Over de Maas naar Limburg en Wallonië 8-daagse riviercruise met mps Rembrandt van Rijn

 • Huy
 • Maastricht
 • venlo
 • Over de Maas naar Limburg & Wallonië
 • NAmen
 • 12 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

 • Cruise per mps Rembrandt van Rijn
 • Inclusief High Tea
 • Bezoek aan de steden Namen, Huy en Roermond
 • Volpension

Terwijl u geniet aan boord ervaart u de geleidelijke overgang van het heuvelachtige Zuid-Limburg naar het Franstalige deel van België, Wallonië. We varen langs prachtige plaatsen als Maastricht en Huy. Het hoofddoel van deze reis is de hoofdstad van het Waals gewest, Namen. Vanwaar we ook een excursiemogelijkheid naar Dinant aanbieden, een sfeervolle stad met een burcht en fantastische vergezichte

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Maastricht
 2. Dag 2: Maastricht
 3. Volledig 8 daags programma

Over Over de Maas naar Limburg en Wallonië

Intro

Terwijl u geniet aan boord ervaart u de geleidelijke overgang van het heuvelachtige Zuid-Limburg naar het Franstalige deel van België, Wallonië. We varen langs prachtige plaatsen als Maastricht en Huy. Het hoofddoel van deze reis is de hoofdstad van het Waals gewest, Namen. Vanwaar we ook een excursiemogelijkheid naar Dinant aanbieden, een sfeervolle stad met een burcht en fantastische vergezichten. En bij het genieten horen natuurlijk ook heerlijkheden, zoals Leffe bier, Dinantse koek, Luikse wafels of een heerlijke Flamiche!


Verblijf

Kamers
De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.
Faciliteiten
De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. U kunt aan boord van de Rembrandt van Rijn gebruik maken van gratis Wifi in Duitsland en Nederland.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.

Verzorging
’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Maastricht
  De inscheping van deze reis geschiedt zoals gewoonlijk in Arnhem. Om 19.00 uur starten we de motor en varen via de Waal en de Maas naar Maastricht. Onderweg genieten we van de mooie Limburgse landschappen.
 2. Dag 2: Maastricht

  Tijdens de lunch meren we aan in Maastricht. In het centrum van deze prachtige stad is veel te beleven. Zo zijn er onder andere diverse musea, schatkamers, kunstgalerijen en theaters. Het centrum barst van de monumenten, zoals statige oude huizen, kloosters, eeuwenoude stadsmuren met torens en ingenieuze ondergrondse verdedigingswerken. Uiteraard mogen de Sint Servaeskerk, de winkelstraten en de gezellige terrassen op het Vrijthof niet aan uw bezoek ontbreken.

 3. Dag 3: Maastricht - Namen
  Al vroeg verlaten we Maastricht, het duurt niet lang meer voordat we de grens met België passeren. Aan het einde van de middag komen we aan in Namen, de hoofdstad van Wallonië. Namen heeft een mooi historisch centrum dat voor een groot deel voetgangersgebied is. U vindt er boetiekjes en winkels die gevestigd zijn in oude gevelpanden. Na een wandeling door het centrum kunt u op één van de terrasjes genieten van een kopje koffie of een Belgisch biertje.
 4. Dag 4: Namen - Huy
  Vandaag verblijven we nog tot einde middag in Namen, vanuit waar u een excursie(Excl.) kunt doen naar Dinant. Probeer in het centrum één van de lokale specialiteiten zoals Dinantse Koek of Flamiche, een typisch Dinants kaas-taartje. Ook een bezoek aan de Leffe abdij behoort tot de mogelijkheden. Als u allen weer aan boord bent varen we door naar Huy.
 5. Dag 5: Huy - Roermond
  Huy is één van de oudste stadjes in België en is de stad van de fonteinen en standbeelden. Een bezoek aan het Fort van Huy en de Grote Markt is zeker de moeite waard. Tijdens de lunch varen weer terug in de richting van Nederland en komen ’s avonds in Roermond aan waar we overnachten.
 6. Dag 6: Roermond - Venlo
  Vandaag kunt u genieten van Roermond. Deze bruisende stad heeft tal van culturele bezienswaardigheden en een gezellig winkelhart. De koopjesjagers kunnen hun slag slaan in het nabijgelegen outletcentrum. Einde van de middag varen we door naar de volgende Limburgse stad, Venlo, waar we na het diner aankomen.
 7. Dag 7: Venlo - Cuijk
  Vanochtend zijn we in het Noord-Limburgse stadje Venlo. De binnenstad is historisch en er heerst een fijne nostalgische sfeer. Op de markt kunt u heerlijk genieten van fijne restaurantjes met in de zomer heerlijke terrassen. U heeft een fantastisch uitzicht op het mooie stadhuis. Tijdens de lunch varen we naar het Noord-Brabantse Cuijk, waar we einde middag aankomen.
 8. Dag 8: Cuijk - Arnhem
  Vroeg in de ochtend zetten we koers naar onze thuishaven. Rond 11.00 uur komt Arnhem in zicht, waar wij na een uitgebreid ontbijt zullen afmeren. Wij wensen u een goede thuisreis.

Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.

Excursies
Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.


In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boeking door te geven.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 7 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Twee avonden met live muziek
 • High tea
 • Captains Dinner
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook