Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Rhodos
Goed voorbereid op vakantie

Rhodos is een van de grotere eilanden van Griekenland en maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos. Het eiland is gelegen voor de Turkse kust in de Egeïsche Zee met helder water. De meeste badplaatsen liggen in het noorden van het eiland rond de hoofdstad Rhodos-Stad, dat bekend staat om zijn prachtige historische centrum. Ook de badplaats Lindos in het zuidoosten van het eiland, waar u tevens een mooie Akropolis vindt, is de laatste jaren populair bij vakantiegangers.

Waarom kiest u voor Rhodos?

Historie en cultuur

Het roemrijke verleden van Rhodos vindt u het beste terug in de oude binnenstad van Rhodos-Stad. De smalle straatjes rond het indrukwekkende kasteel en de haven met zijn oude stenen windmolens zijn een leuk dagje uit. De haven van Rhodos is verbonden aan de legende van de Kolos van Rhodos. Volgens de overlevering zou hier, met zijn beide benen op de havenhoofden, een enorm beeld gestaan hebben. 

Ook Lindos toont de geschiedenis van Rhodos perfect. Op een hoge rots, ver vooruitgeschoven in de zee, bevindt zich de Akropolis van Lindos. Smalle straatje leiden omhoog naar de ruïnes van een eeuwenoude tempel.

Zon, zee en strand

Ondanks dat Rhodos zijn bezoekers veel te bieden heeft, blijven de stranden de belangrijkste trekpleister van het eiland. Op Rhodos vindt u zoveel kiezel- als zandstranden. De meeste badplaatsen bevinden zich aan de noordkust van Rhodos, in de omgeving van Rhodos-Stad en de luchthaven. De kust rond Lindos, in het zuidoosten van het eiland, wordt de laatste jaren toeristisch ontwikkeld en hier bevinden zich inmiddels vele goede hotels. 

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 28 vakanties in Rhodos

Reizen naar Rhodos

Vervoer naar Rhodos

De vluchttijd vanuit Nederland naar Rhodos bedraagt ongeveer 4 uur. Er geldt 1 uur tijdsverschil met Nederland.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u vluchten met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Rhodos. Zo kunt u kiezen uit vluchten met onder andere Transavia, Ryanair en Easyjet. Veelal is het mogelijk om vanaf regionale luchthavens naar Rhodos te reizen. De Jong Intra Vakanties biedt vluchten aan vanaf onder andere Amsterdam, Eindhoven en Brussel.

U kunt tijdens het vastleggen van uw boeking direct een transfer van de luchthaven naar uw accommodatie bijboeken. Liever een huurauto op Rhodos reserveren? Dit doet u eenvoudig via de link die u bij uw boekingsbevestiging ontvangt.

Tijdens uw boeking vindt u eenvoudig alle mogelijkheden voor uw vlucht naar Rhodos.

Populaire vakanties in Rhodos

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 28 vakanties in Rhodos
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Al bijna 50 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Gewoon perfect geregeld