Vier prachtige Provinciën 8-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

 • Medemblik
 • zaandam
 • Hoorn
 • Vier prachtige Provinciën
 • Texel
 • 14 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Inclusief Farewell Cocktail
 • Ontdek het VOC verleden en de Hanzesteden
 • Volpension

Varend over het IJsselmeer is er een geweldig weids uitzicht! Het is het grootste zoetwatermeer van Nederland dat is ontstaan na de aanleg van de afsluitdijk. Tijdens deze prachtige cruise met de Johann Strauss brengen we o.a. een bezoek aan plaatsen zoals Hoorn en Medemblik. Hier is het verleden van de VOC nog duidelijk te herkennen. De historie van de Hanzetijd herleeft in stadjes als Hoorn, Zut

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Zaandam
 2. Dag 2: Zaandam - Hoorn
 3. Volledig 8 daags programma

Over Vier prachtige Provinciën

Intro

Varend over het IJsselmeer is er een geweldig weids uitzicht! Het is het grootste zoetwatermeer van Nederland dat is ontstaan na de aanleg van de afsluitdijk. Tijdens deze prachtige cruise met de Johann Strauss brengen we o.a. een bezoek aan plaatsen zoals Hoorn en Medemblik. Hier is het verleden van de VOC nog duidelijk te herkennen. De historie van de Hanzetijd herleeft in stadjes als Hoorn, Zutphen en Deventer.


Verblijf

Kamers
Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Zaandam

  Om 17.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de Johann Strauss. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en varen we naar Zaandam, waar wij de volgende ochtend zullen arriveren. Na het diner kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

 2. Dag 2: Zaandam - Hoorn

  Zaandam is de stad voor de shopliefhebber. Met een gevarieerd winkelaanbod mag Zaandam zich een van de leukste winkelsteden noemen. De nabij gelegen Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Hier maakt u kennis met het leven dat zich hier afspeelde in de 18e en 19e eeuw. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis naar Hoorn. De maritieme sfeer uit het verleden is nog goed zichtbaar in Hoorn.

 3. Dag 3: Hoorn - Medemblik

  Er is nog genoeg tijd voor een wandeling door Hoorn. Hier vormen de Hoofdtoren en de smalle huizen met trap- en klokgevels een prachtig panorama en geven tegelijkertijd het gezellige en intieme karakter van de stad weer. Tegen de middag varen we naar de oudste stad van West-Friesland, Medemblik. Hier moet u beslist nog even een kijkje gaan nemen bij het in het historische centrum gelegen Kasteel Radboud.

 4. Dag 4: Medemblik - Oudeschild (Texel)

  Vandaag staat Texel op het programma. Op dit grootste Waddeneiland meren wij af in Oudeschild. Vanuit de thuishaven van de Texelse vissersvloot wordt er een rondrit over het eiland georganiseerd(*). Deze rit is zeer de moeite waard en kunt u aan boord boeken. In Oudeschild is het maar een klein stukje lopen naar het Juttersmuseum.

 5. Dag 5: Oudeschild (Texel) - Harlingen - Stavoren

  Talrijke watervogels begeleiden onze reis over de Waddenzee. Wanneer we geluk hebben zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Tijdens de lunch komt Harlingen in zicht. In deze Friese havenstad brengen wij de middag door. Aan het eind van de middag lichten wij het anker en via de Lorentzsluizen komen we weer terug op het IJsselmeer. Na het diner is er nog volop tijd een wandeling te maken door meest intrigerende stad van Friesland, Stavoren.

 6. Dag 6: Stavoren - Lemmer - Kampen

  Onze eerste bestemming van vandaag is Lemmer. Hier is het net ten noorden van de dorpskom gelegen Woudagemaal verheven tot UNESCO-monument. Lemmer zelf is bovenal gezellig en herbergt in het zomerseizoen talrijke watersporters. Aan het einde van de middag staat de eerste Hanzestad Kampen, op het programma.

 7. Dag 7: Kampen - Deventer - Zutphen

  Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd, bijvoorbeeld het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis en varen we door naar Zutphen. Rondom het centrum zijn de vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. U raakt hier niet uitgekeken. ‘s Avonds zal er in het restaurant een heerlijk Farewell Dinner worden geserveerd.

 8. Dag 8: Zutphen - Arnhem

  De laatste dag van deze prachtige cruise is aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke brunch. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 11.00 uur vindt hier de ontscheping plaats. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.

Excursies
Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.


In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Rotterdam

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boeking door te geven.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 7 overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Twee avonden met live muziek
 • High Tea
 • Farewell Dinner
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook