Kerstmarkten in Wenen 6-daagse busreis Kerstmarkten in Wenen

 • Koets
 • Belvedere sfinx
 • Spaanse Rijschool
 • Sachertorte
 • Wenen Schönbrunn
 • 8 foto's
 • Kerstmarkten
 • Kerstreizen
 • Bezoek de gezellige kerstmarkten in Wenen!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Wie deze prachtige reis naar Wenen maakt, kan niet om de grandioze geschiedenis van de stad heen. Wenen toont graag de rijkdom van haar grootse verleden. De Hofburg bijvoorbeeld is het voormalig keizerlijk paleis van de Habsburgers. Paardenliefhebbers vinden bij De Hofburg de Spaanse Hofrijschool en het Lippizaner museum. Een bezoek aan de gothische Stephansdom en het romantische Schloss Schönbrun

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Maandag: Zuid-Duitsland, ca. 600 km
 2. Dag 2: Dinsdag: Wenen, ca. 450 km
 3. Volledig 6 daags programma

Over Kerstmarkten in Wenen

Intro

Wie deze prachtige reis naar Wenen maakt, kan niet om de grandioze geschiedenis van de stad heen. Wenen toont graag de rijkdom van haar grootse verleden. De Hofburg bijvoorbeeld is het voormalig keizerlijk paleis van de Habsburgers. Paardenliefhebbers vinden bij De Hofburg de Spaanse Hofrijschool en het Lippizaner museum. Een bezoek aan de gothische Stephansdom en het romantische Schloss Schönbrunn, voormalig onderkomen van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth, zijn een absolute must.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Gelegen net ten noorden van het historische centrum. De bus- en tramhalte bevinden zich voor het hotel. Per openbaar vervoer bent u in ca. 10 minuten in het centrum.
Kamers
De nette gerenoveerde kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet. De bedden van de twin kamers staan in L-opstelling. Wifi tegen betaling in de hotelkamers.
Faciliteiten
Receptie, lift, bar en restaurant. Gratis wifi in de algemene ruimtes.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner. Op 24/12 en 25/12 dineert u op een speciale locatie in de stad.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Maandag: Zuid-Duitsland, ca. 600 km

  Via de diverse opstapplaatsen rijden we door Duitsland naar de omgeving van Neurenberg voor het diner en de overnachting.

 2. Dag 2: Dinsdag: Wenen, ca. 450 km

  We komen in de namiddag aan in Wenen. Na het diner heeft u de gelegenheid om mee te gaan om een lichttour door de prachtig verlichte stad (excl.).

 3. Dag 3: Woensdag: Wenen met stadsgids en vrije middag, ca. 45 km

  Vanmorgen maken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadswandeling door Wenen en aansluitend gaat zij met ons naar Slot Schönbrunn voor een rondleiding (entree excl. ca. € 15,50 p.p.) , het belangrijkste cultuurmonument en de meest populaire bezienswaardigheid van Wenen. Bij Schloss Schönbrunn is ook jaarlijks een gezellige kerstmarkt te vinden met in het midden een enorme Kerstboom. Na het diner heeft u de gelegenheid om concert in de Kursalon bij te wonen (excl. afhankelijk van beschikbaarheid; opgave en betaling ter plaatse bij de chauffeur).


   
 4. Dag 4: Kerstshoppen Wenen

  Vandaag staat geheel in het teken van de kerstmarkten van Wenen. De oudste en bekendste kerstmarkt van Wenen is de Wiener Christkindelmarkt bij het Rathaus. Het is misschien wel de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkt van heel Europa. De inwoners zijn dan ook met recht trots op deze Weense kerstmarkt. Naast deze kerstmarkt zijn er op diverse andere plaatsen in de stad kerstmarkten te vinden met allemaal hun eigen thema en sfeer. Uiteraard is er ook voldoende tijd en ruimte vandaag om de stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. 


   
 5. Dag 5: Vrijdag: Stift Melk en Zuid-Duitsland, ca. 450 km

  Vanochtend, na het vertrek uit Wenen brengen we een bezoek aan Melk waar zich de wereldberoemde abdij van Melk bevindt. Een van Oostenrijks meest imposante en bekende barokke bouwwerken, rijk aan vele historische kunstschatten. U kunt hier deelnemen aan een rondleiding en heeft hierna nog volop de gelegenheid om zelf te genieten van alle pracht en praal. Na dit bezoek rijden we richting Duitsland voor het diner en de overnachting.


   
 6. Dag 6: Zaterdag: Nederland, ca. 600 km

  We rijden vandaag over de Duitse snelwegen terug naar Nederland waar we in de loop van de middag aan zullen komen.


Additionele informatieBij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.


 


Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.

 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 3 Overnachtingen in Hotel Mozart in Wenen
 • 5 Ontbijt en 5x diner
 • Stadswandeling met een Nederlandssprekende stadsgids

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook