Informatie over vliegen met Transavia

Airline Transavia-logo

Airline Transavia hero

Op deze pagina leest u meer informatie over uw vliegreis met Transavia. We geven u informatie over het meenemen van handbagage en ruimbagage en of hier extra kosten voor worden berekend. Daarnaast leest u hoe en wanneer u kunt inchecken voorafgaande aan uw vertrek. Voor gedetailleerde informatie en voorwaarden over de handbagage en ruimbagage verzoeken wij u de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen.

Wij wensen u een prettige vlucht!

Transavia bagageregels

Ruimbagage: Ruimbagage is niet inbegrepen. Bij boeking kunt u direct uw ruimbagage bijboeken. Indien u tijdens uw boeking nog geen ruimbagage heeft opgegeven dan kunt u dit alsnog regelen voordat u (online) bent ingecheckt door in te loggen bij Transavia. Mocht u ervoor kiezen om op de luchthaven uw (extra) bagage te regelen, dan gelden hiervoor hogere toeslagen.

Handbagage: Eén stuk handbagage (55x35x25 cm) zoals een tas, rugzak of trolley mag gratis mee in de cabine. Er is plaats voor maximaal 70 tassen en trolleys. Indien er meer worden meegenomen dan worden deze gratis vervoerd in het ruim. Wilt u er zeker van zijn dat uw handbagage mee mag in de cabine? Dit is mogelijk door de bagagevakken boven de stoelen te reserveren voor uw handbagage en u krijgt hiermee ook voorrang bij het instappen aan boord. Dit kunt u reserveren door in te loggen bij Transavia. Of gebruik de Transavia-app.

Eén accessoire van max. 40x30x20 cm (zoals een kleine handtas, cameratas of laptoptas) mag altijd mee aan boord onder de stoel voor u. Handbagage en accessoire mogen bij elkaar max. 10 kg wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen. U mag altijd een paraplu, wandelstok en 1 tas met duty free artikelen meenemen aan boord.

Is uw handbagage te groot of te zwaar, of heeft u teveel stuks bij u? Dan wordt de bagage in het ruim vervoerd en dient u een toeslag te betalen op de luchthaven.

Reist u met een baby? Lees hier meer over reizen met kinderen

Vooraf inchecken, wel zo makkelijk

Online inchecken is mogelijk vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek door in te loggen bij Transavia. Indien het niet direct lukt om online in te checken, probeer het dan later nog eens. Mocht het dan nog niet lukken, check dan gratis in op de luchthaven.

Indien u online heeft ingecheckt en uw eigen contactgegevens heeft ingevuld, wordt de Jong Intra Vakanties niet meer geïnformeerd indien er wijzigingen zijn in uw vluchten. Transavia zal u dan zelf informeren. Informeer in dit geval de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl

Heeft u een parkeerplaats, huurauto of transfer via de Jong Intra Vakanties bijgeboekt en uw vluchttijd wijzigt? Informeer dan de Jong Intra Vakanties via klantenservice@dejongintra.nl zodat dit voor u aangepast kan worden.

Stoelreservering: Het is mogelijk om tot 30 uur voor vertrek tegen betaling stoelen te reserveren. Dit kan door in te loggen bij Transavia. Als u geen stoel reserveert, dan kunt u tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog vrij zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat u soms niet meer naast uw reisgezelschap kunt zitten.

Checkt u pas op de luchthaven in, dan krijgt u een stoel toegewezen. Dat betekent dat u meestal niet meer naast uw reisgezelschap kunt zitten.

Inloggen bij Transavia

Ga voor het bijboeken van ruimbagage, een stoelreservering en online inchecken naar Inloggen bij Transavia Vul hier uw gegevens in zoals vermeld in uw reisdocumenten die u enkele weken voor vertrek ontvangt. Of gebruik de Transavia-app.