Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip Napels

Bakermat van pizza, Sophia Loren en O sole mio

Lees alles over Napels

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2017
Januari 2018
Februari 2018
Intro
Snel door naar
Intro

Lees alles over Napels

Goed voorbereid op vakantie

Napoli oftewel Napels is de derde stad van Italië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ten onrechte staat Napels vaak in de schaduw van bijvoorbeeld Rome. Erg jammer, want Napels behoort ook zeker tot de meeste steden van Europa met een bijzondere en rijke historie. De Napolitanen spreken een eigen dialect en de Napolitaanse keuken is ook wereldberoemd! Tijdens een stedentrip Napels zult u zeker versteld staan van deze stad en zijn prachtige omgeving. Voor de leukste hotels in Napel, zie dan ons aanbod Napels hotels.  

Uw stedentrip Napels begint goed met een comfortabele vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven met transavia.com. In Napels heeft u genoeg te ontdekken maar vergeet vooral ook niet de prachtige omgeving rondom Napels. Eilanden zoals Capri en Ischia zijn prachtig om te bezoeken maar ook een bezoek aan de Vesuvius en Pompeï mogen niet ontbreken tijdens uw stedentrip Napels. Wij bieden u graag en comfortabel hotel in deze veelzijdige stad!

Onze adviseurs

Niet alleen de stad maar juist ook de omgeving van Napels heeft heel veel te bieden. De badplaats Sorrento en de eilanden Ischia en Capri zijn ook zeker een aanrader!

Albert
Albert Stedentrip specialist
Shirley
Shirley Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 7 vakanties in Napels

Bezienswaardigheden in Napels

Capri

Capri

In de baai van Napels ligt het mooie eiland Capri. Capri kent een aantal bezienswaardigheden waarvan de 'Blauwe Grot ' (Grotto Azzurra) één van de bekendste is. De kleur van het water in de grot kleurt de grot zo blauw als de lucht. Vlakbij de haven van Capri, Marina Granda, vindt u ook de 'Funiculare', het treintje waarmee u op een snelle manier naar het hogere gelegen Capri (de stad) rijdt. De flora en fauna trekt al jaren veel bezoekers naar dit eiland!

Palazzo Reale

Palazzo Reale

In opdracht van de Spaanse (onder) koningen werd rond 1600 begonnen met de bouw van Palazzo Reale. In de loop der jaren is het  paleis steeds verder uitgebouwd. In het paleis hangen prachtige schilderijen en het hele paleis is een knap stukje architectuur. Het grootste gedeelte van het paleis betreft de bibliotheek 'Nazionale'. (Piazza del Plebiscito 1)

Pompeii

Pompeij

Pompeii was ooit een provinciestad, met ongeveer 20.000 inwoners. Als gevolg van de uitbarsting van de Vesuvius werd Pompeii onder het as bedolven, in 79 na Christus. Pompeii is hierdoor één van de best bewaarde historische steden geworden. De eerste overblijfselen van Pompeii werden gevonden aan het eind van de 16e eeuw en sinds de 18e eeuw worden er archeologische opgravingen verricht. Grote delen zijn al blootgelegd en het geheel geeft een duidelijk beeld van het dagelijkse leven van de oude Romeinen. Inmiddels staat Pompeii op de werelderfgoedlijst van Unesco en trekt het jaarlijks veel bezoekers.

Vesuvius

Vesuvius

De Vesuvius ligt aan de westkust van Italië, ten zuidoosten van Napels. De vulkaan heeft een doorsnede van 8 kilometer en is 1281 meter hoog. De bekendste uitbarsting van de Vesuvius was die in 79 na Christus. Dit was de meest gewelddadigste uitbarsting tot nu toe die in historische tijden heeft plaatsgevonden. Vele Romeinse plaatsen werden bedolven onder het as en lava, waarvan de plaats Pompeii de bekendse is. Over de uitbarsting van de Vesuvius zijn inmiddels al meerdere films gemaakt.

Bezienswaardigheden in Napels

Ervaringen van onze klanten

Hans en Rosa Wij zijn een aantal dagen naar Napels geweest via de Jong Intra. Wij wisten vooraf niet wat we konden verwachten maar we zijn enorm verrast. Een bezoek aan Pompeij en de Vesuvius is zeker een aanrader. Het eten is overigens, zoals ook echt wordt beweerd, heerlijk in Napels.

Lees meer Lees minder

Marco Schenkel Authentieke Italiaanse stad, met zeker in de omgeving veel mogelijkheden.

Lees meer Lees minder

Napels in beeld

 • Napels
  Napels
 • Napels
  Napels
 • Napels
  Napels

Populaire vakanties in Napels

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 7 vakanties in Napels
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service