Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Mei 2021
Juni 2021
Juli 2021
Intro
Lees alles over Londen
Goed voorbereid op vakantie

Een stedentrip Londen is zeer populair en er is altijd wat te beleven. Bezoek een van de vele bezienswaardigheden zoals: het beroemde Buckingham Palace of maak een wandeling door een van de grootste parken van Londen: Hyde Park. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan een van de bekende winkelstraten zoals Oxford Street en Regent Street. Reis naar Londen per vliegtuig, bus, trein, Ferry of met eigen vervoer en verblijf in een van vele comfortabele hotels en appartementen.

Londen is met zijn vele bezienswaardigheden en attracties een veelzijdige stad. Voor alle leeftijden is er wel iets te beleven. Breng een bezoek aan een van de vele musea en prachtige bouwwerken die Londen rijk is.  U kunt Londen makkelijk en voordelig bereiken met de hogesnelheidstrein Eurostar, de boot vanuit Hoek van Holland of per vliegtuig vanaf diverse luchthavens. Daarnaast is er keuze uit een ruim aanbod van comfortabele hotels en appartementen om uw stedentrip compleet te maken. Lees meer over al onze vervoersmogelijkheden en accommodaties in Londen.

De beroemde Tower Bridge en de Big Ben of mogen zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek, net als de bekende winkelstraat Oxford Street. Uiteraard zijn er naast deze bezienswaardigheden nog veel meer leuke dingen te doen en te bezoeken. Zoals de parken Hyde Park en Regent’s Park en het beroemde British Museum.  Vergeet ook niet de historische bouwwerken Westminster Abbey, St Paul’s Cathedral en de Tower of London te bezichtigen. Op het einde dag kunt u genieten van een diner in een van de gezellige restaurantjes in de wijk Soho.

Maak uw stedentrip Londen compleet en reserveer bij boeking de leukste excursies. Ontdek Londen vanaf het water en maak een rondvaart over rivier de Theems of maak een fietstour langs alle highlights onder begeleiding van een gids. Voor een onbezorgde stedentrip kunt u vooraf ook een transfer vanaf de luchthaven en een openbaar vervoerkaart reserveren. Bij boeking leest u meer over de mogelijkheden voor het reserveren van excursies en een transfer.

Blader hier door het Steden Magazine voor meer inspiratie en tips voor een stedentrip Londen en de andere steden!

Bekijk ons nieuwe magazine

Onze adviseurs

Zeker de moeite waard in Londen: een bezoek brengen aan de hoogste openbare tuin van Londen, Sky Garden! Vanaf hier heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over de stad. Maak online op de website van Sky Garden een reservering om deze tuin gratis te bezoeken!
20190923_123515
Gitta Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 31 vakanties in Londen

Bezienswaardigheden in Londen

Buckingham Palace

Buckingham Palace

Het Koninklijk Paleis, de thuisbasis van het Britse Koningshuis met een oppervlakte van ca. 77.000 vierkante meter. Het paleis telt 775 kamers en en 78 badkamers. Ook beschikt het paleis over een kapel, dokterskabinet, zwembad en cafetaria voor het personeel. Dagelijks zijn hier ruim 800 mensen werkzaam in de hofhouding. De bekendste bezienswaardigheid is hier de wisseling van de wacht. Deze vindt van april tot en met juli elke dag plaats om 11:30 uur en duurt ongeveer 30 minuten. Buiten het seizoen vindt de wisseling om de dag plaats.
Houses of Parlement

Houses of Parliament

In dit paleis bevindt zich het parlement van het Verenigd Koninkrijk en bestaat uit het lagerhuis en het Hogerhuis. Houses of Parliament is ook bekend vanwege de beroemde Big Ben, de grote slagklok in de toren. Dit complexe gebouw bestaat uit 4 verdiepingen, 1000 kamers, 11 binnenplaatsen en 100 trappen. Daarnaast telt het gebouw 3 torens waarvan de Victoria Tower de hoogste is met een hoogte van 98,5 meter Net als Westminster Abbey staan The Houses of Parliament op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Hyde park

Hyde Park

Een van de grootste parken van Londen met een grootte van 142 hectare en eigendom van de Britse Koninklijke familie. In dit park vind je vele fonteinen, monumenten en attracties. In de zomermaanden worden hier regelmatig concerten en sportevenementen gehouden. De bekende Speakers' Corner ligt aan de Oostzijde van het park. Hier vinden iedere zondag toespraken door burgers plaats over uiteenlopende onderwerpen.
Kensington Palace

Kensington Palace

Dit paleis waar vele leden van de koninklijke familie gewoond hebben, is het voormalige huis van Lady Di. Breng een bezoek aan de mooi aangelegde tuinen en aan de 'State Apartments'. Hier vind je o.a. vele schilderijen en bijzondere baljurken. Kensington Palace ligt net iets buiten het centrum van Londen, maar is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer.  Een gedeelte van het paleis is toegankelijk voor publiek, de toegangstickets kosten ongeveer 20 per stuk.
Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Samen met Trafalgar Square en Leicester Square één van de meeste bekende pleinen van Londen. In het midden staat de bekende fontein van de Griekse God Anteros. Het plein is tevens een belangrijk vervoersknooppunt. Vanaf hier loop je bovendien makkelijk en snel naar de wijk Soho, National Gallery, Chinatown en de winkelstraat Oxford Street.
Bezienswaardigheden in Londen

Londen in beeld

 • Video Londen
  Video Londen
 • Stedentrip Londen
  Stedentrip Londen
 • Londen Houses of Parliament
  Londen Houses of Parliament
 • Londen, Buckingham Palace
  Londen, Buckingham Palace
 • Londen, Oxford Street
  Londen, Oxford Street
 • Londen, Tower Bridge
  Londen, Tower Bridge
 • Londen, Oxford street
  Londen, Oxford street
 • 8
  foto's
  Londen, Westminster Abbey

Populaire vakanties in Londen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 31 vakanties in Londen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Boek vervoer en verblijf op dezelfde plek
 • Reserveer direct uw excursie
 • Van budget tot luxe accommodaties