Persoonlijk contact?
0180-457803
/ Griekenland

Griekenland

Een rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden en nog veel meer moois kunt u allemaal ontdekken tijdens een vakantie in Griekenland!

Lees alles over Griekenland

40 jaar ervaring
Ruim 40 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
Altijd bereikbaar
Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
Veilig op vakantie
Intro
Snel door naar

Lees alles over Griekenland

Goed voorbereid op vakantie

Bij het woord Griekenland denkt men vaak als eerste aan zon, de schitterende blauwe zee, mooie rustige baaien en gouden zandstranden. Echter heeft Griekenland veel meer te bieden. U kunt hier niet alleen genieten van een prachtige natuur maar er ook kennis maken met een indrukwekkende, eeuwenoude cultuur, prachtige historische bezienswaardigheden, een gastvrije en vriendelijke bevolking en de typische streekgerechten.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 9 vakanties in Griekenland

Cultuur in Griekenland

Griekenland heeft een rijke geschiedenis met veel tradities. De talloze opgravingen uit de oudheid zijn erg belangrijk voor het land. Cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen!

Eten en drinken

De traditionele keuken van Griekenland biedt een variëteit aan overheerlijke gerechten veelal bereid met de beroemde Griekse olijfolie. Zowel de vlees- en vegetarische gerechten kenmerken zich door hun eenvoud en unieke smaken. Typische Griekse gerechten zijn: moussaka, souvlaki, gyros, dolmadakia, tzaziki en baklava. De Griekse yoghurt smaakt tevens erg lekker. Alle streken en eilanden produceren smaakvolle witte, rosé en rode wijnen. Het bekende Griekse anijsdrankje ‘ouzo’ is bij warm weer heerlijk met ijsblokjes, maar ook een koele ‘retsina’ (harswijn).

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken ook Engels en Duits.

Griekenland in beeld

Populaire vakanties in Griekenland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 9 vakanties in Griekenland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past