Parijs met de trein_AdobeStock_453070184

Stedentrip Parijs met de trein

Met de trein reis je snel en eenvoudig naar Parijs. Ideaal voor een stedentrip of bezoek aan Disneyland® Parijs. Boek ook een leuke fietstour door de stad. Een ontspannen en leuke manier om Parijs goed te leren kennen.

Lees alles over Stedentrip Parijs met de trein

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Stedentrip Parijs met de trein

Wat een magische sfeer heeft deze stad. Wil niet iedereen in zijn leven minstens één keer een bezoek hebben gebracht aan Parijs? Door het reizen met de trein naar Parijs, is dit eenvoudiger dan ooit. Binnen ca. 3 uur sta je in het hart van de lichtstad en kun je de beroemde musea, kathedralen en bouwwerken bezoeken.

Natuurlijk is een bezoek van enkele dagen te kort om deze wereldstad te leren kennen. Maar het is een goed begin. Want als je eenmaal kennis hebt gemaakt met de Notre Dame, het Louvre, de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, de Opéra, het Centre Pompidou en Montmartre, dan wil je nog maar één ding: nog een keer terugkomen voor een treinreis Parijs.

Reis ook met de trein naar Disneyland® Paris: de magie is dichterbij dan ooit. Reis vanaf Amsterdam of Rotterdam al binnen ca. 4 uur naar station Marne-la-Vallée, bij de entree van de Disney® parken. Boek ook eenvoudig jouw entreetickets en hotel nabij Disneyland® Paris.


Waarom een stedentrip Parijs met de trein?

Een stedentrip Parijs is ideaal met de trein. Door de directe verbinding met Eurostar vanaf Schiphol, Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal reis je comfortabel en snel naar het hart van de stad. De reistijd vanaf Amsterdam is 3 uur en 30 minuten.

Aan boord van de Eurostar heb je een comfortabele zitplaats en kun je tijdens de reis gebruik maken van wifi. Daarnaast bevindt zich bij elke zitplaats een stopcontact. In sommige treinen kun je tijdens de reis bij het barrijtuig koffie, thee of een ander drankje, broodjes, salades en warme of koude snacks kopen. Reis je in de 1e klas dan wordt er een heerlijke, lichte maaltijd aan jouw zitplaats geserveerd, aangepast aan het tijdstip van de dag.

Een ander voordeel aan het reizen met de trein naar Parijs, is dat het een duurzamere optie is. Wist je dat je gemiddeld 7 keer minder CO2-uitstoot veroorzaakt wanneer je met de trein naar jouw bestemming reist in plaats van met het vliegtuig?

Met de trein naar Parijs, 	AdobeStock_58589787

De reis met de trein naar Parijs

Hoe lang duurt een treinreis naar Parijs?

De reistijd met de trein naar Parijs is vanaf Amsterdam Centraal 3 uur en 30 minuten en vanaf Rotterdam Centraal maar 2 uur en 45 minuten! Zo reis je heel snel en comfortabel naar station Gare du Nord.

Welke faciliteiten zijn er aan boord van Eurostar?

Tijdens de reis kun je gebruik maken van wifi. Daarnaast bevindt zich bij elke zitplaats een stopcontact. In sommige treinen kun je tijdens de reis bij het barrijtuig koffie, thee, broodjes, salades en warme of koude snacks kopen. Reis je in de 1e klas dan wordt er een heerlijke, lichte maaltijd aan jouw zitplaats geserveerd, aangepast aan het tijdstip van de dag.

Op het station in Nederland

Vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal reis je met Eurostar met een directe verbinding naar het centrum van Parijs en naar Disneyland® Paris. Scan jouw tickets om de poortjes op het station te openen. Op het ticket staat jouw rijtuig- en zitplaatsnummer. Op het perron is de treinsamenstelling te zien en naast de deuren wordt het rijtuignummer aangegeven. In het rijtuig staan de stoelnummers vermeld boven de rand van de stoelen. Zo vindt je eenvoudig jouw zitplaats.

Hoeveel bagage mag ik meenemen aan boord van Eurostar?

Je kunt 2 grote bagagestukken (max. 75x53x30cm) en 1 stuk handbagage meenemen. Bij de ingang van de rijtuigen en boven de stoelen bevinden zich bagagerekken.


Waarom een stedentrip Parijs met de trein met de Jong Intra Vakanties?

De leukste hotels voor jouw treinreis Parijs

Voor jouw stedentrip naar Parijs, heb je keuze uit vele comfortabele hotels! Zo hebben wij hotels geselecteerd nabij Gare du Nord, het aankomststation van Eurostar. Verblijf je liever in een andere wijk, zoals Montmartre of Quartier Latin? Ook hier hebben wij de leukste hotels voor je geselecteerd.

Met de trein naar Disneyland® Paris

Reis ook met de trein naar Disneyland® Paris: de magie is dichterbij dan ooit. Reis vanaf Amsterdam of Rotterdam al binnen ca. 4 uur naar station Marne-la-Vallée, bij de entree van de Disney® parken. Boek ook eenvoudig jouw entreetickets en hotel nabij Disneyland® Paris.


Magazine Citytrips

Of je nu op zoek bent naar een culturele stedentrip naar Rome of Wenen of een gezellige stedentrip met het gezin naar Londen, Parijs of Valencia, wij kennen alle steden en delen die kennis graag met je. Dit magazine bevat inspiratie en informatie over 41 steden die we aanbieden, wat zijn de must sees, waar liggen welke hotels en hoe kun je meteen een fiets huren of entreekaarten regelen. Lees het in dit magazine met daarin niet alleen steden binnen Europa maar ook New York en Las Vegas.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Citytrips klein