brittannie in beeld

  • Leeds Castle
    Leeds Castle
  • Stonehenge
    Stonehenge
  • Cottage
    Cottage

Populaire vakanties in Groot-Brittannie

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 137 vakanties in Groot-Brittannie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past