Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Reykjavik
Goed voorbereid op vakantie

Een stedentrip Reykjavik is een uitstekend alternatief voor een ontspannende vakantie of voor mensen die zich graag laten uitdagen. Voor wie het rustig aan wil doen is de "Hop on, Hop off, sightseeing bus, in de zomer een leuke manier om de stad te verkennen. Met de Reykjavik Welcome kaart, die een geldigheidsduur heeft van 24-72 uur, is busvervoer en entrees tot verschillende attracties inbegrepen. Winkelen en uitgaan doet u in de belangrijklste winkelstraat , Laugavegur, hier en in de omliggende straten vindt u naast winkels die gespecialiseerd zijn in outdoor kleding, de jonge moderne Ijslandse ontwerpers die Icelandic design promoten. het uitgaansleven van Reykjavik speelt zich eveneens af in het centrum en de haven. Daar staat tevens Harpa de concertzaal van Reykjavik. Wanneer het donker wordt, treft u een adembenemend schouwspel. Midden in het centrum staat de niet te missen Hallgrimskerk, en ligt het Einar jonson museum met beeldentuin. Voor het culturele erfgoed van IJsland moet je in het Nationaal Museum zijn tijdens uw stedentrip Reykjavik. Op de voormalige waterrservoirs van Reykjavik is Perlan gebouwd, een glazen koepel, waar vaak interessante exposities worden gehouden. Hier vind u eveneens het Sagamuseum, ideaal voor een bezoek tijdens uw stedentrip Reykjavik. 

Voor uw stedentrip Reykjavik heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per vliegtuig of per eigen vervoer. In Reykjavik bieden wij een uitstekende keuze aan hotels. Om optimaal te kunnen genieten van de stad tijdens een stedentrip Reykjavik bieden wij u een prima aanbod aan mooie excursies.

Blader hier door het Steden Magazine voor meer inspiratie en tips voor een stedentrip Reykjavik en de andere steden!

Bekijk ons nieuwe magazine

Onze adviseurs

Walvissen spotten op de Atlantische oceaan is één van de meest indrukwekkende excursies in IJsland!

20190923_123515
Gitta Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 8 vakanties in Reykjavik

Cultuur in Reykjavik

Op avontuur in Reykjavik

Ga mee op avontuur in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland in ons blog!

Bezienswaardigheden in Reykjavik

Hallgrimskerk

Hallgrimskirkja kerk

Deze kerk is met zijn 74,5 meter hoogte, het hoogste gebouw van IJsland. De kerk is vernoemd naar Hallgrimur Péturssson, een geestelijke en een schrijver van lofzang liederen uit de 17e eeuw. De bouw van het bijzondere gebouw was na 41 jaar voltooid en is gebaseerd op de enorme basaltpartijen die op IJsland te vinden zijn. Naast deze kerk, zijn er op IJsland nog twee kerkjes te vinden met dezelfde naam.
Hofdihuis

Hofdihuis

Het Hofdihuis is bekend geworden doordat Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov er in 1986 het einde van de Koude Oorlog besproken hebben.Ter nagedachtenis aan dit historisch gebeuren hangen de vlaggen van Amerika en de Sovjet-Unie in dit gebouw. Het Hofdihuis ligt tussen de Saebraut boulevard en de Borgartún in.
Snaefellsnes

Snaefellsnes

Op ongeveer 2,5 uur van Reykjavik ligt het grootste schiereiland, Snaefellsnes. Met zijn zwarte stranden, vulkanen, lavavlaktes, vissersdorpjes en watervallen is dit eigenlijk IJsland in het klein. Op het schiereiland, bij de kliffen, leven veel vogelsoorten. Aan de meest westerlijke kant ligt de vulkaan Snaefellsjökull, bedekt door een gletsjer. Het boek van de beroemde Jules Verne 'Naar het middelpunt der aarde' begon op deze plek.
Bezienswaardigheden in Reykjavik

Ervaringen

Familie Dijkstra Wij hebben een prachtige stedentrip Reykjavik gemaakt via de Jong Intra. Alles was verzorgd en hotel Baron was prima in orde. Wij komen zeker terug!
Lees meer Lees minder
Eddy Tol Wij hadden een goede aanbieding met 5 nachten in hotel Cabin. Wij ging in de winter, korte dagen maar prachtig mooi! De Golden Cirlce en de walvisexcursie waren voor ons het hoogtepunt.
Lees meer Lees minder

Populaire vakanties in Reykjavik

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 8 vakanties in Reykjavik
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
  • 50 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service