Hoofdbeeld, Wroclaw

Stedentrip Wroclaw

In 2024 en 2025 zijn er bij de Jong Intra Vakantie geen stedentrips naar Wroclaw te boeken. Wil je op de hoogte blijven van ons uitgebreide assortiment en als eerste geïnformeerd worden over nieuwe bestemmingen en reizen van de Jong Intra Vakanties? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Stedentrip bestemmingen in Polen
De beste blogs over Wroclaw

Goed voorbereid op stedentrip naar Wroclaw

Het “Venetië van Polen”, zo wordt Wroclaw ook wel genoemd. Dit komt door de rivier Oder, die door de stad heen stroomt. De Zuid-Poolse stad heeft vele diverse bezienswaardigheden, mede hierdoor werd het de Culturele Hoofdstad van Europa in 2016. Bezoek het oude marktplein, maak een boottochtje over de Oder of dwaal over het eiland Ostrów Tumski. Net zoals in andere Poolse steden, liggen de prijzen in de restaurant en cafés een stuk lager dan in Nederland. Hierdoor kun je gerust een middag vertoeven op één van de vele terrassen.


Bezienswaardigheden van Wroclaw

Rynek

Rynek, oftewel het marktplein, is gelegen in het hart van de stad. Het plein staat bekend om de kleurrijke gebouwen en mooie architectuur die er te vinden is. Bijvoorbeeld het gotische stadhuis. Het plein is één van de grootste pleinen van Europa en er zijn vele terrassen te vinden. Een ideaal startpunt om hiervandaan de stad te gaan ontdekken.

Rynek, Wroclaw

Ostrów Tumski

Ostrów Tumski is één van de oudste gedeeltes van Wroclaw, omringd door de rivier Oder. Steek de rivier over bij de Tumski brug, die volhangt met slotjes van geliefden. Op het eiland zijn diverse bezienswaardigheden te vinden zoals de St. John’s kathedraal en de Holy Cross St. Bartholomew basiliek. Ostrów Tumski is een rustig gedeelte van de stad en daardoor heerlijk om doorheen te wandelen.

Ostrów Tumski, Wroclaw

Wrocław Market Hall

De markthal van Wroclaw is een heerlijke plek voor een lunch. Er zijn ongeveer 190 marktkraampjes waar van alles te koop is. Het gebouw stamt uit 1905 en is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Slenter langs de marktkraampjes en proef hier typisch Poolse specialiteiten zoals Pierogi!

Wrocław Market Hall, Wroclaw

Racławice Panorama

Op 140 meter lang canvas wordt de Poolse onafhankelijkheidsstrijd van 1794 uitgebeeld. Het Racławice Panorama kun je beschouwen als een 360-graden-schilderij, welke de trots van de stad is. Op canvas wordt de overwinning van generaal Tadeusz Kościuszko getoond.

Racławice Panorama, Wroclaw

Voor wie is een stedentrip Wroclaw geschikt?

Shoppen met vriendinnen

Warenhuis Renoma

Het is een van de grootste vooroorlogse warenhuizen in Europa: Warenhuis Renoma. In 1977 werd dit prachtige warenhuis toegevoegd aan het Register van Historische Monumenten. De unieke gevel van keramische tegels uit de jaren dertig is nog in zijn oude glorie, echter is de binnenkant gerestaureerd en gemoderniseerd. Vanuit de foodcourt in het gebouw heb je een prachtig uitzicht over de oude stad.

Warenhuis Renoma, Wroclaw

Magnolia Park

Met meer dan 260 populaire winkelketens en designerwinkels zoals Zara (Home), H&M en Mediamarkt, een bioscoop, speeltuin, cafés en fastfoodketens als McDonald's en Starbucks kun je je voor langere tijd vermaken in het Magnolia Park. In dit winkelcentrum kun je zelfs een persoonlijke winkel assistent inhuren.

Magnolia Park, Wroclaw

Romantisch met je geliefde

Plac Solny

Plac Solny zou één van de oudste plekken van de stad zijn. Het Zoutplein werd vermoedelijk neergepoot na de Mongoolse Invasie, in 1242 werd Wrocław heropgebouwd. Vanaf de middeleeuwen tot aan de 19e eeuw werd hier zout, leer, honing en andere goederen verhandeld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden er op het Zoutplein gruwelijke taferelen plaats, gelukkig staat het plein tegenwoordig bekend om de vele bloemenkraampjes en de sfeervolle, en kleurrijke omgeving.

Plac Solny, Wroclaw

Tumski Brug

Het valt bijna niet te missen en tijdens een stedentrip Wroclaw loop je er ongetwijfeld een keer voorbij: de Tumski Brug, een grote turkoois stalen brug. De brug verbindt de gebieden Ostrów Tumski en Wyspa Piaskowa. Tegenwoordig staat de brug ook wel bekend als de 'Lovers Bridge' dit komt doordat inwoners en toeristen slotjes met de initialen van hun geliefde aan de brug hangen. Een romantische manier om de liefde vast te leggen.

Tumski Brug, Wroclaw

Wroclaw met kinderen

Szczytnicki-park

Maak een wandeling door het mooie Szczytnicki-park. Het park werd in 1913 aangelegd en heeft Japanse invloeden. Dit park is de ideale plek voor een wandeling in de natuur. Naast de mooie natuur op zich, zijn er ook verschillende bezienswaardigheden te bewonderen, met als hoogtepunt de Wroclaw-fontein. In de zomermaanden wordt deze moderne fontein omgetoverd tot een water-, licht- en muziekspektakel.

Szczytnicki-park, Wroclaw

Wroclaw Zoo

De dierentuin van Wrocław is de oudste van Polen en heeft een rijke geschiedenis. In 1865 werd de dierentuin opgericht, echter werd het verwoest aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens werd de dierentuin in 1948 weer heropend. Met ongeveer 1100 dieren op ca. 33 hectare, staat de dierentuin ingeschreven in het Poolse register van Cultureel Erfgoed.

Wroclaw Zoo, Wroclaw

Magazine Citytrips

Of je nu op zoek bent naar een culturele stedentrip naar Rome of Wenen of een gezellige stedentrip met het gezin naar Londen, Parijs of Valencia, wij kennen alle steden en delen die kennis graag met je. Dit magazine bevat inspiratie en informatie over 41 steden die we aanbieden, wat zijn de must sees, waar liggen welke hotels en hoe kun je meteen een fiets huren of entreekaarten regelen. Lees het in dit magazine met daarin niet alleen steden binnen Europa maar ook New York en Las Vegas.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Citytrips klein