Informatie over jouw vlucht met Transavia

Airline Transavia-logo

Airline Transavia hero

Op deze pagina lees je meer informatie over jouw vliegreis met Transavia. We geven informatie over het meenemen van handbagage en ruimbagage en of hier extra kosten voor worden berekend. Daarnaast lees je hoe en wanneer je kunt inchecken voorafgaande aan jouw vertrek. Voor gedetailleerde informatie en voorwaarden over de handbagage en ruimbagage verzoeken wij je de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen.

Wij wensen je een prettige vlucht.

Transavia bagageregels

Ruimbagage: Ruimbagage is niet inbegrepen. Bij boeking kun je direct jouw ruimbagage bijboeken. Indien je tijdens de boeking nog geen ruimbagage hebt opgegeven dan kun je dit alsnog regelen voordat je (online) bent ingecheckt door in te loggen bij Transavia. Mocht je ervoor kiezen om op de luchthaven jouw (extra) bagage te regelen, dan gelden hiervoor hogere toeslagen.

Handbagage:
Eén accessoire van max. 40x30x20 cm (zoals een kleine handtas, cameratas of laptoptas) mag altijd mee aan boord onder de stoel voor je. Je mag altijd een paraplu, wandelstok en 1 tas met duty free artikelen meenemen aan boord. Is jouw handbagage te groot of te zwaar, of heb je teveel stuks bij je? Dan wordt de bagage in het ruim vervoerd en dien je een toeslag te betalen op de luchthaven.

De regels voor grotere handbagage zijn afhankelijk van het moment waarop de boeking is gemaakt:

Bij boeking t/m 2 april 2024: Eén stuk handbagage (55x35x25 cm) zoals een tas, rugzak of rolkoffer mag gratis mee in de cabine. Er is plaats voor maximaal 70 tassen, rugzakken en rolkoffers. Indien er meer worden meegenomen dan worden deze vervoerd in het ruim.

Bij boeking vanaf 3 april 2024: Wil je naast de accessoire meer handbagage meenemen (zoals bijvoorbeeld een trolley), dan dien je een stuk cabinebagage (max 55 x 35 x 25 cm) bij te boeken. Dit kan uitsluitend na de boeking worden bijgeboekt op de website van Transavia.com. Je krijgt dan ook Priority Boarding, waardoor je als eerste het vliegtuig in mag. Het totale gewicht van de accessoire en de eventuele bijgeboekte handbagage mag maximaal 10 kilogram zijn.

Reis je met een baby? Lees hier meer over reizen met kinderen

Vooraf inchecken, wel zo makkelijk

Online inchecken is mogelijk vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek door in te loggen bij Transavia. Indien het niet direct lukt om online in te checken, probeer het dan later nog eens. Mocht het dan nog niet lukken, check dan gratis in op de luchthaven.

Indien je online hebt ingecheckt en jouw eigen contactgegevens hebt ingevuld, wordt de Jong Intra Vakanties niet meer geïnformeerd indien er wijzigingen zijn in jouw vluchten. Transavia zal jou dan zelf informeren. Informeer in dit geval de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl

Heb je een parkeerplaats, huurauto of transfer via de Jong Intra Vakanties bijgeboekt en jouw vluchttijd wijzigt? Informeer dan de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl zodat dit voor je aangepast kan worden.

Stoelreservering: Het is mogelijk om tot 30 uur voor vertrek tegen betaling stoelen te reserveren. Dit kan door in te loggen bij Transavia. Als je geen stoel reserveert, dan kun je tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog vrij zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat je soms niet meer naast jouw reisgezelschap kunt zitten.

Check je pas op de luchthaven in, dan krijg je een stoel toegewezen. Dat betekent dat je meestal niet meer naast jouw reisgezelschap kunt zitten.

Inloggen bij Transavia

Ga voor het bijboeken van bagage, een stoelreservering en online inchecken naar Inloggen bij Transavia Vul hier jouw gegevens in zoals vermeld in de reisdocumenten die je enkele weken voor vertrek ontvangt. Of gebruik de Transavia-app.