Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Oktober 2022
November 2022
December 2022
Intro
Snel door naar
Lees alles over Tsjechie
Goed voorbereid op vakantie

Tsjechië: een land met een prachtige natuur en de bijzondere culturele schatten. Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties de indrukwekkende architectuur, de adembenemende natuurlandschappen en de vele toeristische attracties.

Het land kent zoveel verschillende toeristische attracties dat het zonder overdrijven een schitterende vakantiebestemming genoemd kan worden. Het heeft een prachtige natuur en beschikt over tal van culturele schatten. Het natuurlandschap, doorkruist door talrijke rivieren en meertjes, heeft op vele plaatsen grillige vormen aangenomen zoals bizarre zandsteenrotsen, ravijnen en druipsteengrotten. Bouwwerken zijn er in allerlei stijlen en de laatste jaren is er veel geïnvesteerd in renovatie.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 28 vakanties in Tsjechie

Vervoer

Vervoer in Tsjechië

Voor het gebruik van de Tsjechische snelwegen dient u in het bezit te zijn van een vignet. Het vignet is verkrijgbaar aan de Tsjechische grens en bij de postkantoren en benzinestations in Tsjechië.

Reisdocumenten

Een geldig paspoort of een geldige Europese of Nederlandse identiteitskaart is vereist. Personen vanaf 15 jaar dienen in het bezit te zijn van een eigen reisdocument. U moet hierbij wel rekening houden dat uw reisdocument nog drie maanden geldig is nadat u Tsjechië verlaat. Voor reizigers met een andere nationaliteit kunnen andere regels van toepassing zijn.

Seizoenen

Klimaat

Het klimaat in Tsjechië behoort tot het Midden-Europese landklimaat met voornamelijk westelijke winden en mooie, warme zomers. De droogste gebieden zijn Midden-Bohemen en Zuid-Moravië.

Tijdverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Cultuur in Tsjechie

Eten en drinken

De keuken in Tsjechië is vergelijkbaar met die van de omringende landen. U vindt dan ook veel invloeden uit Hongaarse, Poolse, Duitse en andere Slavische landen terug in de Tsjechische recepten. De Tsjechische keuken kenmerkt zich door de producten die het centraal Europese land zelf voortbrengt. Ingrediënten als vlees, aardappelen en tarweproducten worden veel gebruikt. Door de lage prijzen van het eten kunnen we spreken van een meer dan goede prijs-kwaliteitverhouding.

Taal

In Tsjechië is het Tsjechisch de voertaal, dit is een Slavische taal. Over het algemeen kunt u in Tsjechië beter terecht met het Duits dan met Engels. Het gebruik van Engels begint echter steeds meer opgang te vinden.

Populaire vakanties in Tsjechie

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 28 vakanties in Tsjechie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!