Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Juli 2022
Augustus 2022
September 2022
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Vorarlberg
Goed voorbereid op vakantie

Het Ländle, zoals de Vorarlberger liefkozend zijn landje noemt, is de kleinste provincie van Oostenrijk. De hoofdstad is Bregenz aan de bekende Bodensee. Het Bregenzerwald vormt het achterland, een zeer afwisselend gebied met bos, prachtige alpenweides en gezellige dorpjes.

Onze adviseurs

 

Voor wie is Vorarlberg geschikt?

Product Manager Robert en zijn gezin

In de zomer van 2017 was ik zelf met mijn gezin op vakantie in Vorarlberg. In één woord fantastisch! Het landschap is ruig en de regio is nog redelijk rustig. De natuur van het Groß Walsertal is adembenemend en de leuke attracties voor gezinnen met kinderen zijn talrijk. Een aanrader met jonge kinderen: Mountain Beach in Gaschrun in het Montafondal - een geweldig 'natuurlijk' zwembad met ieder uur een bijzondere belevenis. Wat dat is? Ontdek het zelf! De bereikbaarheid van Vorarlberg is bovendien erg goed. Vanaf Utrecht is het ca. acht uurtjes rijden.

Populaire bestemmingen in Vorarlberg

Geen massatoerisme

Op slechts acht uurtjes rijden ligt de charmante deelstaat Vorarlberg in het westelijkste puntje van Oostenrijk. Tijdens een autovakantie Vorarlberg zal het u opvallen dat de regio geen massatoerisme kent.  De natuur heeft hier de overhand. Er zijn prachtige wandelgebieden en schitterende fietstochten uitgezet.

Rijdt u tijdens uw autovakantie Vorarlberg ook vooral over de Käsestrasse. Deze route voert langs de beste kaasmakers van de provincie.

In het Noord-Westen van de provincie vindt u de prachtige Bodensee die in totaal drie landen met elkaar verbindt. Beroemd zijn de Bregenzer Festspiele die jaarlijks op het grote podium, in het meer aan de boulevard van Bregenz, plaats vinden. Tijdens uw autovakantie Vorarlberg is dit festival zeker een bezoek waard.

Op de Bodensee kan men zeilen, surfen en waterskiën. De nieuwe Alpin-Coaster-Bahn, de rodelbaan, in Tschagguns-Vandans is voor iedereen die meer actie wil, zeker een aanrader.

In het Bregenzerwald krijgt u bij een verblijf van tenminste drie nachten de Bregenzerwald Card van uw accommodatie gratis. Met deze kaart heeft u diverse kortingen op verschillende actviteiten en kunt u gratis gebruik maken van verschilllende bergliften. Ideaal dus voor uw autovakantie Vorarlberg! 

Misschien dat u het liever nog hoger op wil zoeken, dan is een autovakantie Tiroleen heel mooi alternatief. Voor al onze bestemmingen in Oostenrijk bekijkt u autovakantie Oostenrijk.

Damüls

Het bergdorpje Damüls ligt op een hoogte van ca. 1430 m in het mooie Bregenzerwald. De "huisberg" van Damüls is de Mittagspitze, één van de bekendste bergen in dit gebied. U kunt hier heerlijk wandelen. De actieve VVV organiseert regelmatig leuke activiteiten voor groot en klein. Uitstapjes naar de Bodensee, Liechtenstein en Zwitserland behoren vanuit Damüls tot de mogelijkheden.

Lingenau

Het gezellige dorpje Lingenau ligt midden in de bekende regio Bregenzerwald. Geen massatoerisme, maar een uitstekende vakantieregio voor een actieve of ontspannende vakantie. Er zijn weinig plekken in Europa waar zoveel verschillende activiteiten ondernomen kunnen worden. Er zijn talloze wandelroutes, mountainbike- en fietsroutes, zwembaden, liften en kabelbanen, bezienswaardigheden en altijd lekker eten!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 5 vakanties in Vorarlberg

Ervaringen

Familie Jansz Wij plannen al jaren een autovakantie naar Oostenrijk. Onze voorkeur blijft uitgaan naar Vorarlberg. We raken hier niet uitgekeken, en zullen hier de komende jaren opnieuw onze vakantie doorbrengen.
Lees meer Lees minder
Familie Knaapjes Als echte wandelliefhebbers keren wij iedere zomer weer terug naar Vorarlberg, er is nog zoveel onontdekt. Heerlijke wandelingen, prachtige vergezichten. En, als we een dagje niet omhoog willen, gaan we naar de Bodensee. Een vaartochtje naar het bloemeneiland is meer dan de moeite waard.
Lees meer Lees minder

Vorarlberg in beeld

 • Video Vorarlberg
  Video Vorarlberg
 • Bloemen in een dal
  Bloemen in een dal
 • Wandern_3
  Wandern_3
 • Gruppe vor Hütte01
  Gruppe vor Hütte01

Populaire vakanties in Vorarlberg

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 5 vakanties in Vorarlberg
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!